Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
missa0
Abone

Peygambere Küfür Etmek

Peygambere Küfür Etmek

Kayıtsız Üye
Küfre sokan halleri araştırırken bir yazı okudum ve yazıda "Peygamber (as) ile ilgili Küfre götüren haller:" başlığı altında "– Peygambere dil uzatmak sövmek. (Bu kişi mürteddir. Tövbesi kabul olmaz. Çünkü peygamber hayatta değildir. Onunla helalleşemez.)" yazıyordu ve çok korktum. Yani böyle bir hataya düşse bir kul, nereye gidecek Rabbinden başka? Bu gerçekten böyle mi, tövbesi kabul olmaz mı bu kişinin?

Okudunuz mu?  Dinimize göre şehitliğin ve gaziliğin önemi

Yorum: Peygambere Küfür Etmek

muvaffak
Peygambere küfür eden kişi dinden çıkar. Tövbe etmesi ve günahının bağışlanması adına Allah’tan af dilemesi gerekir. Tövbesi kabul olmaz diye bir durum yoktur, bunu biz değil Allah tayin eder. Peygamberin hayatta olmaması sebebiyle söven ve pişman olan kişinin tövbesinin kabul olmayacağı gerekçesi dar bir bakıştır.

Okudunuz mu?  Ateşten Ve Bilinmeyen Beladan Allaha Sığınma Duası

Yorum: Peygambere Küfür Etmek

seyit gazi
bazı şeylerin topluma sirayet etmesindense, millete oyuncak olabilmesindense, toplumu ifsad etmesindense, bu ifsad ehlinin zoru gördüğü zaman tevbe ettiğini söyleyip ipini gevşek bulunca bu ifsadına devam edebilmesinin önünün açılmasındansa; Allah a ve peygamberine hakaret yeterince ağır bir suçtur zaten, biz hükmümüzü verelim, hesabı Allah’a kalsın derdini Rabbine anlatsın denmiştir. bu durum tevbesinin kabul edilmediği anlamına gelmez, bizim için defteri kapanmıştır.

Okudunuz mu?  Yabancı şarkı dinlemek günah mı?

genel olarak da bir konuda birine hüküm vermek başkadır, onun bağışlanıp bağışlanmaması başkadır. recmedilen bir kadına kötü bir söz söyleyen birisine, onun tevbesinin o bölgeye yeteceği söylenmiştir veya yine recmedilecekken kaçan birisinin yakalanması üzerine yakalayan kimseye, bıraksaydında kaçsaydı belki gider tevbe eder hayırlı ameller işlerdi denmiştir ancak Allah a ve peygambere hakaret, irtidat ve toplumu ifsad özel durumlardır. kimisi mahkemeyi görünce kılıcı görünce tevbe edebilir, kimisi oturduğu yerde tevbe edebilir. kimisi toplumu ifsad etmiştir, kimisi ifsad olmuş toplumda cürümün büyüklüğünü bilmeden böyle büyük bir hata yapmıştır ancak bu durum bizim iyimser düşünme sınırlarımızı aşmış bir durumdur. bizce durumları bellidir, hesapları Allah a kalmıştır.

Okudunuz mu?  Üvey erkek ve kız aynı evde kalmaları caiz mi

bu kadar açıklamamın sebebi; çevresinde böyle sözler duyan birisi, bunun ağırlığını bilmeden benzer sözleri kendisi de söylemiş olabilir. bunu öğrenince de işin içinden çıkamayabilir. böyle kimseler tevbelerini etsin, hallerini çevrelerini düzeltsinler.

kul hakkıyla tevbenin de kategorileri farklı, tarafları hak sahipleri farklı ancak genel olarak da pişmanlık ve Allah a yakın düşmek işleri kurtarabilecektir Allah ın izniyle. toplumu zehirleyen toplumu ifsad eden, ifsad ve irtidat ehlinden; bunları ummak ise ahmaklığı geçtim suç olabilir. insan bu kadar ahmak olamaz.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde imam kızın velisinden nasıl vekillik alır?

Cunup iken kulak temizlemek

Bu kategoride yer alan Çocuklara verilmesi yasaklanan isimler nelerdir ? İsim verirken nelere dikkat etmek gerekir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygambere Küfür Etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.