Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:49
missa91
Abone

Selam vermenin sevabı nedir?

Selam vermenin sevabı nedir?

Kayıtsız Üye
esselamun aleykum
selam vermenin sevabı nedir?


Cevap: selam vermenin sevabı nedir?

Muhasibi
2643. Bize Muhammed b. Kesir rivayet edip (dedi ki), bize Ca’fer b. Süleyman, Avf tan, (O) Ebu Reca’dan, (O da) İmran b. Husayn’dan (naklen) rivayet etti ki, O şöyle dedi: Bir adam Hz. Peygamber’e (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) gelip; "es-selâmu aleyküm!" dedi. O da selâmını aldı ve "On (sevap kazandı!)" buyurdu. Sonra başka bir adam gelip selâm verdi ve "es-selâmu aleyküm ve rah-nıetullah!" dedi. Onun da selâmını aldı ve ‘Yirmi (sevap kazandı!)" buyurdu. Ardından başka bir adam gelip selâm verdi ve "es-selâmu aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtüh!" dedi. O, bunun da selâmını aldı ve "Otuz (sevap kazandı!)" buyurdu.


Cevap: selam vermenin sevabı nedir?

Hoca
< esselamun aleykum
selam vermenin sevabı nedir? >

ve aleykumusselam ve rahmetullah.

Okudunuz mu?  Resim yapmak günah mı

Selam Vermenin ve Almanın Ecri:

Nesâî’de İmran b. Husayn’dan şöyle dediği rivayet edilmektedir: Peygamber (sav)’ın yanında bulunuyordum. Bir adam geldi ve selâm vererek; es-selâmû aleykum dedi. Rasûlullah (sav) onun selâmını aldı ve: "On" diye buyurdu. Sonra adam oturdu. Daha sonra bir başka kişi geldi, o da: Esselâmu aleykum ve- rahmetullah dedi. Rasûlullah (sav) onun da selâmını aldı ve: ‘Yirmi" dedikten sonra adam oturdu. Bir diğeri daha geldi ve: Esseîâmu aleykum ve ralımetullahi ve berhakâtuhû dedi. Rasûlullah (sav.) onun da selâmını aldı ve: "Otuz" dedi.

Okudunuz mu?  Doğruluk ile ilgili bir yazı

selamın sevabı

Bu kategoride yer alan Ben evliyim fakat başka bir erkeğe ilgi duyuyorum bu durumdan nasıl kurtulabilirim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Selam vermenin sevabı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.