Anasayfa
20 Mart 2023, 15:33
missa02
Abone

Resim (sıfat) çizmek günah mıdır?

Resim (sıfat) çizmek günah mıdır?

Kayıtsız Üye
resim çizmek ve yaymak günah mı czgi film karakterleri, vb. gibi şeyler çizmek.gözlü şeyler çizmek günah deniliyor ama şu an her yerde fotograflar, resimler var.çizim yapıyorm ilk bu acıdan bakarak düsünüyordm ama su an korkuyorum vebalinden paylaşıyorum herkes görüyor.şirk en buyuk gunah.böyle bir seye neden olur muyum diye.bana yardm eder msnz.acıklama yapar msnz çizöeyi çok seviyorum

Okudunuz mu?  Dini tartışmalarda nasıl sinirlenilmez?

Yorum: Resim (sıfat) çizmek günah mıdır?

Omer Faruk
Kardeşim, resim çizme amacın tapınma değilse herhangi bir sakıncası yok. Haram olanı çizmedikçe, yaratıcıya özenmedikçe, böyle bir iddia içinde olmadıkça Sebe Suresi 13. Ayet bize izin veriyor. Allah bu ayette; Davut ailesine verilen nimetler arasında cinlerin yaptığı "Timsal"lerin olduğunu söylüyor. Timsal arapçada heykel ve resim için kullanılır. Eğer Allah resmi ve heykeli kayıtsız şartsız yasaklasaydı, ayette niçin şükür edilecek şeyler arasında zikrediyor. Örneğin,karikatür çizen kardeşlerimiz var ise çalışsınlar ve bazen bizim onlarca sayfa ile ifade edemediğimizi bir karikatür ile ifade etsinler. Bu anlamda müslüman kardeşlerimizin çıkardığı Misvak dergisi ne güzel bir dergidir.

Okudunuz mu?  Hz Muhammed (sav) Peygamberimizin olağanüstü mucizeleri

Burada kesin çizgiler; harama çağıran, yaratıcıya özenen, tapınma amaçlı olan ve ben yarattım (haşa) hissine kapınılan resimler, çıplaklık içerip insanlarda haram duygusu oluşturan resimler, başka dinlerin taptığı resimler ve heykeller haramdır. ÖRneğin, Hristiyanların taptığı çarmıha gerilmiş temsili Hz. İsa resmini yapmak haramdır.

Okudunuz mu?  Allah'a Sövmek, Mürted olduktan Sonra Nasıl Geri Dönüş Olur ?

Eğer biz Rasulullah (A.S)ın hadislerinden resmin kayıtsız şartsız yasaklandığını anlarsak. O zaman televizyonları da, bilgisayarları da yasaklamalıyız. Aynı şekilde hocaların konuştuğu videoları da yasaklamalıyız. Çünkü aslında canlı zannettiğimiz videolar, saniyede 24 kare fotoğrafın arka arkaya oynamasından ibarettir. Dolayısıyla bize dinimizi anlatan bir hocanın videosu ne kadar helal ise elle çizilmiş ya da sabit fotoğraflar da o kadar helaldir.

Okudunuz mu?  Anne ve babaya karşı görevlerimiz nelerdir

Eğer biz resmi yasaklarsak bu çağda kafirlerin sunup da çocuklarımızın seyrederek onların kültürünü aldığı çizgi filmleri nasıl yapacağız.

Allah’a emanet ol.


Sanat

ışıkcan26
Merhaba ben çevremde eli kalem tutan biriyim ve resim çizmeyi çok severim ve tabi iki ara sıra bayan , erkek resimleri çizerim oradada yine kadının saçına ve ya başka yerlerine bekmak yine haram olurmu ( lütfen caiz olsun )

Okudunuz mu?  Beni nadir yahudilerinin medineden çıkarılma sebepleri nelerdir?

Yorum: Resim (sıfat) çizmek günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Ağabeyim veya kardeşim bu konuları bende araştırıyorum inşAllah doğru cevaplara ulaşabiliriz.Grafik tasarım okumak istiyorum ama sıkıntıya girmek istemiyorum 🙂


Omer Faruk
< Merhaba ben çevremde eli kalem tutan biriyim ve resim çizmeyi çok severim ve tabi iki ara sıra bayan , erkek resimleri çizerim oradada yine kadının saçına ve ya başka yerlerine bekmak yine haram olurmu ( lütfen caiz olsun ) >
SEvgili kardeşim yukarıdaki kriterler açık ve net kriterlerdir.

Okudunuz mu?  Online oyunda şans kutusu haram mı

resim, resim çizmek caiz mi, anime çizmek günah mı

Bu kategoride yer alan Kadının Kadına Bakması Caiz Olan Yerleri nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Resim (sıfat) çizmek günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.