Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:09
missa6
Abone

İdrar başka yollarlada bulaşır mı

İdrar başka yollarlada bulaşır mı

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bizim okulda elini yıkmayan bir çocuk var sözde tuvaletteden sonra parmak uçlarını ıslatıp sacına vuruyor sonrada o ıslak elleriyle bize dokunup selam veriyor böyle olunca bizde abdessiz oluyurmuyuz.

Hocam bir sorumda şu örnegin üstüne idrar sıçramış bir elbise başka bir elbisenin üstüne giysek onuda abdessiz yapar mı veya üstüne idrar sıçramış bir elbise yagmursa ıslanır ve o şekilde başka bir elbiseyi bulaşırsa abdessiz yapar mı ?

Okudunuz mu?  Kene vucuda gömülür mü ayakları ile birlikte

Yorum: İdrar başka yollarlada bulaşır mı

arifselim
Tuvaletten sonra elleri yıkamak gerekir. Eğer arkadaşınıza uygun bir dille anlatabilirseniz anlatın. Onun size o ellerle dokunması abdestinizi bozmaz bunun abdestinizle bir ilgisi yoktur.

Kurumuş olan bir ıslak necaseti başka bir elbisenin üzerine koymakla diğer elbiselerde necis yani pis olmaz. Ama ıslandığında o necaset akar ise o zaman diğer elbiselere pislik bulaşır ve onlarla namaz kılmak caiz olmaz.

Bu kategoride yer alan Ahiret günü yeniden dirilme hesap mizan cennet cehennem kavramları için hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İdrar başka yollarlada bulaşır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.