Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:19
sizden3
Abone

Kurumuş menili bir şorttan vücuda veya başka bir elbiseye meni bulaşır mı?

Kurumuş menili bir şorttan vücuda veya başka bir elbiseye meni bulaşır mı?

ziya3400
Arkadaşlar kaç gündür bu konu üzerinde uğraşıyorum. Şüphelendiğim meni bulaşma ihtimali olan bir şortum vardı. Onu olayın üzerinden 5-6 saat sonra giydim. Sonra aklıma bu soru geldi. Acaba şorttan tekrar meni vucüduma oradan da yeni giydiğim pantolana bulaşmış mıdır ? Bu vesileyle üzerimdeki pantolunu yıkadığım gibi tüm iç çamaşırlarımı temizledim ve TEKRAR GUSÜL aldım.

Şimdi eğer vücuda da bulaşmşsa bu kurumuş olan meni yatak kıyafetlerimi de değişecem. Deli oldum adeta bir zincir oluştu tüm kıyafetleri yıkaycm nerdeyse…


Cevap: Kurumuş menili bir şorttan vücuda veya başka bir elbiseye meni bulaşır mı?? Acil sorum

loordof22
Ardkaşım bence şüphelenmene grek yok olmuşsada yıkarsın geçer günah olcagını sanmıyorum.


Cevap: Kurumuş menili bir şorttan vücuda veya başka bir elbiseye meni bulaşır mı?? Acil sorum

ziya3400
arkadaşım hiç okumadan cevap vermişssin, bana hiç ama hiç yardımcı olmadın ki. Neyse ben zaten yatak örtülerimi de yıkadım. Her şeyden kıllanmıştım. Vücudum nereye dokunduysa o kıyafetleri yıkadım. Nerdeyse evdeki koltukları atacaktım onlara da dokundum diye.

Bilgili bir arkadaş üstteki yazımı okuyarak tam cevap verebilir mi ? Allah razı olsun 🙂

Okudunuz mu?  Dua ederken " Ya Rab" mı kullanmak uygundur yoksa "Allah" mı ? Huda ?

Cevap: Kurumuş menili bir şorttan vücuda veya başka bir elbiseye meni bulaşır mı?? Acil sorum

Guray
dün aynı konuyu cevaplayıp vesveseyi yendik sanıyodum 🙂 kurumuş meni tekrar ıslatılmadıkça bulaşmaz .

Vücuda meninin bulaşması gusül gerektirmez .

Bunlar vesvesedir bunlara itibar etmeyelim inşAllah


ziya3400
ben şey düşündüm mesala vücuda bulaştı , misal şorttaki kurumuş meni bacaktaki terlemeyle su haline dönüştü ve vücuda bulaştı. Sonra da pantolunu giyince ona bulaştı v.s . NE VAR NE YOK HER ŞEYİ YIKADIM BİR DE GUSÜL ABDESTİ ALDIM.

Böyle bir bulaşma mümkün mü ? Terleme ile 🙂


aSiLPreNs
Onu Bunu Boşver de Kardeşim Senin o Şortu Yıkamadan Tekrar Giymen Bi Defa Hatadır. Bi Defa Onu Temizlemeden Giymemeliydin.


ziya3400
asilprens yıkadık işte her şey yıkadım da bir daha başıma gelirse ne yapacam diye soruyorum. Ama sorudan ziyade bana soru geliyor. Cevaplamıyor bilgili arkadaşlar…


EarthQuake®
E ağabey her şeyi yıkamışsın, defalarca gusül almışsın. Ortada necisten eser kalmamış. Güray kardeş gereken cevabı vermiş. Bu konu hakkında onlarca, yüzlerce konunu da cevapladı arkadaşlar. Daha neyi sorguluyorsun 🙂


ziya3400
Earth arkadaşım yattığım yatağın köşesine bucağına ayağım sürtmüştür illaki ayağımdan yatağa da pislik geçmiş midir acaba ?

