Anasayfa
31 Ocak 2024, 1:19
Sohbet
Yönetici

Kabeye ilk putu getiren kimdir ?

Kabeye ilk putu getiren kimdir ?

melle
Amr bin luhay kimdir?

Kabeye ilk putu koyan, ilk putperestliği yayan kişidir.

Hafız İbn Kesir, Tarih´inde, İbn Hişam´ın şöyle dediğini rivayet eder: "İlim ehlinin bana naklettiklerine göre, Amr bin Luhay, Mekke´den çıkıp Şam´a gitmişti. Belka topraklarındaki Meab de nen yere geldi. O zamanlar orada Amakalılar´ın kabilesi yaşarmış. Amakahlar´ın putlara tapmakta olduklarını görmüş ve onlara: "Tapmakta olduğunuz şu putlar nedir? diye sorunca onlar şu ceva bı vermişler: "Tapmakta olduğumuz bu putlar, istediğimiz zaman bize yağmur yağdırırlar. Kendilerinden yardım istediğimiz za man bize yardım ederler." Bunun üzerine Amr onlara şöyle bir öneride bulunmuştu: "Şu putlardan birini bana verin. Götürür, Arap beldelerine bırakırım ve Araplar da buna taparlar." Onun bu önerisini kabul ederek kendisine Hübel adındaki putu vermişler di. O da Hübel´i alıp Mekke´ye götürmüş ve Kabe´nin yanına dik mişti. Tapmaları için insanlara da tavsiyede bulunmuştu."

Okudunuz mu?  Hz muhammedin günlük hayatta dikkat ettigi temizlik ve düzeni

Amr bin Luhay, Huzaa kabilesinin başkanıydı. O zamanlar Ka be´nin bakımı Huzaalılar´ın elindeydi. Bu nedenle Amr, insanlara yön verme pozisyonundaydı. Onun saygı gösterdiği şeye diğer in sanlar da saygı gösterirlerdi.


Cevap: Kabeye ilk putu getiren kimdir ?

AYSEVEN
amr bin luhay bir kabilenin başkanı idi ve sözü geçen birydi cahiliyet devriydi insanlar ne yapacağını bilemez şaşkın haldeydiler bu durumdan faydalanan bu kişi ilk putu kabeye getirerek insanların inançlarına yön vermeye çalıştı

Okudunuz mu?  Cuma namazını kılmanın en temel amacı nedir

kabeye konan ilk putlar, kabeye getirilen ilk putun adı nedir, kabeye ilk putu getiren kimdir

Bu kategoride yer alan Günlük hayatta yapılan dualar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kabeye ilk putu getiren kimdir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.