Anasayfa
19 Ocak 2024, 3:53
Sohbet
Yönetici

Hz.muhammed’in hayvan sevgisiyle ilgili kısa bi olay

Hz.Muhammed’in hayvan sevgisiyle ilgili kısa bir olay

melle
Hz Muhammed ve ordusunun sefere giderken yolda sırf annesini emen köpekleri rahatsiz etmemek için tüm ordunun güzergahını değistirdiğini göz önünde bulundurursak var olan sevgidir.


Cevap: Hz.Muhammed’in hayvan sevgisiyle ilgili kısa bir olay

Hasan
Efendimiz, ordusuyla Mekke’ye hareket halindeyken yeni doğurmuş, yavrularını emziren bir köpek gördü. Rahmet Elçisi, devesinden inerek bir sahabîyi bu hayvanın başında nöbet beklemek üzere görevlendirdi. Ta ki ordu, buradan geçinceye kadar, hayvan ve onun yavruları zarar görmesin diye. Tam o noktada ashaba dönerek şöyle dedi: Yerdeki bütün mahlukata merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin.

Bu kategoride yer alan Ve'l-ba'sü ba'de'l- Mevt hakkun ne demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.muhammed’in hayvan sevgisiyle ilgili kısa bi olay Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.