Okudunuz mu?  Namazda kelime hataları

Bağlantıyı şöyle kurdum ;
Kuru Menili pis şort -> Giydiğimde bacağıma bulaştı -> yeni şort giydim yeni şorta bulaştı -> TEKRAR YIKANDIM -> Herşey yıkandı -> eğer bulaşıyorsa bilmiyorum bulaşır mı kuru meni şorttan bacağa , BACAKTAN ACABA işte ne bilim oturduğum koltuğa, yattığım yatağın başına soluna v.s bulaşmış mıdır ? İnanılmaz bir zincir oluşturdum.

Yani Guray arkadaş demiş ıslanmadıkça meni bulaşmaz. Mesala o kuru menili şortu giydim ya o sırada diyelim bacağım terledi meni ıslandı bacağıma bulaştı mümkün mü böyle bir şey ? Çok kafayı yiyecem yıkamadığm şey kalmadı bir de gusül tekrarı yaptım.


BEYAZ_gul
Vesvese bunlar kardesim
ALLAH a sigin INSALLAH
Seytani guldurme,


ziya3400
Sakatlık olmasın Allah korusun.

Dua ediyorum, Allah’ım şeytanın şerriden beni koru, şeytanın şerriden sana sığınıyorum şeklinde


Guray
< Yani Guray arkadaş demiş ıslanmadıkça meni bulaşmaz. Mesala o kuru menili şortu giydim ya o sırada diyelim bacağım terledi meni ıslandı bacağıma bulaştı mümkün mü böyle bir şey ? Çok kafayı yiyecem yıkamadığm şey kalmadı bir de gusül tekrarı yaptım >
bu nasıl vesvese böyle Rabbim korusun. meni bulaşması gusül gerektirmez. Bacağın terleyip meniyi tekrar bulaşır hale getirmesi içinde spor yapmış kadar terlemek gerekir. zaten herşeyi yıkamışsınız gusül almışsınız bu kadar titiz olmaya gerek yok bunlar şeytanı memnun eder siz bunlara kulak asmayın

Okudunuz mu?  Gusul vesvesesinden dolayı psikolojim bozuldu

ziya3400
Allah razı olsun Guray kardeşim. Ben iyice uçtum. Spor yapmadım normal dururkenki halimi düşündüm de gerçekten uçmuşum.

Gusül vesvesesi gitti temizlik vesvesesi geldi hay Yarabbim koru beni.


Guray
2 vesveseden birini çözdük Allah’a şükür 🙂 Bundan sonra daha dikkatli olursunuz kirli çamaşıları giymesseniz vesveseye olanak kalmaz inşAllah


ziya3400
Allah razı olsun Güray kardeşim. Şu an ne var ne yok yıkandı temiz giyiyorum. TERLEME olayına da çözüm getirdik yoksa Allah korusun zincir oluşup her yere bulaşacaktı 🙂


Coleman
Benim de ona benzer şeyler oldu. Gusül aldın aldıktan sonra bacağımda kurumuş ve kıllara yapışmış meni gördüm hemen temizledim gusül almam gerekir mi


diyanetar
Gusül, meni çıktığı için gerekir. Çıktıktan sonra meninin gusül açısından işi bitmiş olur. Ondan sonrası necasetle alakalı bir durumdur. Necaset de, namaz kılmaya manidir. O bölüm, kirli kaldığı için namaza mani olur. Temizlenince de necasetli bölge kalktığı için namaza mani durum da kalkar. Durum şöyledir: Eğer gusülle fark ettiğiniz zaman arasında namaz kıldı iseniz o namazı necaset bedeninizde iken kıldığınız için yeniden kılın.

