Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:21
missa05
Abone

Zikir veya duayı sayılı okumak büyü mü olur

Zikir veya duayı sayılı okumak büyü mü olur

Kayıtsız Üye
Mesela Allah’ın Er-reşid ismini akşam namazı vaktinde 1000 kez söyleyince Allah bizim kalbimize veya rüyamızda içinden çıkamadığımız durumumuza çözüm gösteriyormuş. Bu büyü veya bunun gibi yanlış bir şey mı olur? Bu gibi zikirleri okumamızda bir problem olur mu? Selam ve dua ile…💕


Yorum: Zikir veya duayı sayılı okumak büyü mü olur

imam
Esma zikri asla büyü değildir sayılı da okunsa ama bu fazilet bildiren sözler hadis değil bunu bilin.


Ya Kadir, Ya Allah, Ya Rahman, Ya Allah, Ya Rahim, Ya Allah, Ya Kerim, Ya Allah

Kayıtsız Üye
Ya Kadir, Ya Allah, Ya Rahman, Ya Allah, Ya Rahim, Ya Allah, Ya Kerim, Ya Allah
Bu zikri 3 gün, günde 3000 kere çekersen senden ayrılan eşin, sevgilin geri dönüyormuş. Bazı internet sitelerinde bunun karşı tarafa sihir etkisi olduğu söyleniyor. Yani o kişi dönse bile kendi iradesiyle olmadığı için büyü yapmış olursunuz deniyor. Bunu yapmanın dinen bir sakıncası var mıdır? Çevremde bir çok müslüman arkadaş bu uygulamayı yapıyor. Büyü ise tabii ki yapmayız. Cevap için lütfen Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Şeriata göre (İslam hukuku) içki içmenin cezası nedir ?

Yorum: Zikir veya duayı sayılı okumak büyü mü olur

@hmet
Bu sayılı zikirleri biri uydurmuş, esmaül hüsna/Allahın güzel isimlerini dlediğiniz kadar okuyabilir ve sonrasında dua edebilirsiniz.
zikredildiğinde dua edilir ve bu Allah’a yapılan bir istektir asla sihir ve zorlama değildir.
Allah dilerse duanızı kabul eder dilerse etmez

Okudunuz mu?  İdrar başka yollarlada bulaşır mı

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam son zamanlarda yapmak istediğim bir takım şeylerin yarıda kaldığını farkettim (bir süredir görüştüğüm biri vardı herşey mükemmelken sebepsiz şekilde araya soğukluk girdi gibi..) küçüklüğümden beri hep duyuyorum yıldızın düşük yıldızın yüksek olayını bu aralar fazla kafama taktığından mıdır bilinmez hemen yıldızımın düşük olduğunu düşünüp oraya yordum belirtilerde kesin olacak işlerin yarıda kalması vs yazıyordu bende ister istemez oraya yordum yıldız yükseltme duaları buldum hergün üst üste belirli sayıda dua ve zikir gerektiriyordu dua araştırırken gördüğüm okuduklarım beni korkuttuğu için yapmayı bıraktım 2 ya da 3 gün devam ettim en fazla. Sonra görüştüğüm kişiyle aramın düzelmesi için esmalar zikirler buldum onun içinde 3 günde 3000 kere okunması gereken 5 Esma vardı onu okurken internette korunma olmadan yapılmaması gerektiğini okudum onu da bıraktım az önce. Sormak istediğim zikirler ve Allah’ın esmaları biz insanlar için değil mi o halde korkmamız gereken ne var baska varlıklar bizi rahatsız eder diye bu okumaları yapmamamız mı gerekiyor ve okuma yaparken gezegen günlerine ve saatlerine dikkat ediyordum onlara dikkat ederek okuma yapmak günah mı hayvansal gıdalar tüketmememiz mi gerekiyor hocam kafam çok karışık bu konuda hangi Esma’ya zikire başlasam internette kötü bir yorum okuyorum ister istemez korkuyorum ve yarıda kalıyor 3000 kere yapılması gereken Esma’yı 500 kere yapabildim sadece… Korunmak için 7 ayetel kürsü ile çember oluşturma duasını buldum ona bile kötü şeyler yazmışlar okumaya korkuyorum ne yapmalıyım?
Son olarak ya cami ya vedud esmasını buldum 1000 kere onu okumam sakıncalı mı ve koruma yapmazsak o değil biz ona aşık olurmuşuz?
21 yaşındayım hemşireyim çalışıyorum ve mühendislik okuyorum amacım gönül eğlendirmek vs değil Allah’ın izniyle evlenmek hocam yardım edin lütfen Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Uğur Akkafa Kimdir?

