Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:42
missa0555
Editor

Anne Ve Babaya Kötü Davranmak

Anne Ve Babaya Kötü Davranmak

Kayıtsız Üye
merhaba anne ve babaya nasıl davranmalıyız? bununla ilgili bir görevim var yardımcı olun lütfen.


Cevap: Anne Ve Babaya Kötü Davranmak

Fetva Meclisi
İslam dininin anne baba hakkına verdiği önem Kısaca

Değerli kardeşimiz. İslam dini anne ve babaya iyi davranmayı, onların ihtiyaçlarını karşılamayı, meşru ölçüler içerisinde isteklerini yerine getirmeyi, gönüllerini almayı ve onlara merhamet kanatlarını gererek hayır dualar etmeyi emretmektedir.

Okudunuz mu?  Çabalamadan dua etmek

Onlarla alakayı kesmeyi, kaba ve sert konuşmayı, gönüllerini kırmayı, onlara karşı her türlü isyankar söz ve davranışlarda bulunmayı da kesin olarak yasaklamaktadır. Aynı şekilde öncelikle aile içinde ve yakın akrabalar arasında olmak üzere büyüklere saygı gösterip küçüklere de merhametle muamelede bulunmayı ahlâkî bir sorumluluk saymaktadır.

Okudunuz mu?  Birini seviyorum haberi yok onu beklemeli miyim

Modern toplumda, ilişkilerin mekanikliği içinde adeta kaybolurcasına yaşadığımız hayatlarımızda, anne baba ve yaşlılarımızın her zamandan daha çok sevgiye, ilgiye ve yakınlığa ihtiyaçları var. Sevgiyi yaşarken hissettirmek, onları manen kuşatır, yalnızlıktan, çaresizlikten kurtarır, kişiliklerine katılır ve gıda olur. Böylece aile ocağı herkes için huzurun soluklandığı mekanlar haline gelebilir ve en umulmadık güzellikleri yakalama fırsatı bulunabilir.

Okudunuz mu?  Evliliğimi kurtamak için yalan yere yemin ettim çok pişmanım ne yapmam gerekli?

Toprak tohuma, tohum yağmura, yağmur buluta ne kadar muhtaç ise insanda ana babaya öyle muhtaçtır. Sevgilerini yüreğimizde büyüterek, sözlerimize ve davranışlarımıza yansıttığımız ölçüde onları mutlu edebiliriz.


Anne ve babaya kötü davranmak

gamze
benim babam şizofren hastası bana gıcık gıcık hareketlerde bulunuyo.bu yüzden ve bebek gibi davranmasından ve kötü kokmasından dolayı onu sevmiyorum.ona sinir oluyorum.bazen Allahtan onun ölmesini diliyorum.keşke ölse.bunun günahı ne kadardır.:(

Okudunuz mu?  Engellilerin Karşılaştığı Sorunlar ve Çözümleri kısaca

Cevap: Anne ve babaya kötü davranmak

Fetva Meclisi
İslamda baba hakkı nedir? kısaca

Değerli kardeşimiz: Ana-babaya ve aile içerisinde bulunan dede ve nineler gibi büyüklere karşı saygı, aile huzur ve mutluluğunun olmazsa olmaz koşullarından biridir.

Ana-babaya saygı, itaat ve iyilik yapma konusunda Kur’an-ı Kerim’de; Biz insana, ana-babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Çünkü anası onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır. (Lokman, 14); Biz, insana, ana-babasına iyilik etmesini emrettik. (Ankebût, 8) denilmiştir.

Okudunuz mu?  Akika kurbanı duası

Hz. Peygamber Efendimiz ise, Ana-babası veya onlardan birisi yanında ihtiyarladığı hâlde, cennete giremeyip cehennemi boylayan kimse ye yazıklar olsun! (Müslim, Birr, 9) demiştir.

Hele hele ana-babaya karşı kaba ve kötü söz söylemek, İslam tarafından kesinlikle yasaklanıp haram kılınmıştır. Bu konuda Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulmuştur: Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti.

Okudunuz mu?  Allah (c.c) Ne Demektir?

Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine öf! bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle. Onları esirgeyerek alçakgönüllülükle üzerlerine kanat ger ve: Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişlerse, şimdi de sen onlara (öyle) rahmet et! diyerek dua et. (İsrâ, 23–24)

Okudunuz mu?  Kitap okumanın yarraları hakkında kısa bir yazı istiyorum

Varın bunca ayet ve hadisten sonra gerisini sizler düşününüz. Kalınız selametle….


mel95
biliyorsunuz ki karantinadayız babam ve abimler dışarı çıkıp duruyor. Babamı çoğu kez uyardım en son dün çıktı karşıya gitmiş. Yeterince dikkat ettiğini de düşünmüyorum. Karantina olduğundan beridir de çalışmıyor. Bugün sahurda artık dedim ben odamda yicem. Odamda yerken muhabbet döndü ben de dedim ki ben ciddiyim 3ünüzden biriniz virüsü getirmiş olabilirsiniz sonra da bişi demedim annem babamın üzüldüğünü söyledi. Şimdi bu durumda ben günah işlemiş olur muyum? Babam bana beddua etse tutar mı?

Okudunuz mu?  Hz. Meryemin silsilesi (soyu)

FıkıhYolu
Kardeşim baban söylediğin sözden kırılmış ise günah işlemiş olursun helallik almalısın gerekir ve sadece baba değil kim zulme uğrarsa ona zulüm eden zalime beddua etse tutar inşaAllah


anne babaya kötü davranmak, babaya kötü davranmak

Bu kategoride yer alan Baba evlenmiş kızına fitre verebilimi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne Ve Babaya Kötü Davranmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.