Okudunuz mu?  Gusül esnasında gaz kaçırmak guslü bozarmı

Darusselam
Hz. Âişe (radıyAllahu anhâ) anlatıyor: "Ben Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)’ın elbisesine bulaşan meniyi yıkıyordum. O, elbisesinde ıslak kısım (kurumamış) olduğu halde namaza giderdi." [Buhârî, Vudû 64, 65; Müslim, Tahâret 108, (289); Ebû Dâvud, Tahâret 136, (371, 372, 373); Tirmizî, Tahâret 85, 86, (117, 118); Nesâî, Tahâret 187, 188, (1, 156).]

Müslim’in bir diğer rivayetinde şöyle gelmiştir: "Hz. Âişe (radıyAllahu anhâ)’ya bir zât misafir oldu. Adam sabahleyin, elbisesini yıkamaya başladı. Hz. Âişe ona:

"Sana, (meni) bulaşan yeri [gördüysen] orasını yıkaman kâfi idi, göremediğin takdirde etrafını yıkardın. Ben, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)’ın elbisesinden (meni bulaşığını) ovalamak suretiyle çıkardığımı biliyorum. O, (bir de yıkamaksızın) onun içinde namaz kılardı."

Bir diğer rivayette şöyle gelmiştir: "İyi biliyorum kurumuş meni bulaşığını Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)’ın çamaşırından tırnağımla kazıyarak çıkarıyordum."[Müslim, Tahâret 105, 109, (288, 290).]

AÇIKLAMA:

1- Elbiseye meni bulaştığı takdirde onun nasıl temizleneceğini bu iki rivayet göstermektedir:

Bulaştığı yerin yıkanması… Bu henüz kurumamış olma haliyle ilgilidir. Elbisenin bulaşık kısmının su ile yıkanması yeterlidir.

Okudunuz mu?  Şamil yayınları el ihtiyar

Ovalamak suretiyle… Bu kurumuş olma halinde temizleme usulüdür. Ovalamada bulaşık kısım, su kullanılmadan çamaşır kendi kendine sürtülerek meni eserinin küçük parçacıklar halinde dökülmesini sağlamaktan ibarettir. Hz. Âişe, kuru bulaşığın ovalama yerine tırnakla kazınması suretiyle de çıkarılabileceğini belirtmektedir.

2- Ovalama veya kazıma suretiyle meninin temizleme kolaylığı, meninin necislik durumu hakkındaki anlayıştan gelir. Âlimler meni necis midir değil midir, münakaşa etmiştir.

Hanefîlerle, Mâlikîlere göre necistir. Ancak Ebû Hanîfe merhum, meninin kuru olması halinde elbisenin ovalanmasını temizlik için yeterli gördüğü halde İmam Mâlik, yaş da olsa kuruda olsa mutlaka yıkanması gerektiğini söyler. Meninin necis olduğunu söylemekle beraber, yıkanmadan namaz kılınmış olduğu takdirde namazın iadesinin gerekmiyeceğini söyleyen âlim de çıkmıştır: Leys ve Hasan İbnu Hayy gibi.

Şâfiîlere ve Hanbelîlere göre meni temizdir. Dâvud-u Zâhirî’nin de böyle hükmettiği bilinmektedir. Ashab’tan Hz. Ali, Sa’d İbnu Ebî Vakkas, Abdullah İbnu Ömer ve Hz. Âişe (radıyAllahu anhüm)’ün de bu görüşte olduğu rivayet edilmiştir.

Şunu hemen belirtmek isteriz: Meniye necis diyenler, onun yıkandığını gösteren hadisleri esas almışlardır. Necis değil diyenler de ovalamakla temizleneceğini ifade eden hadisleri esas almışlardır. Şeriat-ı garrâmız ruhsat ve kolaylık dinidir. Resûl-i Ekrem (aleyhissalâtu vesselâm) bu meselede de ruhsat murad etmiş olmalı ki, ihtaflı beyanlarda bulunmuştur.