arifselim
Aleykum selam. Yıldız düşüklüğü gibi uydurma şeylere kanmayın. Kuran ve sünnette belirtilen sayılarla amel etmeliyiz. Ne olduğu elli olmayan ve aslı bilinmeyen sayılara uymayın. Bize kuran ve sünnette geçen dualarımız ile salih ve ilim sahibi alimlerimizin tavsiyeleri yeterlidir. Ne olduğu bile belli olmayan şeyleri okumak elbette sakıncalı olabilir. Bunun dua ve zikirler meşgul olanlara bir zarar geleceği anlamında değildir. Bu adeta gözü kapalı bir şekilde yolda koşmaya benzer. Esmaül hüsnayı dilediğin kadar oku, hadislerde geçen duaları oku ve istediğin kadar peygamber aleyhisselam tavsiyesi olan hacet namazı kıl.

Okudunuz mu?  Sait Çamlıca kimdir?

Minalya
Büyü Allah’ın ismiyle yapılamaz diye biliyorum ama yinede arastırın. Biz müslümanlar olarak bilgi edindiğimiz kaynaklara dikkat etmeliyiz, bazı kaynaklar gerçekten çok yanlış olabiliyor. Gördüğünüz şeyi Kuran ve Sünnette arayarak detaylı bilgiye erişebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Selamin aleyküm değerli dostlar ben 17 yaşıma kadar herkes tarafından sevilen isleri yolunda giden şanslı bir insandim ama bu 17 yaşından sonra tam tersine döndü hangi ise el atsam ya hiç olmuyor ya yrida kaliyor sonuca ulaşamıyorum hangi ise hangi cevreye gitsem ya sevilmiyorum ya kiskaniliyorum hiç arkadaşim dostum yok herzaman kötü yalanci vicdansiz insanlarla karsilasiyorum ve bu insanlarla bir is yapinca dolandiriliyorum ve aileme mahcup oluyorum artik buna dayanamiyorum.Bunun bir caresi yokmu ikintane hoca muska yapmislar dedi dogrumu bilemiyorum.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin aile soy ağacı şema şeklinde gösteriniz

Kayıtsız Üye
Esmaül Hüsna’yı belli bir niyete göre belirtilen zamanının dışında kafasına göre sayılarla okuyanların bir müddet sonra akli dengesini kaybettiği, hastalığının arttığı ya da ruhani alemin kapılarının açıldığı, veya korkutulduğu söyleniyor. Ben Esma okumayı çok seviyorum ve istiyorum. Ama şifa niyetiyle okuyorum ve çok ihtiyacım var. Etkisini, faydasını da çok görüyorum ama bir de başka bir şey olursa yukarıda anlattıklarım gibi bir şey olursa diye de korkuyorum. Böyle bir şey doğru mudur?

Okudunuz mu?  İnsanın çocuğu günahları yüzünden mi olmuyor

Hoca
< kafasına göre sayılarla okuyanların bir müddet sonra akli dengesini kaybettiği, hastalığının arttığı ya da ruhani alemin kapılarının açıldığı, veya korkutulduğu söyleniyor. >
Allahın isimlerini zkretmek nasıl zarar versin 🙂
Kim bunu uydurduysa azabı şiddetli olacak


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam eşim beni aldatmıştı . Evdeydi ben eşimin bana dönmesi için Yasin Kevser ihlas birtakım süre ve Allah’isimlerinde Vedud cebbar bunları şekere okudum. Eşime içirdim. Birde 7 hamim oku dediler ipliğe düğüm at cuma gün Yasin oku düğümü çöz dediler. Yaptım. 2 sene oldu gelmedi. Bana sen eksik ya da fazla okuduğun için olmadı dediler. Sorum böyle okuduğum için büyümü oluyor. Hiç büyü amaçlı okumadım.

Okudunuz mu?  Kişi Sözlüsüyle veya nişanlısıyla sevişmek günahmıdır?

arifselim
Aleykum selam. Allah sıkıntılarınızı gidersin ve huzur ihsan eylesin. Okuduğun ayet ve dualar güzeldir. Ama dinimizde düğüm atmak bunu çözmek ve benzeri uygulamalar yoktur ve caizde değildir. Bunlar yerine 5 vakit farz namazdan sonra içinden geldiği gibi dua etmeni tavsiye ederim. Farzlardan sonra edilen dualar makbuldür.

Okudunuz mu?  Boy abdesti alma şekli sırasıyla

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum Arif hocam. Bizleri aydinlattiniz için sizden ve sizin gibi hocalardan Allah razı olsun.


ya vedüd zikri büyümü, ya vedüd zikri büyü mü, buyumu duami

Bu kategoride yer alan Yeniden dini nikah olunca eski mehir akdi düşer mi? Yeniden akid gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zikir veya duayı sayılı okumak büyü mü olur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.