Anasayfa
5 Şubat 2023, 21:59
Sohbet
Yönetici

Hz Hud’un kavmi neden helak oldu?

Hz Hud’un kavmi neden helak oldu?

melle
Hud a.s.’ın kavmi niçin helak olmuştur?

Hud (as) Kavmini imana davetini devam etti ise de onlar git gide azgınlaştı, Hud (as)a daha çok eziyet ettiler.
Hz. Hud mucizeler gösterdi ise de yine hidayete ermediler.
Allahü Teala Ad kavmi üzerine azab yüklü bulutu göndererek buluttan esen bir rüzgarla onlari helak etti: « Ad kavmi (Peygamberleri Hud’u) yalanladi da azabim ve tehdidim nasilmis (gördüler). Biz onlarin üstüne, ugursuzlugu devamli bir günde dondurucu bir rüzgar gönderdik » .
Bu bulutun ismi « sarsar » idi ve 7 gece, 8 gün devametti:
Ad kavmi ise, ugultulu, kasip kavuran bir firtina ile mahvedildiler. Allah onu, ardarda 7 gece, 8 gün onlarin üzerine musallat etti. Öyle ki (eger orada olsaydin), o kavmi, ici bos hurma kütükleri gibi oracikta yere sarilmis halde görürdün » .
Ad kavmi üzerine gelen rüzgar, Hud aleyhisselama ve ona iman edenlerin yüzlerine gayet serinletici ve tatli olarak esti:

Emrimiz gelince; Hud’u ve onunla beraber iman edenleri tarafimizdan bir rahmetle kurtardik, onlari agir bir azaptan kurtulusa erdirdik

Hud aleyhisselam, kavmi helak olduktan sonra kendine inananlarla birlikte Mekke-i Mükerremeye gitti. Kabe-i Muazzamanin bulundugu yerde ibadet ve taatla mesgul oldu ve orada vefat etti. Kabrinin Harem-i Serif’de (Kabe-i Mazzamanin etrafindaki Mescit) Hicr (bkz. Hicr suresi) denilen yerde bulundugu rivayet edilmektedir. Allahü Teala yüce Kur’an-i Kerim’de buyuruyor ki: « Onlar hem bu dünyada hem de kiyamet gününde lanete tabi tutuldular. Biliniz ki; Ad (kavmi) Rablerini inkar ettiler. (Sunu da) bilin ki Hud’un kavmi Ad, Allah’in rahmetinden uzak kilindi » ; (Onlar: Ad kavmi; M.K.)

Okudunuz mu?  Güzel ahlak ile ilgili kısa hikaye

Cevap: Hz Hud’un kavmi neden helak oldu?

AYSEVEN
hz hud diğer peygamberler gibi doğruyu Allah’a imanı anlatmaya gelmişti fakat onlarda bunu reddedmişti ve yüce Allahta onları korkunç bir rüzgarla helak etti


ad kavmi neden helak oldu, hud kavmi niçin helak olmuştur, hud kavmi neden helak oldu

Bu kategoride yer alan Kalbi mühürlenmek ne demek ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Hud’un kavmi neden helak oldu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.