Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:42
Sohbet
Yönetici

Sihir ve Büyü nedir?

Sihir ve Büyü nedir?

nasih
Sihir arapça, Büyü ise türke bir kelimedir.
İki kelimeden kastedilen aynı şeydir.

Büyü ve sihir, yazarak, cinleri kullanarak bazı insanları etki altına almaktır.
İslamda büyü ya da diğer ismi ile sihir yapmak yaptırmak en büyük günahlardandır.


Yorum: Sihir ve Büyü nedir?

Hasan Kara
Değerli kardeşim sihir ve büyü dinimizin en büyük günahlarından biridir.çünkü tevhid inancına zarar verdiği kontrolü mümkün olmadığı ve genellikle kötüye kullanıldığı için yasaklanmıştır.Her ne olursa olsun her olayın dizgini Rabbimizin cc elindedir bundan dolayı yanlızca Allah’a cc sığınıp ona yönelmeyliyiz.

Okudunuz mu?  Kötü anlamlı ve anlamı yanlış bilinen isimler (Ecrin, Aleyna, İrem, vs)

Yorum: Sihir ve Büyü nedir?

Kayıtsız Üye
Peki sihire maruz kalan bir insan? Onun haberi bile yok sihir yapıldığından. Kafama takılan şu sihir yapan kişi yaptığ kişiyi zor durumda bırakacak onun hayatını allak bullak edecek. Peki ALLAH neden müsade ediyor buna bu kafamı çok kurcalıyo gerçekten

Okudunuz mu?  Ahir Zamanda Hadisler Tek Tek Gerçeklşiyor Buyrun Bakın Bazılarına

Yorum: Sihir ve Büyü nedir?

mum
Allah teala başkasına kötülük yapılmasını engellerse sınavın bir anlamı kalır mı
Sihirden etkilenip ameli azalan kişi de ona göre sorgulanacak


İhdinessırate
Tamam ama bu sihir nasıl birşeyki böyle kötü emelleri olan birinin isteği bile gerçekleşebiliyor. Belli bir şiftesi mi var? Bunu çözdüğün zaman ne istersen onun gerçekleşmesine vesile olabiliyormusun? Çok garip bir ilim değilmi . aslında tam olarak anlatamıyorum şuan içimdekini. Birisi çekemediği birine hased ediyo ve onun için olumsuz bir şey diletiyo kaza yapsın veya başına bir bela gelsin veya eşinden boşansın vs.gibi ve bu kabul oluyo tesir ediyo. Aklım pek ermiyo bu duruma

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin (s.a.v) en çok sevdiği yemek Tirit

Nicker
Büyünün tam olarak tanımı nedir ne büyüdür ne değildir en basit sekilde anlatabilirmisiniz?

https://playspellbreak.com

Bu oyun büyüyemi girer yoksa fantastik kategorisine mi girer? PC den acinca arka planda kisa bir oynatim videosu oynuyor.


Nicker
Benim bulduğum kadarıyla şöyle: "Büyüyü şöyle tarif etmek mümkündür. Herhangi bir çıkar uğruna başkasına zarar vermeye yönelik meşru olmayan yollarla bir takım gizli kuvvetleri yönlendirerek yapılan ve gerçeğe uymayan gözbağcılık, düzenbazlık, oyunculuk şeklindeki işler."

Okudunuz mu?  Farklı Renkler Ve Irklar Nasıl Ortaya Çiktı?

Buna göre bu oyun büyü gibi bir kategoriye girmeyip caiz mi oluyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim


Nicker
Neden attığım mesajlara hiç cevap gelmiyor?

Sadece şu video’ ya bakılarak oyunun ne olduğu ortaya çıkıyor bu bir büyü ile alakalı mıdır yoksa fantastik midir ?

Okudunuz mu?  İbrahim Hakkı Hz.'den Nasihatler

https://www.youtube.com/watch?v=dvsWM38jINE


Kayıtsız Üye
ALLAH, büyüyü yapanların ahirette ümidi olmaz diyor AZ BİR ÇIKAR UĞRUNA NE KADAR çok ZARAR EDİYORLAR. O zaman acaba bunu Kuran yazdığı halde BİLMİYORLAR MI, KURAN A İNANMIYORLAR MI, ALLAH VAADİNİ unutur mu döner mi şaşırır mı HAŞA… Allah bütün kusur ve noksanlıktan münezzehtir uzaktır. Yoksa Yusuf un kardeşlerinin dedikleri gibi,sonra tövbe eder iyi kimseler oluruz affeder mi diyorlar.İşte ŞİMDİKİ İSRAİL in ataları onlar, HZ. MUSA NIN BEN KENDİMDEN VE KARDEŞİMDEN BAŞKASINA SÖZ GEÇİREMİYORUM dediği onların torunları.İSRA gece yürüyen adamların torunları.ALLAH yne onlara vadettiği topraklara ulaştırmış sözünden dönmemiş. Şeytan belki de ALLAH SÖZÜNDEN DÖNER DİYE onların kafir olmalarına ,Yahudi olmalarına sebep olmuş.AMA ALLAH ONCEDEN ONLARA VAADETTİĞİ SÖZDEN CAYMAMIŞ.ALLAHIN KATINDA SÖZDEN CAYILMAZ BU ALLAHIN BÜYÜK ŞANINDANDIR. Allah verdiği sözden sonra tövbe ederlerse büyücüleri bağişlarım dememiş. çünkü onun affetmedikleri şirk ve insan hakkına giriyorlar.Aptallık ediyorlar.ALLAH bizleri bu ve benzeri kötülerin şerrinden korusun.Onların imtihan aracı yapmasın. BİZE ALLAH yYETER O ALLAH NE GÜZEL DOST NE GÜZEL YARDIMCIDIR VE BİZE ALLAH IN DİLEDİĞİNDEN BAŞKASI OLMAZ. LA LAHE LLALLAH MUHAMMEDEN RASULULLAH, HASBÜNALLAHU VENİMELVEKİL VENİMEL MEVLAM VENİMEL NASR ,VELAHAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİLALİYYÜL AZİM…YA HAFİZ CC.

Okudunuz mu?  Müslümanlara köpek harammıdır ?

Sihir ve buyu nedir, Büyü nedir

Bu kategoride yer alan Kafirin gıybeti olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sihir ve Büyü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.