Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Namazda dudaklar kıpırdatmadan yapılan kıraat ile kıraat şartı gerçekleşmiş olurmu?

Namazda dudaklar kıpırdatmadan yapılan kıraat ile kıraat şartı gerçekleşmiş olurmu?

Fetva Meclisi
Namazda dudaklar hiç kıpırdatılmadan yapılan kıraat ile kıraat şartı gerçekleşmiş olur mu?

Konuşabilen kişinin namazda Fatiha ve diğer sureleri, dili kıpırdatmaksızın ve ses çıkartmaksızın zihinden tekrarlaması okuma (kıraat) sayılmaz. Böyle yapmakla namazın rüknü olan kıraat yerine getirilmiş olmaz. Kişinin kendi duyabileceği bir sesle, fısıldar gibi, harfleri yerlerinden çıkartarak ve eğer yanında başkaları varsa onları rahatsız etmeyecek bir şekilde okuması gerekir (Merğînânî, el-Hidâye, I, 54).

Okudunuz mu?  Namaz ezandan ne kadar sonra kılınır?

Cevap: Namazda dudaklar kıpırdatmadan yapılan kıraat ile kıraat şartı gerçekleşmiş olurmu?

EHLİMAN
Namaz kılarken dudakların oynaması ve kendi sesimizi duymak gerekmektedir.Fakat camide kılarken bazen bu durum yanlış anlaşılabilmekte ve insanların kafası karışabilmektedir.Bu nedenle camide daha az sesle yani fısıldama şeklinde olmalıdır.

Okudunuz mu?  İkindi namazında imam seslimi okur?

Yorum: Namazda dudaklar kıpırdatmadan yapılan kıraat ile kıraat şartı gerçekleşmiş olurmu?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam. Ben secdedeyken subhane rabbiyel âla derken âla nin -la- olan kismini okudum ama ses kulagima gelmedi bende tekrar etmeden secdeden kalktim namazim bozulmus mudur?

Okudunuz mu?  Namaz kılarken birisiyle göz göze gelmek

Yorum: Namazda dudaklar kıpırdatmadan yapılan kıraat ile kıraat şartı gerçekleşmiş olurmu?

arifselim
Aleykum selam. Secdede iken bu tesbihleri okumak zaten sünnettir. Bu anlattığın şekilde namazına bir zararı yoktur namazın bozulmaz. Namazdaki kıraat kendi kendini işitecek ama yanındaki kişi seni işitmeyecek bir seviyede okunmalıdır.

Okudunuz mu?  Odada, yatakta veya yerde yatan kişinin...

Kayıtsız Üye
Yatsı namazında secdeyi yaptıktan sonra son rekat için ayağa kalkıyordum fakat bir anlık dalgınlıkla daha tam ayağa kalkmadan son rekat için yanlışlıkla besmele çekmeye başladım, bismillah dedim sonra hemen hatamı fark ettiğim için gerisini getirmedim, tam olarak doğruldum ondan sonra yine bir besmele çekip fatihayı okudum,yaptığım bu hata namazımı bozar mı?

Bu kategoride yer alan İkindi Namazının Sünneti ile Yatsı Namazının Sünneti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda dudaklar kıpırdatmadan yapılan kıraat ile kıraat şartı gerçekleşmiş olurmu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.