Anasayfa
13 Aralık 2023, 16:27

Anne babaya küfür etmek günah mı?

Anne babaya küfür etmek günah mı?

mum
Anne babaya sövmek en büyük günahlardandır.
Allah Teala kendine itaat edilmesini emrettikten sonra Anne ve Babaya saygıyı, hatta onlara öf bile dememeyi emretmişken onlara sövmek Allahın lanetine sebep olur.

وَقَضَى رَبُّكَ أَلاَّ تَعْبُدُواْ إِلاَّ إِيَّاهُ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِندَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُمَا أَوْ كِلاَهُمَا فَلاَ تَقُل لَّهُمَآ أُفٍّ وَلاَ تَنْهَرْهُمَا وَقُل لَّهُمَا قَوْلاً كَرِيمًا

Okudunuz mu?  Hz Danyal'ın Hayatı

Ve kadâ rabbuke ellâ ta’budû illâ iyyâhu ve bil vâlideyni ihsânâ(ihsânen), immâ yebluganne indekel kibere ehaduhumâ ev kilâ humâ fe lâ tekul lehumâ uffin ve lâ tenher humâ ve kul lehumâ kavlen kerîmâ(kerîmen)

Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine «of!» bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle.
Kur’ân-ı Kerim, İSRÂ Suresi 23. ayet meali

Okudunuz mu?  Maddi ve manevi temizlik niçin bir bütün olarak görülmelidir

Cevap: Anne babaya küfür etmek günah mı?

HADİE
anne babaya saygısızlık etmek hakaret etmek hatta şiddet kullanmaya çalışmak bir insanın dünyalık ve ahiretliğini tamamen yok etmesinden başka bir şey değildir


Anne babaya içimizden küfür etmek ?

Sde.aydn
Merhaba öncelikle soru sormadan önce yaşımı belirtmem istiyorum ben 13 yaşındayım ve babamı çok seviyorum ama babama bugün yaşanan bir olay yüzünden salak dedim içimden dedim sesli söylemedim ama buna rağmen kalbim hiç rahat değil aynı şey bir kaç defa annem e ve birkaç defa daha babama karşı yaşandı bunları söyledikten sonra çok pişman oluyorum vicdanım hiç rahat olmuyor ne yapmalıyım lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Hakkını haram etmek günah mıdır

Yorum: Anne babaya küfür etmek günah mı?

Kayıtsız Üye
Icinden agzini kipirdatmadan dusunduysen sıkıntı yok ama yinede bu sekilde dusunme


Tevbe
Merhaba güzel kardeşim, bir daha anne ve babama kötü söz söylemeyeceğim diye kendine söz ver ve bir daha haklarında kötü düşünme Mevlam herkesi affeder. Anne ve baba dinimizde çok değerlidir ve onlara bir "öf" bile dememeliyiz. Mevlam sana ve ailene hayırlı uzun ömürler nasip etsin.

Okudunuz mu?  Evhamdan kurtulmanın yolları

mum
< salak dedim içimden dedim sesli söylemedim >
İçinden küfretmek de çirkin bir davranıştır tövbe et ve bir daha içinden de olsa küfür etme/Hakaret etme


Kayıtsız Üye
Annemle kavga ettik ben de gerizekalı dedim tişörtü üstüne fırlattım sonra da ruh hastası dedim gerçekten çok pişmanım Allah’ın rızasını kazanmak istiyorum gerçekten içim çok rahat değil hem vicdanen hem de bir yerde okudum hiç bir işimiz rast gitmezmiş ama benim onun için değil vicdanım rahat değil Allah rızasını kazanmak istiyorum nasıl kazanabilirim

Okudunuz mu?  Kesilen tırnaklar ve tüyler ne yapılır

emirhan uysal
Gidip annenize küçük bir hediye alabilir yada öpüp sarılabilirsiniz.Sonra ondan helallik alırsanız Allah da İnşaAllah sizden razı olur 🙂


Ahmetsemii
LÜTFEN YAZIMI OKUYUN
Öncelikle anne babaya hakaret,küfür,sövme,bağırma,dövmek gibi eylemler büyük günahlardır ve çok yanlış bir harakettir.İnsan kendi anasına babasına nasıl ihanet eder!!Öncelikle benim yaşım 25 adım Ahmet bir 10 yıl önce fazla imanlı birisi değildim ben de anneme babama çok asiydim hergün onlara söverdim onlarda duyar üzülür ve yazık sana derdi hatta "1" kere çok sinirlendim ve anneme tokat attım bu 2 yıl böyle devam etti zaten biraz da agresiftim sonra babam bana bunların büyük günah olduğunu ve bize böyle eziyet ederek hem kendini hem de bizi üzüyorsun dedi,haklıydı çok pişmandım ŞİMDİ 25 YAŞINDAYIM ANAM DA BABAM DA ÖLDÜ YAPTIKLARIM İÇİN ÇOK PİŞMANDIM TÖVBE DE ETTİM,HELALLİK DE ALDIM ve artık 5 vakit namazımı kılıp günahlardan kaçıyorum sizcen Allah beni affeder mi yoksa Cehennemine mi atar? (ALLAHIN ADALETİNDEN ŞÜPHESİZ ŞAŞMA YOKTUR)

Okudunuz mu?  Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) ve İtikat, Fıkıh Meselesi

arifselim
Eğer annen ve baban sana haklarını helal etmişlerse sen görevini yapmışsın demektir. Edilen tövbeler samimiyetle edildiği zaman Allah tövbeleri kabul eder ve kullarını bağışlar. Allah’a şükür et ki daha onlar hayattayken pişman olup hatalarını görmeyi sana nasip etmiş.


anneye küfür etmenin günahı, anneye küfür etmek günah mı, anesine küfür atmak günah yazılır mı

Bu kategoride yer alan Yabancı film izlemek günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne babaya küfür etmek günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.