Anasayfa
25 Ağustos 2022, 20:35
sizden7-2
Abone

Türkiye devleti tağuti bir devlet midir?

Türkiye devleti tağuti bir devlet midir?

NightDarkness
Türkiye devleti tağuti bir devlet midir? Birçoğu türkiye Allah’ın kitabıyla hükmetmiyor, tağuttur diyor fakat diyanete attığım e-postadan sonra "Türkiye gibi güçler ayrılığı ilkesiyle yönetilen ülkeleri tağutlukla vasfetmek doğru değildir." şeklinde geri döndüler. Diyanetin bu yazısına mı güvenmeliyim? yoksa internetteki birçok sayfayamı?

Okudunuz mu?  Gözleri sürmelidir, kainat güzelidir Sevenler görmelidir Muhammed'ül Emini ilahiyi arıyorum..

Cevap: Türkiye devleti tağuti bir devlet midir?

Candle
Türkiye isllam beldesidir ve kıyamete kadar öyle kalacaktır.


Cevap: Türkiye devleti tağuti bir devlet midir?

Faruk
Tağut Allah’a karşı haddi aşana denir. Allahın hükümleri yerine kendi hükümlerini üstün kılanlar ve bunu dayatan haddi aşan birer tağuttur. Türkiye kuran ve sünnet i esas alan şeriat yerine beşeri ve nefsi esasları hüküm olarak dayattığı için meclis ve yürütme tağut luk yapmaktadır.

Okudunuz mu?  Öbür dünyada gözüm kör olsun diye yemin etse ve yapmasa ne olur?

Cevap: Türkiye devleti tağuti bir devlet midir?

Kayıtsız Üye
Kardeşim dar-ul islamdan maksadin ne? Bir beldede herkez musluman olabilir bu herkeze ayri ayri şahsidir yalniz o belde islami esaslara gore yonetilmiyorsa ornrğin alahin indirdigi kuran yerine kende kafasindan uydurmuş olduğu yasalardan o?uşan alahin hukumleriyle alakasi olmayan helallik ve haramlililiğin esas olmadiği kanunlar insanlar uzerinde uygulaniyorsa o belde dar-ul harb dir burda harb i savaş anlama musluman Allah in hukumlerini yasayamiyorsa o hur değilder buda harbliği ortaya çikarir.

Okudunuz mu?  Dükkanın kasasından habersiz para almak

Can42928
Arkadaşlar türkiye tağut bir ülke.. peki bu ülkeyi sevmek,desteklemek küfür mü? caiz mi?


ACİLSERVİS
Bu ülke İslam ülkesidir. Bu ülke için ölmeniz gerekirken sevmek küfür mü diye soruyorsunuz. Allah ıslah etsin.


bbgbbg
İslam ülkesidir diyemeyiz tam olarak.Dini İslam olanların sayısının çok fazla olduğu bir ülkeyiz demek daha doğru.İnşaAllah İslam ülkeside oluruz.
Kardeşim senin soruna gelince dünya üzerinde tağut ile yönetilmeyen devlet malesef yok.İran ve Arabistan var (Birde İsrail var ama onlar Yahudi şeriatıyla yönetiyod.) ama oralarda da garip olaylar olabiliyor.Arabistan mesela müslüman Katar’a ambargo uygularken,ABD ile yani kafirlerle kol kola girebiliyor malesef.O yüzden şuan eldeki en iyiyle yetinmeliyiz.Türkiye en azından şuan zulme uğrayan müslümanlara nakdi ve gıda yardımları olsun,uluslararası alanlarda ses duyurmak olsun bu tarz şeyleri yapıyor.Bu yüzden Allah’ın izniyle desteklemekte sakınca yoktur.Ama yarın bir gün şeriat mı yoksa beşeri hukuk sistemi mi diye bir kağıt önüne koyulup seçmen istenirse şeriatı seçmek zorundasın.O zaman hala beşeri sistemle yönetilen hangi ülke olursa olsun desteklemen caiz olmaz.

Okudunuz mu?  Darul Harp ile ilgili sorular

Kayıtsız Üye
Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şu cevabı verdi:

– Kim, İslâmiyet daha yüce olsun diye savaşıyorsa, o ALLÂH yolundadır.

(Buhârî, İlim 45, Cihad, 15; Müslim, İmâre 150, 151.)


türkiye tağut mu, türkiye tağutlamı yönetiliyor, tağut

Bu kategoride yer alan Mehmet Ali Demirbaş Kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Türkiye devleti tağuti bir devlet midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.