Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:12

Üç talakla boşanma nedir ?

Talakla boşanma

Kayıtsız Üye
kocamla anlaşamıyorduk,boşanmaya karar verdik,evden giderken bana yüzüme karşı pes peşe boşol boş ol boş ol,bundan sonra ancak ahirette beraber oluruz dedi ve evi terk etti. kocam şimdi beni boşamış oluyor mu? biz pişman olupta tekrar nikah kıya bilir miyiz,birbirimize helal olur muyuz tekrar? ne yapılmalı?


Yorum: Talakla boşanma

Hoca
Dinimizde boşama hakkı erkeğe verilmiştir ve üç talaktan ibarettir. Üç defa boş ol diyen artık yeni bir nikahla karısına dönmesi imkansızdır.
Bazı alimlere göre (delilleri vardır) bir yerde verilen talak sayısı ne olursa olsun tek sayılır ve iki talak hakkı kalır.

Okudunuz mu?  Bir koç kurban etmeyi adayan kişi mutlaka koç mu kesmelidir?

3 talakla boşama

toprak
Merhabalar benim bir sorum olacaktı inşAllah yardımcı olursunuz beni eşim ayrı ayrı.zamanlarda üç kere ard arda boş ol boş ol boş ol dedi yalnız ayrılma istemiyoruz çok pişman oldu araştırdım biraz şahitsiz boşamalar ve karı koca hayatı yaşandıktan sonra boşama geçersiz sayılıyor mu bilgisi olan yardımcı. olabilir mi çok acil Allah razı olsun

Okudunuz mu?  İslamiyet korku dini midir. Yetmiş üç fırka hadisini açıklar mısınız?

Cevap: 3 talakla boşama

@hmet
Şahit olmasa da boşayan kişi itiraf ettikten sonra talak bitmiş olur.
Siz bir Müftü ‘nün yanına gidin ve derdinizi anlatın.


mum
3 talak ile boşanma ne demek?

İslamda evlenen çiftin boşama hakkını erkeğe vermiş ve TALAK denen ve BOŞAMA anlamına gelen kelimelerle boş olmuş olur.
Talak sayısı üçtür.
Biri karısına 3 defa "Seni boşadım" derse karısı boş olmuş olur, nikah düşer ve bir daha bir araya gelme imkanları kalamaz.


Murad1
Merhaba hocam bn karımı 3 talakla boşadım ve çok pişmanım hem karım hem ben de eskisi gibi eş olalım istiyoruz ve karım da çok pişman tekrar Allah huzurunda evlenmek istiyoruz ama karımı başkasıyla evlendirmeden yani başa bir cözümü yok mudur hocam Allah rızası için yardım edin

Okudunuz mu?  Evden kaçmanın günahı nedir

arifselim
Merhaba. Bu boşama nasıl ne şekilde gerçekleşmiştir bunu iyice bilmek gerekir. Mutlaka bir müftülüğe gidin ve yüz yüze danışın. Ancak bu şekilde doğru ve kesin bir cevap alabilirsin.


Kayıtsız Üye
Sayın hocam koca karısını dini nikahından iki kez boşadı. 10 sene geçtikten sonra kocanın yaptığı yanlıştan dolayı koca evlilik her yönden bitmiştir ben boşanmak istiyorum Allah ikimize de hayırlısını versin der hanımı boşanmak istemediğini söyleyince ben dilekçe vercem deyip iki sonra dilekce verilir. Koca hakimin kararı geçerli der mahkeme kararıyla hakim bunları boşamaz. Resmi olarak evliler. Dini olarak boşanmış olurlarmı

Okudunuz mu?  İslama göre adam öldürmenin hükmü nedir?

Hoca
< Dini olarak boşanmış olurlarmı >
Dini olarak hala bir talak hakkı devam ediyor.


Kayıtsız Üye
merhaba hocam
ben imam nikahıyla 27 yildir evliyim.Éşimle tartıştık.tartışma sonunda öyle sinirlendiki aklı başından gitti.bana birilerinin yanında
6 defa boşol dedi.şimdi bu boşan.a gerçekleştimi.çok sinirliyken söylenen sözler yok hükmündedir diyorlar aydınlatırsanız sevinirim

Okudunuz mu?  Kısmet Bağlanması var mıdır? Kısmetimiz kapanabilir mi?

mum
Boşanma konusunda sinirliyken yapılan boşamalar geçerli değildir, yalnızım bu sinir sınırını tespit için bir alime bir müftüye danışmak gerekir.


Kayıtsız Üye
Selâmünaleyküm
Kocamla 15 yıl evlilik sonrası bazı sorunlardan dolayı ayrıldık. Kocam evimizi terk etti, kendine bir ev kiraladı uzaklaştı benden. Aradan 5 ay sonra tekrar zorluklarla birleştik.. bu 5 ay ayrı olduğumuz süreçte aram aram ben aramızı toparlamak için onun oturduğu evin etrafında,onunla konuşmaya çabalıyordum, çoğu zaman olumsuz ve tartışmalı bitiyordu görüşmelermiz. kocam kızgınlık ve hiddetli bir tartışma anında 3 Talak dilinden çıktı, bir hocaya kendi durumu izah etmiş- hocanın deyişi, bunun o durumda tek talak olduğunu söylemiş.
5 ay sonra onun oturduğu eve taşının, çocuklarmızla.
Fakat 4 ay sonra tekrar huzuru bulamadığımız için çocuklara o evden ayrılmak zorunda kaldım. Boşanma davası acı kocam, davamız oldu, tek mahkeme görüşü ile boşandık..
Bana hep şöyle söyledi, bir talak dedim, ikinci talak mahkeme olacak, üçüncü talakı da mahkeme sonrası diyecem yüzüne .. bitecek evliliğimiz.
Resmi olarak boşandık, Dini nikahımız da bitti mi bu durumda, yoksa bizi , bana üçüncü talakı söylemediği için Dini Evlilik bağımız var mı…duruyor mu?
Ne olur bana yardımcı olun… hiç umudumu kesmedim… ama durumum ne bilmek istiyorum Rica ediyorum.teşekkürler Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Cenin kırk günlük olunca Allah (c.c) bir meleği dört kelimeyle gönderir

Ensar
Bakın sevgili bacım bu konu çok hassas bir durum yapacağınız en doğru ve elzem davranış olarak o ilçenin il müftüsüne gitmek ve olayı olduğu gibi anlatmaktır. Müftünün size o sırada soracağı belli sorular olacaktır. Sizlerde bu sorulara harfiyyen cevap vereceksiniz. Bu tür konular mesajla hal olacak şeyler değildir. Allah’a emanet olun

Okudunuz mu?  Cünüplü iken diş dolgusu yaptırmak gusle mani olur mu?

talak nedir, talak ne demek, Talak anlami

Bu kategoride yer alan Koltuk Altı ve Etek Traşı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üç talakla boşanma nedir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.