Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:45
Sohbet
Yönetici

Zekat vermenin anlamı nedir?

Zekat vermenin anlamı nedir?

melle
Zekat vermek ne demek?

İslamda zekat vermek zengin müslümanlara fazdır. Zekat mali bir ibadettir. 80 gr ve daha çok malı olan kişiler, üzerinden bir yıl geçince kırkta birini fakirlere vermeleri Allahın emridir.
Buna zekat vermek denir.

Okudunuz mu?  Neden ahir zaman kötü?

Cevap: Zekat vermenin anlamı nedir?

AYSEVEN
zekat vermek islamiyette olan bir hükümdür maddi gücü yetrince terinde olan insanların belirtilmiş miktarda fakire fukara ihtiyaç sahiplerine yardım etmeleri gerekir bu bir mecburiyet değil gönüllü bir ibadet olmalıdır


zekat vermenin anlamı, zekat vermek anlamı, zekat vermek ne demek

Bu kategoride yer alan Hacca gitmenin anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zekat vermenin anlamı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.