Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
sizden6
Abone

Şakasına küfür etmek

Şakasına küfür etmek

fıslaka
Biz ara sıra arkadaş ortamında küfürlü sözler oluyor. Birbirimize herhangi bir incitme amacı olmadan şakasına ara sıra küfür ediyoruz. Karşıdaki ise bu durumdan memmun çünkü ettiğimiz küfürün sinirlenme için yada ciddi anlamda söylenmediğini biliyor. Yani karşıdaki edilen küfürden rahatsız olmaz ise ve aynı zamanda küfür şakasına söylenmiş ise bu günah midir?

Okudunuz mu?  Saat gece 10 da yatsı namazı kılınır mı ?

Yorum: Şakasına küfür etmek

Kayıtsız Üye
kardeş şakasına ben senin afedersin annene küfür etsem nasıl olur mesela veya normal bişey söylesem zoruna gitmezmi bunlar toplumun ahlak yapısını bozmak dışında bişey değil

benim lisede arkadaşlarım birbirlerinin anasına küfür ederdi normal bir şey gibi olmuştu artık yapmayın böle şeyler :))))

Okudunuz mu?  Adetli iken camiye geçip kur'an-ı kerim öğretmek

Yorum: Şakasına küfür etmek

arifselim
Müslümanın ahlakı da dili de temiz ve güzel olmalıdır. Bir günahın bir haramın şakası veya hafifi olmaz. Bu yaptığınız rıza ile olsa bile asla caiz değildir. Hem ahlakı bozar hemde tüm toplumu etkileyen ve değerlerini mahfeden çirkin şeylerdir.

Bu kategoride yer alan Kaka r.a. isimli sahabe hakkında bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şakasına küfür etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.