Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:14
Namaz
Abone

Cemaatle namazda sessiz ve sesli kıraat hakkında bilgi verirmisiniz?

Cemaatle namazda sessiz ve sesli kıraat hakkında bilgi verirmisiniz?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm,
Öğle ve İkindi namazlarını cemaatle kılarken, hoca içinden sureleri okurken, bizim de okumamız gerekiyor mu? Gerekmiyorsa, Subhaneke ve (Euzu) Besmele getirmek doğru mu? Son oturuşta, tam duanın ortasındayken hoca selam veriyorsa; dua bitirilmeden selam vermenin hükmü nedir?
Böyle bir imkan sunduğunuz için Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Hafızayı güçlendirmek için tavsiye edilen namaz nasıl kılınır?

Yorum: Cemaatle namazda sessiz ve sesli kıraat hakkında bilgi verirmisiniz?

arifselim
Aleykum selam kardeşim.

Sessiz okunan namazlarda imamla birlikte kılarken sadece sübhaneke ile fatiha suresi okunmaz diğer bütün dualar ve tesbihler okunmalıdır.

Son oturuşta imam selam verdiğinde dualar eksik kalsa bile imama uyarak selam verilmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Sabah namazı kılınırken ışık (lamba) yakılır mı?

Cemaatle Namazda kıraat

İsmile
Selamünaleyküm Cemaatle namaz kılarken Bildiğim kadarıyla Hanefi mezhebinde Cemaat Fatiha’yı veya Zammı sure okumaz Ancak bazen özellikle imamın sesli olarak okuduğu vakitlerde farkında olmadan Ben de okuyorum fark ettiğim zaman hemen susuyorum ama o süreçte ne yapacağımı bilemiyorum öyle bir durumda susmam ve namazı olduğu gibi bitirmem yeterli midir yoksa namaz tehlikeye girer mi

Okudunuz mu?  Namazda sesli-sessiz okumak

Yorum: Cemaatle namazda sessiz ve sesli kıraat hakkında bilgi verirmisiniz?

arifselim
Aleykum selam. Hanefilerde imama uyarken cemaat fatiha ile zammı sureyi okumaz. İmamın okuması cemaat içinde geçerlidir. Unutarak okumanın namazına bir zararı yoktur. Hatırladığında okumayı bırakırsın.


Safii
Hocam Şafiiyim Hanefi mezhebine göre namaz kılıyorum ve sadece farzını kılıyorum sakıncası var mıdır

Okudunuz mu?  Mezi akınca namaz abdesti almak şartmıdır?

ACİLSERVİS
Hanefi nasıl sünnet kılıyorsa şafiilerde sünnet kılar iki arasında bir fark yok. Nereden öğrenmişse bu bilgiyi yanlış almışsın. Kazaların varsa kaza kılarsın yoksa sünnet kılarsın ama kılarsın.


imamla.sesli namz

Bu kategoride yer alan Doğum kontrol hapının yaptığı ara kanamalarda namaz kılınırmı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cemaatle namazda sessiz ve sesli kıraat hakkında bilgi verirmisiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.