Anasayfa
14 Temmuz 2022, 6:41

Babayı sevmemek günah mı ?

Babayı sevmemek günah mı ?

mum
Babamı sevmiyorum günah mı?

Baba sevmek ibadetlerdendir ama bir baba günah işlediği için çirkin işlerini beğenmeyip ondan dolayı buğz etmek günah değildir.
Sevmediğimiz babamız değil, babamızın amelleri olmalıdır.
Ameli iyi olan bir babayı sevmemek, Allah’a karşı gelmek gibidir.
Çünkü Hadis şerifte "Allahın rızası, babanın rızasına bağlıdır" buyurulmuştur

Okudunuz mu?  Aşık olmak günah mı?

Cevap: Babayı sevmemek günah mı ?

İZGEN
anaya babaya hürmet saygı cennetin anahtarıdır kötü babanın yaptığı şeyleri kabul etmemek onu sevmemek olmamalı yada saygı duyulmalı daha kötü bir insansa ozaman uzak durulabilir


Böyle bir baba istemiyorum ama katlanmak zorundayım

Kayıtsız Üye
Ben 18 yaşında bir kardeşinizim. Babam ile kafa yapılarımız hiç uyuşmuyor. Kendisinden nefret ediyorum. Zorla ona hizmet ediyorum. Dinimize uymak için ona hizmet ediyorum. Ölse hiç üzülmem. Ne yapabilirim ki? Zorla sevecek halim yok. Acaba bu durumum beni cehenneme sürükler mi? Sürekli yanındayım, sürekli yardım ediyorum ama içimde hiçbir sevgi yok. Yani görüşmek istemediğim birisi ama Allah için katlanıyorum.

Okudunuz mu?  Dinimize Göre Kayıp Eşya Bulununca Ne Yapılır?

Yorum: Babayı sevmemek günah mı ?

mum
Babanız bir gün öldüğünde kıymetini anlarsınız!!
Siz sevmesenizde itaatiniz farzdır, asla gönlünü kırmayın hem bu dünyada hem de ahirette rahat edersiniz.


Kayıtsız Üye
Benim babam alkolik yani neredeyse her gece içiyo diyebilirim içmediği geceler de oluyordur sanırım her neyse. Geçen ben uyumadım diye beni sarhoş gibiyken belki de sarhoştu dövmeye falan kalkıştı abimi falan abimin arkasına itti ben bu olaydan etkilendim diyebilirim. Sonuçta benim uyuyup uyumamamın babama zararı olacağını pek düşünmüyorum olursa belki klavye sesinden olurdu ama normal düzgünce uyarabilirdi o zaman da. Her neyse hocam ben babamı sevmiyor gibiyim bu hareketleri yüzünden bu bana günah mıdır çoğu kişinin babası çocuklarıyla vakit geçirirken ben neden böyle şanssız birisiyim 🙁 Yaşım 14 bu arada

Okudunuz mu?  Anne-baba, yavrusunun yuvasını yıkan kişi olabilir mi?

mikaela
Şanssız değilsiniz, bu babanızın tercih ettiği hayattan dolayı. Belki dertleri vardır , belki üstesinden gelemeyeceği bir psikolojide olduğu için içiyordur, belki de şeytanın elinde oyuncak olmuş yaptığı fenalıkları farkedemiyordur. Ama yukarıda ilk yazıdaki kişinin de dediği gibi babayı kötü amelinden dolayı sevmemek günah değildir. Sonuçta yaptığı çirkin hareketlerle sizi uzaklaştıran kendisi. Küçüğüm babanızın bu durumdan sıyrılması için her gün namaz kılmalı ve dua etmelisiniz, babanıza karşı o size ne yaparsa yapsın olgun , saygılı ve aklı başında durmalısınız ki yaptığı bir kötülükten kendini sorumlu tutsun, benim çocuğum böyle akıllıyken, olgunken ona zarar veren, onları anlamayan benim desin . Böyle böyle farkındalık kazanır ve size karşı sorumluluk hisseder. Ne kadar kötü de olsa o sizin babanız, vAllahi benimde ailevi sorunlarım oldu, aileme kızdığım küstüm çok zaman oldu. Ama şimdi anlıyorum ki aile her zaman insan için tüm dünyadan kaçıp sığınabileceği tek yerdir. Babanıza bu illeti bırakması için yardımcı olursunuz umarım. Hiç bir insan için geç değildir, onu da kazanabilirsiniz. Hayırla selametle, mutluluklar dilerim.

Okudunuz mu?  Yenge, baldız, amca ve dayı hanımları gibi akraba kadınlarla yalnız bir odada ....

babayı sevmemek günah mı, babamı hiç sevmiyorum ondan nefret ediyorum

Bu kategoride yer alan Tövbemi bozdum ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babayı sevmemek günah mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.