Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:37

Zina yapanlar cennete girebilir mi ?

Zina yapanlar cennete girebilir mi ?

mum
Zina yapan cennete girer mi?

Zina yapan elbette cennete gider, önemli olan iman ile ölmesidir.
Zina yapan ve diğer büyük günah işleyen herkesi Allah dilerse affeder dilerse azap eder.
Tevbe etmişlerse zaten azap söz konusu değil.


Cevap: Zina yapanlar cennete girebilir mi ?

HADİE
yüce Allah affedici ve çok merhametlidir bunun gibi birçok günah işleyen fakat tövbe edip af dileyen insanları da af edeceğini bildirmiştir önemli olan gerçekten samimi tövbe etmek ve bir daha günahı işlememektir

Okudunuz mu?  Dini musibet nedir?

Yorum: Zina yapanlar cennete girebilir mi ?

Kayıtsız Üye
Tövbe etmeden ve pişman olmadan evvel ölürse kabirde azap olabilir.Cehennemde azap çekebilir. Yasağa aldırış etmeden devamlı yapanın imanı gider. Yani cennete girmek girmek için tövbe etmiş olması gerekir.


Yorum: Zina yapanlar cennete girebilir mi ?

Kayıtsız Üye
Zina yapan insana mahrumiyet vardır. Zinaya hiç bir şekilde yaklaşmayın. Zina hayasızlıktır. Zina yapmışsanız tövbe edin. Zaten zina en büyük günah olduğu için müslüman kişiyide cehenneme girdirebilir. Dünyada ve ahiret hayatınız için çok zararlıdır.

Okudunuz mu?  Zina etmiş bir kadının kızlık zarını diktirmesi caiz midir?

Kayıtsız Üye
Zina yapmayın şeklindeki yasak direk olarak nikahsız cinsel ilişkiyi yasaklar. Ama zinaya yaklaşmayın şeklindeki yasak, hem flört etmeyi, hem erotik film ve resimleri kapsar.Hatta istimna bile sakıncalı olabilir. Zina yapan zina yapmaya, zinaya yaklaşan, zinaya yaklaşmaya tövbe etmelidir.Çünkü zinada mahrumiyet vardır. Tövbe edilirse ancak cennete girmesi mümkün olabilir.

Okudunuz mu?  Hz. Ömerin Ümmü gülsüm ile evlenmek istemesinin sebebi nedir?

Kayıtsız Üye
Zina yapmak, zinaya yakınlaşmak, yasaklanmış olan her türlü cinsel ilişki biçimi, şehvet ile işlenen tüm günahlar tövbe edilmedikçe cehenneme götürebilir.


Kayıtsız Üye
SELAMUN ALEYKUM hocam .
Ehli sünnet’ten bir hadisle başlamak istiyorum :
Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
"Cebrail aleyhisselam, ‘Ümmetine müjde ver ki, müşrik olarak ölmeyen Cennete girer’ dedi. Ben, ‘Zina ve hırsızlık eden de mi Cennete girer’ diye üç defa sordum. ‘Evet, zina ve hırsızlık eden de Cennete girer’ dedi. Daha sonra, ‘İçki içse de, yine sonunda Cennete girer’ dedi." [Buhari].

Okudunuz mu?  Hz ibrahim kabeyi neden inşa etti?

Sorum şudur1》 :"zina "dan kastettiği geneli mi ?yoksa sadece bekar,evli… bunlardan bir tanesinden mi kastediyor ?
2> musrik ‘olarak ölmeyen den bahsettiği nedir bilmiyorum ?


arifselim
Aleykum selam. Zina eden kişi eğer iman üzere ölmüşse cennete girer. Tövbe eden bir zinakarı Allah affetmişse zaten azap edilmez. Ama affedilmeyen ve iman ile ölen kişiyi Allah dilerse azap eder sonra cennete koyar veya dilerse affeder. Hangi zina çeşidi olursa olsun önemli olan iman üzere ölmesidir.

Okudunuz mu?  Hırsızlıktan nasıl tövbe edilir?

Kayıtsız Üye
Hocam 35 36ıma kadar zina yapsam ve evlendikten sonra hacca gidip tövbe etsem bir daha yapmasam o zaman cennete gidiyor muyum? Eğer öyleyse mesela dindar insanlar var hiç yapmıyor. Bizim gibi değiller. Onlarla benim ne farkım kalıyor? O adama yazık değil mi? Ben kârdayım o zaman.

Okudunuz mu?  Kimsesiz çocuklara bakmanın hükmü nedir?

ACİLSERVİS
Farkınız mertebedir. Takvaya göre kişi diğerinden üstündür. Cennette yan yana olsanız da aynı yemeği yeseniz de yediğiniz yemekten aynı tadı ve zevki almazsınız. Hiç kimseye yazık olmaz ve haksızlık yapılmaz.


zina eden cennete girebilir mi, zina, zina yapanlar cennete girebilir mi

Bu kategoride yer alan Yatak odasında kur´an bulunması caiz mi? Kuranı Kerimin asılı olduğu yöne ayak uzatılır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina yapanlar cennete girebilir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.