Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:21
missa05
Abone

Resim yapmak günah mı

Resim yapmak günah mı

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm ben resim yapmanın günah olduğunu bilmiyordum, çok yaptım çok mu günah isledim. artık yapmayacağım lütfen söyleyin.


Cevap: Resim yapmak günah mı

Kayıtsız Üye
Suret çizmek bulundurmak aynı şekilde heykel vs yapmak caiz değildir sahih sünnette verilen bilgiye göre cehennemde en ağır azap görecek olanlardır çünkü yaptıklarını Allah subhanehu ve tealanin yaptığına benzetmektir.

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerim' de Allah (c.c) kac tane ismi var?

Cevap: Resim yapmak günah mı

Kayıtsız Üye
Aleykum selam resim çizmek heykel yapmak bulundurmak caiz degildir. Sahih sünnette gelen bilgiye göre Allah Rasulü sav. Resmi yapanların cehennemde en ağır azabı göreceğini bildirmiştir. Tevbe edin inşAllah Allah Afüv dür (affeden)


Not almak için resim yapmak

ygtbhc3
Not almak için resim yapmak
Resim derslerinde not almak için insan resmi veya hayvan resmi yapmak veya derste zorunlu olduğun için insan veya hayvan resmi yapmak günah mıdır?

Okudunuz mu?  İhtiyaçtan fazla kıyafet almak günah mı?

arifselim
Derslerde zorunlu olarak yapılan canlı resimler mazur görülebilir. Bunlar zaruretten dolayıdır. Bu durumlar dışında canlı resimlerinin çizilmemesi gerekir.


Kayıtsız Üye
Canlı resimlerinin yapılmasının haram olduğunu bilmiyordum. Bununla ilgili birçok hadis okudum, haram olduğunu öğrenince tövbe ettim ve bir daha yapmadım. Ama daha önceki yaptığım resimler hala duruyor, bir buçuk metreye yakın boyutta olanları dahi var. Bunları ne yapmalıyım, yakmalı mıyım? Yoksa üstünü örterek veya görünmeyecek kapalı bir yere koyarak saklamamda mahsur var mıdır?

Okudunuz mu?  Cünup olduğumuzda kaç saat içinde yıkanmalıyız

Kayıtsız Üye
Bzaı kimseler resim çizmek güah diyor acak Baska bir islami sitede baktığımda da günümüzde suretli resimlere tapınılmıyor bunun için resim çizilebilir yazıyırdu. Bana mantıklı geldi çünkü suretli bir çizim yaptığımda ya da gördüğüm de bunu çizen kişininn tanrı olduğunu düşünmüyor tam tersi Allah’a bana ve diğer insanlara böyle güzel yetenekler verdiği için şükrediyorum.

Okudunuz mu?  İstemeden çok yalan söylüyorum bazen bu yalanlara kendim bile inanıyorum

mum
Dinimizde resim yapmanın yasak oluşunun da nedeni Resimle ve daha sonra puta tapmaya kadar gidilmiştir. Tarihte hep böyle olmuştur önce sevilen sayılan kişinin resmi çizilmiş sonra duvarlara asılmış, sonra heykeli dikilmiştir Daha geniş ve eski bilgi için ibn kesirin tefsirine bakabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Müslüman cinler ile irtibat kurmak caiz midir ? Caizse nasıl yapılır ?

Günümüzde ihtiyaç olmadan mecburi bir durum olmadan resim yapmamalıyız


Kayıtsız Üye
benim resim öğretmenim bana bir ödev verdi ödevde de gerçeğine çok benzeyen bir çiçek yapmamı istedi yapsam günah olur mu


ACİLSERVİS
Öğretmenin verdiği ödevi yapabilirsin sakıncası yok.


resim yapmak günahmı

Bu kategoride yer alan Zikir veya duayı sayılı okumak büyü mü olur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Resim yapmak günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.