Anasayfa
27 Mayıs 2023, 23:51
sizden3
Abone

Babaya küfür etmek ?

Babaya küfür etmek ?

discrete09
Merhabalar, öncelikle başlıktaki durum günahmı demiyorum tabiki günahtır fakat babam ve ben birlikte yaşıyoruz ailevi nedenlerden dolayı ikimizde birbirimizi gerçekten seviyoruz babamın hakkını ödeyemem yani.

fakat bazı haraketleri beni çileden çıkarıyor bende çabuk sinir stres yapan birisiyim o en ufak haraketinde mesela horlama gibi sinir oluyorum küfür edebiliyorum sonradan kendime kızıyorum sizce bu durumda çok çok büyük günah işlemiş olur muyum ?


Cevap: Babaya küfür etmek ?

rana
"Size, büyük günahların en büyüğünü bildireyim mi?" diye üç defa sordu. Üç defasında da "evet bildir, Ey Allah’ın Resulü" diyen-ashab-ı kirâma bunların sırasıyla; "Allah’a ortak koşmak, ana-babaya karşı gelmek, haksız yere adam öldürmek ve yalan söylemek" olduğunu belirtir. (Buhârî, Edeb, 6)


Cevap: Babaya küfür etmek ?

discrete09
rana hocam,

Okudunuz mu?  Dar Kıyafet

biliyorum çok büyük günah fakat bunları isteksiz yapıyorum bir anlık hışımla kolay bir hayat sürdüğümde söylenemez tamamen istem dışı söylüyorum yani sinirlendiğimde ama babam hiçbi zaman bunları duymuyor kendi kendime söylüyorum

——————–

içimi rahatlatacak birşeyler söylerseniz sevinirim, gerçekten istem dışı oluyor şimdi haftalarca bu konuyu kafama takarım ben


Cevap: Babaya küfür etmek ?

rana
<
rana hocam,

biliyorum çok büyük günah fakat bunları isteksiz yapıyorum bir anlık hışımla kolay bir hayat sürdüğümde söylenemez tamamen istem dışı söylüyorum yani sinirlendiğimde ama babam hiçbi zaman bunları duymuyor kendi kendime söylüyorum
< içimi rahatlatacak birşeyler söylerseniz sevinirim, gerçekten istem dışı oluyor şimdi haftalarca bu konuyu kafama takarım ben. > >

Hoca degilim kardesim. Icinizden söylüyorsaniz bunda günah olmaz fakat bu gibi kötü seyler imaninizi zedeleyebilir yani imaninizi zayiflatabilir.. güzel seylerle mesgul olun, anne ve baba haklari ile yazilar okuyun.. Allah herkese imtihan veriyor. Kimi colugu cocugu ile kimi mali mülküyle imtihan ediliyor. Önemli olan imtihana sabretmek.
Hir bir şey bir neden degildirki anne ve babayi üzmeyi.
Seytanin serrinden Allah’a siginin ve kalbinizi yumsatacak veya akliniza bu gibi kötü seyleri söylettirecek firsat vermeyin.
Saygi ve sevgiyinizi koruyun.
Yanlis oldugunu biliyorsunuz bu güzel, simdi o yanlisi düzeltmek için caba göstermeniz gerek.

Okudunuz mu?  Su toplayan yer patlarsa abdest bozulur mu ?

Selam ile..


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum ben siize junu okumayi ve o duayi Öfkelendiniz zaman sölemenizi tavsiye ederim
Öfke anında kişi şeytandan Allah’a sığınmalıdır.
Adiyy ibn Sabit tahdîs edip şöyle dedi: Ben Peygamber’in sahâbîlerinden bir adam olan Süleyman ibn Surad’dan (ra) işittim, şöyle dedi:
Peygamber’in yanında iki kişi birbirine sövdü. Bunlardan biri öfkelendi ve öfkesi o kadar şiddetlendi ki, yüzü şişti ve rengi değişti. Bunun üzerine Peygamber (asm):
"Ben bir kelime bilmekteyim ki, eğer şu adam o kelimeyi söylerse, kendisinde bulunan öfke hâli muhakkak gider (o kelime Eûzu biflâ-himine ‘ş-şeytâni’r-racîm)" buyurdu.
Orada bulunanlardan biri Peygamber’in bu sözünü o öfkeli kişiye gidip haber verdi de:
"Şeytândan Allah’a sığın!" dedi. O kişi de:
"Bende şiddetli bir hastalık mı var? Ben deli miyim sanıyorsun? Haydi kendi işine git!" dedi. (Buhari)
Asıl pehlivan öfkenelendiği sırada nefsine hakim olan kimsedir.
Bize İmâm Mâlik, İbn Şihâb’dan; o da Saîd ibnu’l-Müseyyeb’den; o da Ebû Hureyre’den (ra) tahdîs etti ki, Resûlullah (asm) şöyle buyurmuştur:
"Çok kuvvetli pehlivan, birçok güreşçileri yere serip gâlib olan değildir. Asıl kuvvetli pehlivan, öfkelendiği sırada nefsine mâlik (ve irâdesine hâkim) olan kimsedir." (Buhari)
Allah’a emanet olunuz.

