Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:43
missa09
Abone

Hz Muhammedin Gençliği Kısaca

Hz Muhammedin Gençliği Kısaca

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimizin gençliğini kısaca özetler misiniz


Cevap: Hz Muhammedin Gençliği Kısaca

Fetva Meclisi
Hz Muhammedin Gençliği kısa yazı

Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) 12 yaşından itibaren amcasıyla birlikte kervanlar aracılığıyla ticari seferlere katılmaya başlamıştır. İlk yolculuğunu amcası Ebu Talip ile birlikte Busra’ya yapmıştır.

Okudunuz mu?  Tuvalet adabı ve temizliği

Hazreti Haticenin kervanını Şama götürdü.

Dürüst bir tüccar olan Nebiyy-i Ekrem -sallAllahu aleyhi ve sellem Mekke’nin zengin ve soylu iş kadınlarından biri olan Hazreti Hatice’nin kervanının yönetimini üstlenmiştir. Hazreti Hatice zamanla Nebiyy-i Ekrem -sallAllahu aleyhi ve sellem’in dürüstlüğünden ve ticaretteki başarısından etkilenmiş ve ona evlilik teklifinde bulunmuştur.

Okudunuz mu?  Maraş Otu Kullanmak Caiz mi?

Hz. Hatice’nin evlilik teklifine olumlu cevap veren Nebiyy-i Ekrem -sallAllahu aleyhi ve sellem, Hz. Hatice’yi ailesinden isteyerek evlenmiştir. Nebiyy-i Ekrem -sallAllahu aleyhi ve sellem) evlendiği sırada 25, Hz. Hatice kırk yaşındaydı. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in bu evlilikten Kasım, Zeynep, Rukiye, Ümmügülsüm, Fatıma ve Abdullah olmak üzere altı çocuğu dünyaya gelmiştir. Bunlardan Fatıma dışındakiler Hz. Peygamberin sağlığında vefat etmişlerdir. Hz. Fatıma ise Nebiyy-i Ekrem -sallAllahu aleyhi ve sellem’in vefatından 6 ay sonra vefat etmiştir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin kaç çocuğu vardı? Ve isimleri nelerdir?

peygamberimizin gençliği kısaca, peygamber efendimizin gençliği kısaca, hz Muhammedin gençliği kısaca

Bu kategoride yer alan Katılım bankası altın hesabı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Muhammedin Gençliği Kısaca Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.