Anasayfa
11 Ocak 2024, 10:43
Sohbet
Yönetici

Hz. Lut Kavminin Taşlaştığı Yer Neresidir? Neden Taşlaşmıştır?

Hz. Lut Kavminin Taşlaştığı Yer Neresidir? Neden Taşlaşmıştır?

melle
Lut a.s Kavminin Taşlantığı Yer Neresidir? Neden Taşlanmıştır

Lut Kavmi Livata sebebiyle taşlaştılar. Lut kavmi, özellikle lutîlikle, erkek erkeğe tatmin yolunu seçmekle meşhur olmuştur.
Lût Kavmi, İslâm inancına göre MÖ 1900 yıllarına kadar varlığını sürdürmüş kavim.
Kavmin yaşadığı yer ise bugün Kızıldeniz’in kuzeyinde Ürdün-İsrail sınırında Lût Gölü yakınlarında olduğu arkeolojik incelemelerle belirlenmiştir.

Okudunuz mu?  Takrir nedir ? Kısaca

Ve nihayet Sodom şehri için helâk emrimiz gelince, Lut’u ve ailesini oradan çıkardık, sonra korkunç bir sarsıntıyla oranın altını üstüne getirdik ve üzerlerine, ateşte pişip sertleşmiş kızgın taşları sağanak sağanak yağdırdık.

O taşlar, öyle tesadüfen yağmadı onların başına. Aksine her bir taş, Rabb’inin katında işaretlenmiş ve zalimleri cezalandırmak için özellikle gönderilmişti. Ve siz ey insanlar! Kendinizi benzer bir felâketten uzak sanmayın! Zira bu tür cezalar, zalimlerden hiç de uzak değildir. Allah zaman zaman belâ ve musibetler göndererek insanları uyaracaktı
r. (Hud, 11/77-83; Kısa tefsirli Kur’an meali).

Okudunuz mu?  Veda hutbesinde öne çıkan konular nelerdir ?

Cevap: Hz. Lut Kavminin Taşlaştığı Yer Neresidir? Neden Taşlaşmıştır?

AYSEVEN
yanlış bir yaşam ve günah dolu bir hayatı seçen kavimlerden biri olmuştur lut kavmi gönderilen peygambere rağmen akıllanmamış tövbe etmemişler ve korkuç helak ile mahvolmuşlardır

Bu kategoride yer alan Ağaç dikmek sünnet midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Lut Kavminin Taşlaştığı Yer Neresidir? Neden Taşlaşmıştır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.