Anasayfa
14 Ekim 2023, 5:35
Sohbet
Yönetici

İlk vahiy ile Medine’ye hicret arasındaki süreç

İlk vahiy ile Medine’ye hicret arasındaki süreç

melle
On üç sene boyunca büyük zorluklar yaşayan müslümanlar Medine’ye hicret etmek zorunda kaldı. Müşriklerin zulümleri yüzünden Mekke’de Müslümanlar barınamaz hâle gelmişlerdi. Bu sebeple 2’inci Akabe Bîatında Hz. Peygamber (s.a.s.) ve Müslümanların Medine’ye hicretleri de kararlaştırılmıştı. Rasûlullah (s.a.s.) "Sizin hicret edeceğiniz yerin iki kara taşlık arasında hurmalık bir yer olduğu bana gösterildi…"(120) diyerek Müslümanların Medine’ye hicretlerine izin verdi. 2’inci Akabe Bîatı, Peygamberliğin 12’nci yılının son ayı olan Zilhicce’de yapılmıştı. 13’üncü yılın ilk ayı Muharrem’de (Temmuz 622) Medine’ye hicret başladı.

Okudunuz mu?  Subhane rabbiye'l ala demenin hükmü nedir?

Cevap: İlk vahiy ile Medine’ye hicret arasındaki süreç

MECİDİE
müslümanlar islamiyetin kabulünden itibaren çok sıkıntılar tarifsiz işkence ve zorluklarla karşılaşmışlardır bu sıkıntılara 13 yıl boyunca katlanan müslümanlar medineye hicret etmek zorunda kalmışlardır


ilk vahiy ile medineye hicret arasındaki süreç

Bu kategoride yer alan Ölen kişinin mezarına neden su dökerler ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlk vahiy ile Medine’ye hicret arasındaki süreç Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.