Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:35
missa05
Abone

Mucize yaratan dualar

Mucize yaratan dualar

As1
Selamlar
benim çok degerli Mumsema uyelerine bir sorum var: Hayatinizda hiç dua mucizesi yasadiniz mi?
Yada olmasi imkansiz gibi gorunen bir şey okudugunuz hangi dua, esma yada ayet ile gerceklesti. Cok uzun yillardir içinden cikamadigim bir durumum var.
Yillardir dua ederim ama Rabbim kabul etmiyor. Arkadaslar tecrubelerinizi paylasirsaniz duaciniz olurum. Ben nasıl dua etmeliyim? Hangi duayi etmeliyim?
Bulundugum durumdan kurtulmak için ne yapmaliyim?
Simdiden çok teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Esmaül hüsna isimlerinin önündeki ekler nedir

Mucize yaratan dualar


Cevap: Mucize yaratan dualar

İnanc
vealeykumselam . Öncelikle konu başlığının değiştirilmesi lazım şunu unutmayin ki !
Yaratmak Allah’a mahsustur Yaratıcı Allahtır Tek Rab Tek İlah Tek Yaratıcı Allahdır …
Başlık . .. Mucizeye vesile olan dualar diye değiştirilmesi lazım !


mucize-yaratan-dua

nurullahisrga
dualari-kabul-ettiren-dua

MUCİZE YARATAN DUA

Okudunuz mu?  Kim benim korkumdan dolayı harama bakmayı terk ederse

AYET-EL KÜRSİ

OKUNUŞU: Allahülailahe illa hüvel hayyül kayyum,late’huzühu sinetün vela nevmün,lehu mafissemavati ve mafil ardı,men zelleziy yeşfe-u ındehu illa biiznih yalemü mabeyne eydiyhim vema halfehüm vela yühıtune bişey’in min ılmihı illa bimaşae,vesia kürsiyyühüssemavati vel’arda vela yeudühu hıfzuhüma vehüvel aliyyül azim.
MANASI: Ondan başka ilah olmayan Allah,hay ve kayyumdur(ezel ve ebedidir).O’nu uyuklama ve uyku tutmaz.Göklerde ve yerlerde olan şeyler O’nundur.İzni olmaksızın O’nun yanında şefaat eden yoktur.Halkın önünde ve arkasında olanı(istikbal ve maziyi) bilir.İnsanlar O’nun ilminden,O’nun isteğinden başkasını ihata edemezler.Kürsisi semaları ve yeri içine alır.Onların hıfzı O’nu (Cenab-ı Ecelli Ala’yı)yormaz.O,pek yüksek ve büyüktür.

Okudunuz mu?  Evli erkek eşinden izin almadan bir başka kadınla dini nikah kıyabilir mi?

AYETE-EL KÜRSİ’NİN FAZİLETİ

Allah’ın Resulü buyurdu:
Bir Ayet-el Kürsi okumak bin ayet okumaya bedeldir.

Yine bir hadisi şerifte:
Bir mü’min,Ayet’el Kürsi’yi okursa,Cenab-ı Ecelli ve Ala ervah-ı mü’mininin kabirlerini nurlandırır,vasi kılar.Okuyana da ecri azim verilir.Her harfi için bir melek halk olunur.Okuyan kimse için kıyamete kadar istiğfar ederler… buyurdu.

Okudunuz mu?  Ebru Sanatı Nedir? Nasıl öğrenilir?

Resulüllah Efendimiz:
Muhakkak Ayet’el Kürsi’nin lisanı vardır.Bir mü’min Ayet’el Kürsi’yi okuduğunda,Arş-ı Ala’nın altında secdeye kapanır.Kendisini okuyanın Rabbül Aleminden affolunmasını ister… buyurdu.
Ayet’el Kürsi’de yedi kale vardır… buyurmuşlardır.Hulusi kalple bir tane Ayet’el Kürsi okunursa,iç içe yedi tane kale içine girmiş kadar manevi kuvvet kazanılacağını Resulüllah Efendimizin bu hadisi şeriflerinden anlaşılmıştır.Daha fazla okuyanın durumunu buna göre kıyas etmelidir.Bu Ayet-i Kerime’nin hikmet,azamet ve esrarırından dolayıdır ki,Cenab-ı Fahri Alem (s.a.v.) e yetmiş bin melaike-i kiramla nazil olmuştur.
Resulü Ekrem:
Kur’an’da en büyük ayet;Ayet’el Kürsi’dir.Bir kimse okursa Allah ona bir melek gönderir.Ertesi günü okurduğu saate kadar o kimsenin hasenatını yazar,seyyiatını mahveder.. buyurdu.

Okudunuz mu?  Nişanlıyken yapılan imam nikahı nasıl bozulur

mucize yaratan dua, mucizeler yaratan dua, Mucizeyaratan.Dua

Bu kategoride yer alan Teknoloji tasarımında ilginç ama farklı modeller arıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mucize yaratan dualar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.