Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Namaz kılarken gaz sıkıştırması olursa ne yapılmalıdır?

Namaz kılarken gaz sıkıştırması olursa ne yapılmalıdır?

mum
Namaz kılarken gaz sıkışması olursa, kaçmayacak derecede ise namaza devam etmeli, gaz çıkacak kadar zorluyorsa namazı bırakmalı ve abdest alıp yeniden namaza devam etmelidir.


Cevap: Namaz kılarken gaz sıkıştırması olursa ne yapılmalıdır?

MECİDİE
namaz kılarkende insanın aklına gelmeyen başınıza gelir şeytan aklınızı karıştırırken bedende böyle rahatsızlıklar gösterir namazı doğru ve anlaşılır kılmaya mani olan ne var ise çaresine bakılmalıdır

Okudunuz mu?  Namazda dudaklar kıpırdatmadan yapılan kıraat ile kıraat şartı gerçekleşmiş olurmu?

Namazda abdest kaçması

Kayıtsız Üye
Bugün maalesef akşam namazımı geciktirdim. Abdest konusunda çok vesveseliyim. Bazen abdest almam yarım saat sürebiliyor. Bu akşam çok gazım da vardı gaz sıkıştırınca tutmuyordum baştan abdest almaya başlıyordum. 5 dakika kala namaza durdum ama namazda yine gaz hareketi oldu abdestimin kaçtığını zannederek koşarak banyoya koşup aceleyle abdestimi aldım. Tekrar namaza durdum. Çok az zaman kalmıştı. Secdeye varırken yine karnımda hareketlilik oldu makata doğru gaz geldi abdestim kaçtı mı kaçmadı mı bilmiyorum. Vakit çok az kaldığı için abdest alıp namaza duracak zamanım olmadığını düşünerek ve abdestimin kaçmadığını ümit ederek namazıma devam ettim. Abdestim kaçmışsa eğer abdestsiz namaz kılmaktan imanıma zarar gelmiş midir? Kaçmış olduğu zannım daha kuvvetliydi ama vaktim kalmamıştı. O kadar vesveseliyim ki sağlıklı düşünemiyorum belki de sadece karnımda hareketlenme idi bilemiyorum.

Okudunuz mu?  Öğle namazında imam sesli mi okur?

Yorum: Namazda abdest kaçması

vel Fecr
Allah kabul etsin. doğru olanı yapmışsınız.


namaz kılarken gaz sıkışması, Orucluken gusul

Bu kategoride yer alan Farz namazından sonra okunacak dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken gaz sıkıştırması olursa ne yapılmalıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.