Okudunuz mu?  Türk Bayrağını Seccade Olarak Kullanmak

Prof. Dr. İbrahim Canan, Kütüb-i Sitte ve Şerhi, Cilt: 10, Büyük ve Küçük Abdestle ilgili Meseleler -1

Hz. Aişe (r.a.) der ki: Bir gün Peygamber (s.a.s)’le yarıştık. Onu yendim. Uzun müddet sonra ben şişmanladığım zaman tekrar yarışmıştık; bu sefer o beni yendi. İlk yarışmayı kasdederek; "Bu ona karşılıktır" dedim (Ebu Davud,Cihad: 61; Ahmed b. Hanbel, Müsned, VI, 264).


Kayıtsız Üye
kurumuş meni necis midir


kamil5
ben arkadışımın iç çamaşırlarına yanlışlıkla boşaldım ve bunları temizleyemedim bunun günahı nedir ?


Kayıtsız Üye
Hocam mesela necis olduğunu düşündüğümüz bir şort var ve biz bunla yatağa girioz uyuyoruz. Uyurken ister istemez terliyoruz ama terlemeden önce bu necaset meni olsun mezi olsun kuru idi terleyince tekrardan ıslak oldu şimdi bu necaset acaba yatağada bulaşmış midir ? Acil cevap lazım lütfen ?


mum
kurumuş sperm, kuru meni
< kurumuş meni necis midir >
evet necistir. çitelemek ile temzilenir.
< bunun günahı nedir ? >
o elbise ile kıldığı tüm namazları kaza etmesi için söylemen gerekr yoksa kul hakkına girersin.

Okudunuz mu?  Ölen insanların filmlerini falan izlemek ona. azap getirir mi?

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm arkadaşlar ben sabah uyandıgımda rüyalanmıştım meni eşofmanımada bulaşmıştı sabah gusül abdesti aldıktan sonra eşofmanımdaki menili yeri elimle yiķadım tekrar gusül abdesti almam gerekir mi menili yeri elimle yıkadım


@hmet
< menili yeri elimle yiķadım tekrar gusül abdesti almam gerekir m >
Meniyi ellemek gusül gerektirmez. Yıkamanız gerekmez.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben bütün iç çamaşırlarmi yikadim ama camasir makinasinin kapagini ben acmadim acan kisi erkek eğer camasir makinasının kapagini acip iç çamaşırlarmi ellemisse elinde de sperm varsa iç çamaşırıma bulaşmişsa bisey olurmu iç çamaşırım islak cünkü kuruyunca spermde kururmu ?


arifselim
Eğer meninin bulaştığından kesin emin olursa o zaman kirlenen yerlerin temizlenmesi gerekir. Yoksa tahmin yürüterek kendinize boş yere vesvese yapmış olursunuz.


Kayıtsız Üye
Merhabba ben bu gece uyandığımda gördüm ki bosaldim ve elim avret yerimdedi ondan sonra banyoya girdim ve elimi iyicene yikadim ve lavaboyida yikadim ondan sonra elimi havluyla kurutum ve baktim ki elimde kuru meni van ondan sonra tekrar yikadim ve elimi gide havluyla kurutum ve halen kurumus meni vardi herhalde ama kessin bilmiyordum ve elimi kazidim ve kurumus meni yere dukuldu ondan sonra yeri temizlemek istedim ama meniyi goredim ve gusulumu aldim ama icimde Sikinti var Simdi heryere bulasmidir diye ve o havluyu kulandigi kisiler Benin yuzinden cenabetmilirder onun lütfen yardim edin

Okudunuz mu?  Nasuh tövbesi ettim ama ertesi gün bozdum

klav
Daha neler. Dokunduğun veya meninin bulaştığı hiç bir şey cenabet olmaz. Öyle şey mi olur. Yere gerçekten bir şey düşmüş ise süpürüldüğünde gider bunda sıkıntı yapacak bir durum yok.


Kayıtsız Üye
kardeşim peki kurumus dol bulaşmış kıyafet giyilirmi


arifselim
Kurumuş ise de bu bulaşan yerin temizlenmesi gerekir. Kurumuş olan menili elbise birbirine sürterek de meni giderilebilir. Eğer bu şekilde çıkmasa yıkanması gerekir. Bu elbise ile namaz kılmak caiz olmaz.


