Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:04
missa08
Abone

Günümüz Türkiye’sinde imanla ilgili bazı konularda bilmemek mazeret midir?

Günümüz Türkiye’sinde imanla ilgili bazı konularda bilmemek mazeret midir?

halilcan
1-) İslama yeni girme gibi özel zaruretler olmadığını varsayarsak, günümüz Türkiye’sinde namaz, oruç, hac, tesettür, içki, kumar, islam hukunun uygulanması, meleklerin cinsiyeti gibi konularda bilgi sahibi olmamak yani saydıklarımın farz, helal, haram olduğunu detaylı değil ama kabaca da olsa bilmemek insanı küfre sokar mı? Biliyorsunuz şirk içinde olanlara karşı cenaze namazlarına katılmamak gibi farklı davranmamız gereken durumlar var. Küfürde şüphe de küfürdür ve kafir olmayan birine kafir demek söyleyeni kafir yapar (yada büyük günaha girer). Bu yaklaşım arasında sıkışıp kalıyoruz bunun ölçüsü nedir, nasıl vebal altında kalmayız? Saydığım amellerin kabaca ne olduğunu bilmeyenler hakkında ne düşünmeliyiz?
2) Şirk içinde olduğunu kesin bildiğimiz bir aile büyüğünün cenaze namazını kılamayız burası kesin fakat çevreden gelen baskılar sonucunda böyle bir tavrı uygulamak çok zor olacaktır. Bu konuda ne kadarlık bir ruhsat var? Mesela cenaze namazında safta dursak ama sadece taklit yapsak yani namazı kılıyormuş gibi yapsak günah mı olur yoksa küfre mi sokar yoksa zaruretten dolayı caiz mi olur? Böyle bir ortamda bulunma durumuna ilişkin tavsiyeleriniz nelerdir?

Okudunuz mu?  Kürtçe salavat nasıl getirilir?

Cevap: Günümüz Türkiye’sinde imanla ilgili bazı konularda bilmemek mazeret midir?

Efdal
1. Farzı ayn olan ilimler kapsamına giren bu konulardan her Müslüman sorumludur.
2. Kesin müşrik olan birinin namazını kılmak büyük günahlardandır. Hata bir nevi şirktir. hatır için Allahın emrine muhalefet edilemez.

Bu kategoride yer alan Allah sevdiği kulu ile irtibat halinde olması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günümüz Türkiye’sinde imanla ilgili bazı konularda bilmemek mazeret midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.