Anasayfa
31 Ocak 2024, 1:20
Sohbet
Yönetici

Hz. Muhammed’in ”rahmet peygamberi” olması ne anlama gelir?

Hz. Muhammed’in ”rahmet peygamberi” olması ne anlama gelir?

melle
Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) insanların yararına gönderildiği için Allah tarafından "RAHMET PEYGAMBERİ" olarak tanıtılmıştır.
Rahmet canlıları özellikle insanoğlunu kötülüklerden, tehlikelerden korumak merhamet ve şefkatle onlara iyilik etmektir. Peygamberimiz (s.a.v) getirdiği mesajla insanlığa rahmet olmuştur. Ona inananların kötülük ve tehlikelerden korunmalarını sağlamıştır. Güçlülerin zayıfları ezdiği, kadınların hor ve küçük görüldüğü, haksızlıkların arttığı, bir dünyada, Peygamberimiz (s.a.v) peygamber olarak görevlendirilmesi insanlık için bir kurtuluş olmuştur.

Okudunuz mu?  Kendisini (Haşa) Peygamber ilan eden dede

Cevap: Hz. Muhammed’in ”rahmet peygamberi” olması ne anlama gelir?

Sabri
Hz. Muhammed Rahmet olarak bize yani ümmete gönderildi.
Herkese rahmet ve merhamet eder ve merhameti şiddetle tavsiye ederdi.
İnsanlara hayvanlara ve tüm canlılara merhamet

Bu kategoride yer alan Dinimizde beden temizliği konusunda nelere dikkat etmemiz istemektedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Muhammed’in ”rahmet peygamberi” olması ne anlama gelir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.