Anasayfa
11 Temmuz 2023, 12:53
missa09
Abone

Son inen ayet

Son inen ayet

Kaan Aykas
Gerçi birçok rivayet var da kuranın genel içeriğinde Maide 3. ayette geçen "Bugün sizin dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım, sizin için din olarak İslâmı seçtim. " ifadesinin olması ve bazı rivayetlerinde desteklemesi sebebinden sanki Maide 3. ayet son ayetmiş gibi geliyor bana.

Okudunuz mu?  Kapalıyım eşim açılmamı istiyor ne yapmalıyım?

Soru : Cenabı hak dininizi kemale erdirdim ve üzerinizdeki nimetleri tamamladım derken "nimet " olarak ifade edilenin "ayetler" olduğunu algılıyorum.Demekki buradan son ayet olduğu hükmü çıkıyor.Şayet bir öğretide birşeyin sonu var ise başıda olmak zorunda.Yani son ayet var ise ilk ayet olmak zorunda.Maide 3 son ayet ise dinimizdeki ilk ayet nedir?

Okudunuz mu?  Yatarken, Yatmadan önce okunacak dua

Cevap: Son inen ayet

nasih
ilk ayet alak süresi ilk ayetidir.
İlk vahiy olarak alak süresi ilk beş ayeti indrildi


hukum olarak inen son ayet, en son inen ayet

Bu kategoride yer alan Ölünün arkasından nasıl dua edilir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Son inen ayet Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.