Okudunuz mu?  Allah'ım ya rabbim ya Resulullah demek şirk midir

Kayıtsız Üye
Merhaba ben babamı 7ay önce kayb eydim.Babama karşı hep öfke taşırdım kalbimde ve hep ölmesini isterdim.Çünkü o annemi ablamı abimi ve beni hep döverdi söverdi.Birazcık sevgi gösterince her şeyi unuturdum ama.Onun kalbi hastaydı.Bir kaç kez ameliyyat olmuşdu.Ablamla hiç konuşmazdılar.Ablam hep ona bed dua ederdi.Büyüdüm ben de bed dua etdim.Abimse arkadından hep küfür ederdi.Ama o bir kere sevgi dolu bakınca insan her şeyi unutuyordu.Babam hastalandı bir gece.O gece sabaha kadar aladım.Bir hafta sonra rahmete gitdi.Ben ablam abim çok pişman olduk yaptıklarımıza itaatsizliklere.Şimdi o yok rüyalarıma sık sık giriyor.Şimdi abim onun gibi olmaya çalışıyor bizi dövüyor sövüyor geçenlerde anneme sövdü babama bile sövüyor.Babama yaptıım bed dualar itaatsizlikler ona karşı sürekli duyduğum öfke için çok pişmanım.Allahdan korkuyorum.Bir kaç kez bana rüyamda beni affetdiyini söyledi

Okudunuz mu?  Zina'nin hangisi Büyük günahtir?

Kayıtsız Üye
Öncelikle herkese selamın aleyküm benim bir sıkıntım var ben anne ve babama sinirli olduğum zaman küfür yada hakaret ediyorum istemsizce ve sonra pişman oluyorum üzülüyorum ama elimden hiç bir şey gelmiyor içim rahatlamiyor ne önerirsiniz şimdiden teşekkürler.


arifselim
Aleykum selam. Bu irade dışı olabilecek veya mazur kabul edilebilecek bir şey değildir. Bu Allah katında haram edilen ve kat kat günah olan bir haramdır. Çünkü küfür ve hakaret haram ama anne ve babaya yapılan bir saygısızlık çok daha büyük günahtır. Sonradan pişman olman güzel ama bu tövbe ile olur ve tekrar edilmese anlamı olur. Tövbe istiğfar et, onlardan özür dile ve bir daha bu büyük harama düşme. Allah samimiyetle edilen tövbeleri kabul eder.

Okudunuz mu?  Sabah Namazına camiye kaçta gitmem gerekiyor?

Kayıtsız Üye
Annem anneme ve babama karşılık veriyorum onların sözünü dinlemiyorum ve
annemler benim sinirimi bozuyor sinirli olduğum için annemlere isteme istek dışı Küfür ediyorum onlara karşılık veriyorum ben Ne yapmalıyım

Selamünaleyküm hocam ben anne ve baba anneme ve babama karşılık geliyorum ve onlar bana küfür ediyor ve bu yüzden ben sinirlerime Hakim olamadığım için tartisip kufur ediyorum babam bana sevigi gostermiyiyir bende babama karsi babami baba gibi goremiyorum sevgi gormedigim için ne yapmaliyim

Okudunuz mu?  Müslümanların kabir azabını hafifletmek istiyorum

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Öncelikle şunu unutma, anne ve baban senin dünyaya gelme sebebindir. Allah’u teala kendisine kulluk edilmesinden sonra anne ve babaya iyilik yapılmasını emretmiştir. Sana yapılan bir haksızlığı dile getirebilirsin ve onlardan bir şeyler isteyebilirsin. Ama bu seni onlara saygısızlık etmeye götürmemelidir. Hele onlara küfür etme gibi sözler hem çok çirkin hemde çok günahtır.

Okudunuz mu?  Anne ve babalarından önce ölen çocuklar anne ve babasına nasıl ve ne zaman şefaatcı olur

Kayıtsız Üye
Erkek kardesim bebek olan kiz kardesime sürekli bok diyardu.Bizde onu uyardık defalarca.Bugun yine şöyledi ilk başta yine uyardım ama sonra devam edince onunla kavga etmeye başladık annem bizi ayırıyordu gutta ama onu savunuyordu beni ikisi bir ölüp merdivenlere attılar sonra annemde beni dövmeye başladı bende o öfkeyle anneme küfür ettim sonra da pişman oldum ve defalarca pişmanlıktan ağladım birde annem kolumu ısırdığı için ona sinirlenip lanet dişli dedim ama duydu mu bilmiyorum bakmalıyım günah mı helallik alırsam günahım affolur mu

Okudunuz mu?  Penguen eti helal mi

mum
Annenden özür dile ve Rabbine karşı da tövbe et. Sen kardeşinin argo kelimesini düzeltmeye çalışırken daha büyük hata yapmışsın.


babaya küfür etmek, rüyada babaya küfür etmek, anne babaya küfür etmek

Bu kategoride yer alan Oruçluyken Abdest Alırken Mazmaza Yapmalı mıyız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babaya küfür etmek ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.