Anasayfa
16 Ocak 2024, 0:46
Sohbet
Yönetici

Hz ibrahim, İsmail ve Hacer annemizi Mekke’ye hangi bölgeden getirmistir

Hz ibrahim, İsmail ve Hacer annemizi Mekke’ye hangi bölgeden getirmistir

melle
Hz. İbrahim, Oğlu ismaili ve eşi sareyi mısır diyarından mekkeye getirmiştir.
Hz. İbrahim Mezopotamya’da, Keldaniler’in Ur şehrinde doğmuş; eşi Saray (Sara), babası Azer ve diğer akrabalarıyla birlikte buradan Harran’a gitmiş; babası burada ölmüş, kendisi de eşi Sare ve kardeşinin oğlu Lut ile birlikte Filistin’deki Ken’an diyarına göçmüştür.
Ülkede baş gösteren kıtlık yüzünden eşiyle birlikte Mısır’a gitmiş, orada Hacer kendisine cariye olarak verilmiş, daha sonra tekrar Ken’an diyarına dönmüştür.


Cevap: Hz ibrahim, İsmail ve Hacer annemizi Mekke’ye hangi bölgeden getirmistir

AYSEN
hz ibrahim yaşantısı ile bir çok kitapta yer almıştır zira onun ki Allah’a tamamen teslimiyet göstererek eşi hz haticeyi ve oğlunu mekkeye bırakmış ve inanılmaz bir tevekkül sergilemiştir

Okudunuz mu?  Asr suresinde çıkarılan ilkeler

hz ibrahim ismail ve haceri mekkeye hangi bölgeden getirmiştir, hz ibrahimhz hacer ile ismaili mekkeye gotururken hangi sehirden gecmisler

Bu kategoride yer alan Kaderle özgür irade arasında nasıl bir ilşki vardır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz ibrahim, İsmail ve Hacer annemizi Mekke’ye hangi bölgeden getirmistir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.