Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:21
Ali
Yönetici

Kıyamet neden kopacak?

Kıyamet neden kopacak?

GençMümin
Kıyamet neden kopacak? Şüphesiz Allah en doğrusunu bilir fakat neden kopacağıyla ilgili ayet / hadis var mı?


Cevap: Kıyamet neden kopacak?

Darusselam
bu bir sınav dünyası herşey nasıl ölüyorsa dünyanında ölümü vardır Kıyâmet, Allah inancından sonra İslâm’ın ikinci temel inancı olan Âhiret hayatının ilk aşamasını oluşturur. Genel bir yok oluş ve yeniden dirilişle birlikte gelişecek Haşr, Hesap, Mizan, Cennet ve Cehennem gibi olaylar hep Kıyâmet gününün gündem içindedir. Bu nedenle Âhiret inancı, Kıyâmet ve onunla birlikte gelecek olaylara inançtan başka bir şey değildir. Bu büyük önemi yüzünden Kur’an Kıyâmet olayı sık sık hatırlatır, zaman zaman da bir korkutma, uyarma öğesi olarak kullanır. Kıyamet kesin olarak gerçekleşecek (el-Hicr, 15/85),

Okudunuz mu?  Zekat kimlere farzdır?

Hüreyre’den rivayet edilen bir hadiste : "Üzerine güneş doğan günlerin en hayırlısı Cum’a günüdür: Âdem (as) o gün yaratıldı, o gün Cennet’e girdi, yine o gün Cennet’ten çıkarıldı Bir de kıyamet Cum’a günü kopacaktır" buyurulmuştur (Müslim, Cumua, 5)


Cevap: Kıyamet neden kopacak?

GençMümin
Allah razı olsun kardeşim fakat benim demek istediğim neden kopacağı ile ilgiliydi, ama sanırım kaynaklarda sebebini yazmıyor.

Okudunuz mu?  Kıyamet gününün isimleri

kıyamet ne zaman kopacak

Bu kategoride yer alan Ölüm Ve Ötesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıyamet neden kopacak? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.