Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:41
sizden06
Abone

Aile baskısıyla yapılan 3 talakla boşama

Aile baskısıyla yapılan 3 talakla boşama

yashuda
Selamunaleyküm

Ben dini nikahlıyım eşimin 2. hanımıyım. Eşim hacdan gelip ailesine beni söyleyince ilk hanımı intihar teşebbüsünde bulundu anne babası haklarını helal etmem sinir krizleri derken baskı oluştu ve apar topar bu durumun öğrenildiği gün ailesinin zorlaması sonucu eşim beni 3 talakla boşol diye mesaj göndererek boşadı. 1 buçuk ay kadar ortamın sakinleşmesini bekledik. Şimdi eşimin ilk eşiyle aramızı düzeltiyoruz derken kocam içinde kalan şüpheyle bu durumu bir hocaya sormuş hoca da siz geri dönemezsiniz demiş. Eşimle birbirimizi seviyoruz. Eşini sinirle şakayla 3 talakla boşayan insanların yazılarını okuyorum ama bizim durumumuz çok daha ciddi bir erkeğin hanımını boşaması için zina edepsizlik dünya süsünü Allah’a tercih etmesi şartları bulunuyor ben bu suçları işlemediğim halde birbirimizi sevdiğimiz halde sırf birilerinin canı yanmasın aklı selim düşünsünler diye onların dediğini yaptı eşim 3 talakı yazmak zorunda kaldı. Şimdi herkes daha aklı selim düşünmeye başladı fakat bu durumun üstesinden nasıl geleceğiz? Eşim bir kitaba bir esasa dayanarak senin hala benim olduğunu bilmem gerekiyor yoksa nasıl devam edebiliriz der.

Okudunuz mu?  Ön Veya Arka Avret Yerleriyle Bir Yere Veya Eşyaya Mecburi Yaslanmak Abdesti Bozar Mı

Cevap: aile baskısıyla yapılan 3 talakla boşama

Hoca
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Kardeş,
Boşayan erkeğin ifadesi alınmadan bir şey dememiz doğru değildir.
Size en yakın müftülüğe gidin durumunuzu anlatın.
Allah’a emanet olun.


Cevap: aile baskısıyla yapılan 3 talakla boşama

yashuda
3 talakla boşadım demekle 3 defa boş ol aynı anda demek aynı şey mi? Siz de Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Küçük abdest temizliği

Cevap: aile baskısıyla yapılan 3 talakla boşama

yashuda
Muhterem din kardeşim eşim bir cemaate mensup bir de olay anlattığım üzere hoş şeyler içermiyor o yüzden kimse kendini ifşa etmek istemiyor. Kendisi Ali Eren in kitabını kıstas alarak bana böyle böyle der. Zaten anlattığı hocaya da olayı doğru anlatmamış demiş ben şehir dışındandım karım ailemle kavga etmiş ben de gelince ailemin dolduruşuna geldim karıma kızdım onu 3 talakla boşadım diye mesaj attım demiş. Bana der bizim cemaatten kitaba hadise uygun birinin cevabına istinaden devam edebilirim. Ben kimseye ulaşamam sizin bir yardımınız olabilir mi? Çok araştırdım 3 talakı 1 talak da sayan var kathiyen hülle olmadan dönülemez diyen de var. Mesajında seni 3 talakla mihrini muaccel eyledim boşol boşol boşol yazar.

Okudunuz mu?  Birine Allah'ın oğlu demek

rana
eğer ilk nikah gizli birakilmissa zaten gecerli degildir

ayrica sunu demeden de edemiycem,
yuva yikarak baska bir es alinmaz, islam bu degildir.


yashuda
durum ilk nikahın gizli bırakılması değil. 2. hanım alınıyor hemen söylenilmiyor. söylenildiğinde de ilk hanım ve erkek tarafının ailesi sıkıntı çıkarılıyor ve saatler içerisinde erkeğe 2. kadın 3 talakla boşatılıyor. ayrıca adamın ilk karısını boşamak gibi bir niyeti yok.

Okudunuz mu?  Kalpte bulunan nifak haset fesatlıktan nasıl kurtulurum

Desert Rose
< durum ilk nikahın gizli bırakılması değil. 2. hanım alınıyor hemen söylenilmiyor. söylenildiğinde de ilk hanım ve erkek tarafının ailesi sıkıntı çıkarılıyor ve saatler içerisinde erkeğe 2. kadın 3 talakla boşatılıyor. ayrıca adamın ilk karısını boşamak gibi bir niyeti yok. >
erkek ikinci eşi almak için yani dini açıdan
nikahı geçerli olması için ilk eşinden
izin alması gerekmiyor,gizlilik yani izin meselesi bayanın
velisi ile alakalı olduğu takdirde nikah batıl olur.

Okudunuz mu?  Kafir mi oldum?


ravza seyda
mesajla boşama olur mu hem ? ilk önce bunu öğrenmek gerekiyor.

ben bu konu üzerine biraz araştırma yapmıştım.birkaç müftüye alimlere falan sormuştum.telefonda bile boşamanın gecerli olabilmesi için boşayanın yanında 2 şahit olması gerekir demişlerdi.mesaj iyice farklı bir mevzu.senin iyi bir alimle bu meseleyi yüz yüze görüşmen lazım kardeşim..

Okudunuz mu?  İkinci rekatta salli barik okursak sehiv secdesi gerekir mi?

yashuda
Cevaplarınız için Allah razı olsun. Ben süleymancıyım diye geçinen insanlar tarafından aldatıldım. Müftülük 3 talakı 1 sayıyor fakat kendileri diyanete güvenmiyor. Ayrıca ilk hanımdan baskı geldiği için ya ben ya o dediği için yüz üstü bırakıldım benim hesabımı ahirete iletmekten başka bişeyim kalmadı.

Okudunuz mu?  Evde huzursuzluk

rana
dinen ikinci ese müsade edilmesi durumun sartlariyla uygulandigi sürece yani adil davranildigi sürece izin verildigini kimse inkar edemez ama ilk esinin tepkisini normal görüyorum bir bayan olarak, yani onu hesaba katarak böyle bir adim atilmaliydi..
mum hocaninda dedigi gibi < Size en yakın müftülüğe gidin durumunuzu anlatın. >


yashuda
Müftülüğün cevabını kıstas almıyorlarki. 3 talak dendiği için geri dönüşü yok deniyor devam edilirse zina olur doğan çocuk hayırsız olur derler.

Bu kategoride yer alan Dünya üzerinde hiç bir müslüman kalmayıncaya kadar kıyamet kopmayacaktır sözü sahihmidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aile baskısıyla yapılan 3 talakla boşama Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.