Kocaeli 41
Selamun aleyküm üzerinde biraz Zaman geçti kafama takıldı şeyimden zevk suyu dediğimiz şeffaf sıvı geldi tam hatırlamıyorum ama suyla mı silmiştim yoksa sadece peçeteylemi silmiştim ikisinde biri ama eğer sadece peçeteyle sildiysem yani susuz heralde hemen sonra tam hatırlamıyorum atletim şeyimin üzerine deydi sonra değen kısımı boğazıma deydirmiştim sonra boğazımın necasetli olduğunu düşündüm sonra yatakta uzanırken kulaklığımı takmıştım ve kulaklığın kablosu necasetli olduğunu düşündüğüm boğazıma deydi ve sonra hatırladığıma göre kablosu yatağa deydi yataktamı necasetlendi çok şüphelendim sonra eğer yastığada değdiyse odamı necasetlendi şüphelendim

Okudunuz mu?  Sigara içmek günahmıdır

abdullahbiri
Boş şeyler düşünmüşsün. Hiç bir şey olmamış gibi geç olayı. Yaşanmamış say.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar beyaz akıntı sortuma değmiş uyurken kalktım kahvaltımı yaptın ya sonra farkettim acaba gectigim yerlere toz halinde dokulmusmudur çok şüphedeyim kuru bulaşmaz ama etrafa otururken sürünüp dökülebilir mi


Tevbe
İçin rahat olsun kardeşim bir şey olmamıştır. Toz halinde döküldüğü yeri necis yapmaz yani oraya bulaşamaz.


Kayıtsız Üye
Eşofmanımı yıkadıktan sonra sıkıyoruz ya. İşte sıkarken suyu tekrar eşofmanıma geldi. Necis midir?


mum
İlk yıkamada sıkılan su necis sayılır.


Kayıtsız Üye
Selamialeykümselam hocam ben ihtilam dan sonra ufak şu döktüm sonrası iyice temizledim ve guslu mu aldım yarım saat sonra küçük su dökmeye gittiğimde göbek deliğini 4 parmak altında ufak meni parcasi gördüm ama tenasıl uzuvunda ciktigina sahit olmadim sadece orada yapışmış kalmıştı bende temizledim tekrar gusül almadım safi mezhebindeyim safilerde göre ne halde olursa olsun meni gelirse gusül gereklidir ama ben yıkandıktan sonra çıktığını görmedim acaba gusle manimidir yoksa gusül tamamdır Allah razı olsun simdiden.

Okudunuz mu?  Şafii ve hanefilerin kelime-i şahadetin farkı

Hocam ben safiyim gusulden sonra gobegimin altinda ufak meni parcasi gördüm tekrar gusül almadım ama aklıma takıldı acaba o meni nasıl orada kalmıştı sonradan ciktigina sahitte olmadim gusül almadan oncede bayada bevlettimistim şimdi oruçluyum gusül almama gerek varmi yoksa


ACİLSERVİS
lekenin altına su geçmeyecek kadar tabaka olmuşsa sadece orayı yıkaman yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Bende aynı tarz bir şey sorucam kurumuş meni başka yere değer de orayıda kirletir mi? Kıldığım namazlar kabul olmuyo mu? Yattığım yatakta kurumuş meni warsa o halıyı kirletti mi? Namazlığı halıya serince haram mı oldum? Yatağa yatınca da ve meshep farkı vardır diye söylim şafii meshebine göre lütfen yardım


ACİLSERVİS
şafii mezhebine göre meni helaldir bir yere bulaşmış olsada namazını kılabilirsin.


kurumuş sperm, kuru meni , meni kurur mu

Bu kategoride yer alan Şeytanın Ahiretteki Durumu Nasıl Olacak? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kurumuş menili bir şorttan vücuda veya başka bir elbiseye meni bulaşır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.