Anasayfa
22 Temmuz 2023, 18:04
sizden92
Abone

İslamda resim çizmek tasarım yapmak

İslamda resim çizmek tasarım yapmak

Erdemi
Selamun Aleykum
Canlı resmi çizmiyorum cansız şeyler örneğin araba gibi şeyler çiziyorum canlı resmi çizmek haram biliyorum peki bu tür cansız nesnelerin resmini çizmekte haram mı?


Cevap: İslamda resim çizmek tasarım yapmak

mum
İslamda ihtiyaç olmadan canlı resimler çizilmemeli
Cansız nesnelerin çizimi caizdir.

Okudunuz mu?  Yemeğe Konulan Alkol veya Haram Şeyi Bilmeden Yersek

Kara kalem

Günahkarlık
Sa arkadaşlar. Ben kara kalem yapmayı çok seviyorum özellikle hayvanları çizmeyi çok seviyorum. Bu günah mı?Günah olduğunu duydum doğru mu. Lütfen cevap verir misiniz


Yorum: İslamda resim çizmek tasarım yapmak

arifselim
Aleykum selam. Canlıların resmi çizilmemelidir. İnsan veya hayvan resimleri arasında bir fark yoktur. Bu becerini ve ilgini cansız olan şeyleri çizerek kullanabilirsin. Ama canlı resmi çizmemelisin.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken başörtüsü üzerine secde etmek

Omer Faruk
Selamün Aleyküm kardeşim,

Canlılara ait resim çizmek şu şartlarda haramdır;

1- Tapmak amacıyla yapılmışsa,
2- Harama çağıran herhangi bir iması varsa,
3- Allah’ın sıfatlarına ve temel tevhidi ilkelere aykırı ise,

Bunların dışında helaldir. Hadisler’de resmin yasaklanışının TEMEL KRİTERLERİ bunlardır. Zaten ayetlerde de tapınmaya ilişkin deliller mevcuttur.

Okudunuz mu?  Şarkı dinlemek caiz mi?

Eğer kayıtsız şartsız haram olsaydı, ayette buyrulduğu gibi cinler Süleyman ve ailesi için heykeller ve resimler yapmaz, onlar da bundan dolayı şüküre çağrılmazdı;

– Diyanet İşleri: Cinler, Süleyman için dilediği biçimde kaleler, heykeller, havuz gibi çanaklar ve sabit kazanlar yapıyorlardı. Ey Davûd ailesi, şükredin! Kullarımdan şükredenler pek azdır. (Sebe/13)

Okudunuz mu?  Şehitler günahkar olsalarda cennete mi gidecekler?

Bugün çocuklarımızın Disney çizgi filmleriyle zehirlenmemesi için tıpkı cinlerin Süleyman ailesine heykeller yaptığı gibi biz de her türlü helal çizimi yaparak çocuklarımıza sunmalıyız. Size de tavsiyem çalışmalarınıza bu kriterler çerçevesinde devam edin ve inşAllah çocuklarımız ve müslümanlar için güzel şeyler üretin, vesselam!

Okudunuz mu?  Çok hırsızlık yaptım pişmanım yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar

Allah’u A’lem…


Kayıtsız Üye
Canlı resmi çizmek caiz değildir, cansız resmi çizmek caizdir diyorsunuz da

bitkiler cansız değil ki?

veya bir taşın bile cansız olduğunu ne biliyorsunuz.canlılık ne demek belli bile değilken böyle konuşmalar hoş olmuyor. Saygılar, sevgiler…

O hadisler tapmak için veya baska bişe için çizenler içindir muhtemelen.

Bu kategoride yer alan Sürekli içim daralıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda resim çizmek tasarım yapmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.