Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

Namazda kıraat hatası

Namazda Kıraat Ile Ilgili

AcizKul0
Hocam Selamın Aleyküm bir sorum olucaktı.Normalde Fatiha da "İyya kenağbudu ve iyya kenestağin" okunması gerekirken ben burdaki "k" harflerini
"g" gibi çıkardığımı farkettim.Şimdi ben bunu yeni farkettim ama geçmiş namazlarımı kaza etmem gerekiyor mu anlam bozuluyor mu böyle yapınca hocam?Allah razı olsun…


Namazda kıraat hatası

Tohat
Hanefi mezhebinde öğreninceye kadar sıkıntı yok. Ama Şafii mezhebinde öğrenmek farz.


Yorum: Namazda kıraat hatası

Mümin Bir Kul
Selamün Aleyküm. Ben Öğle Namazının Farzında Kamet Getirdim Ve Sonra Dudağımın Üzerinde Tükürüğü Cebimden Peçeteyi Çıkarıp Sildim Ve Sonrasında Niyet Edip İftitah Tekbirini Getirip, Farz Namazına Durdum, Kametten Sonra Peçeteyle Ağzımı Silmem Araya Birşey Soktuğum Anlamına Gelmez Değil Mi, Yeniden Kamet Getirip Farza Durmam Gerekmiyordur İNŞALLAH

Cevaplarsanız Sevinirim. ALLAH’A Emanet Olun. ALLAH Razı Olsun. Sağolun

Selamün Aleyküm, Üstteki Soruma Ek Olarak, Sehiv Secdelik bir hata yaptığımızda ve Namazın Sonunda Sehiv Secdesi Yapmadan Önce Son Oturuşta Ettehiyyatü Duasını Okuduktan Sonra Sağa Selam Verirken Yanlışlıkla Allahümme deyip, Sonrasında hemen düzeltip Esselamü Aleyküm Ve Rahmetullah Dersek Ve Sehiv Secdemizi Yaparsak, Bu Hata Da Sehiv Secdesini Etkiler Mi Yoksa, Sehiv Secdesi Zaten Yapılacaktı, Bu Hatada Sehiv Secdesinin İçinde Mi Kabul Edilir, Teşekkür Ederim. İNŞALLAH YÜCE ALLAH’IMIZIN İZNİYLE Sizlerden Cevaplarını Öğrenirim Ve Eksik Yapmış Olduğum Birşey Var Mı Öğrenmiş Olurum. EsSelamü Aleyküm

Okudunuz mu?  Kur'an da inşAllah kelimesinin geçtiği ayet

Namazda kıraat hatası

seyit gazi
sonuçta kamet getirildiği aşikar yerlerde bir cami de mescidde namaz kılarken kamet getirilmeyebilir. önemli olan bir yerde o vakit namazının kametinin getirilmesidir.kametle namazın arasını açmanın bir alemi olmasa da; ocakta ateşi kapatabilir, seslenen anne babanıza eşinize bakabilir, hoş olmayan tasvirleri kaldırabilir, namaz kılacağınız yeri düzeltebilir namaza durabilirsiniz

sehiv secdesi bir rahmettir. belli başlı hatalar yaptığınız zaman sehiv secdesi yapar geçersiniz. oturunca duaları karıştırmak gibi ufak tefek hatalarınızı düzeltme yolunu seçebilirsiniz. biz zaten kıldığımız her namazın eksikliklerini Allah ın tamamlamasını ve kabul etmesini murad ederek tamamlarız. estağfurullah çekip aklım neredeydi ki diye düşünüp Allah ın kıldığınız namazı tamamlamasını niyaz edebilirsiniz. tabi namazda türkçe konuşulmaz bunları namazda söylemeyin. düşündükce kurcaladıkca karmaşıklaştırmayın.

Okudunuz mu?  2 Doğu 2 batını açıklaması ...

AcizKul0
Selamın aleyküm hocam yine sorularım olacaktı da:
1)Hocam herkesin illaki günahları var ve bende çok büyük bir günaha girdim geçen ramazan günü karşı cinsimden birisiyle dayanamayarak temas etmiştim şevhetle ama mahrem ile bir münasebet gerçekleştirmemiştik.Şimdi ben kaza orucu tuttum ama keffareti gerekiyor mu?
2)Hocam geçmişte ben namaz kılarken sesimi duymayacağım şekilde sure okurdum bunu kendim duyacağım şekilde okumam gerektiğini öğrendim.Geçmiş namazlarımı kaza etmem gerekir mi?
3)Oruçlu iken ağızda bulunan ekşi tadı yutmak veya dudakları yaladığımızda ağzımıza gelen ekşi tat oruca zarar verir mi?
Allah razı olsun…


Omer Faruk
< Hocam Selamın Aleyküm bir sorum olucaktı.Normalde Fatiha da "İyya kenağbudu ve iyya kenestağin" okunması gerekirken ben burdaki "k" harflerini
"g" gibi çıkardığımı farkettim.Şimdi ben bunu yeni farkettim ama geçmiş namazlarımı kaza etmem gerekiyor mu anlam bozuluyor mu böyle yapınca hocam?Allah razı olsun… >

Kur’an da O’nun en güzel örneği Rasulullah (A.S) da namazın hareketinden, dualarından okunmasından daha çok "huşusuna, sonuçlarına" odaklanmıştır. Mühim olan Namaz sizi kötülüklerden alıkoyup koymadığıdır?:

Okudunuz mu?  İdrar gusül gerektirir mi?

Tevbe Suresi, 71. ayet: "Mü’min erkekler ve mü’min kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve Allah’a ve Resûlü’ne itaat ederler. İşte Allah’ın kendilerine rahmet edeceği bunlardır. Şüphesiz, Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir."

Ankebut Suresi, 45. ayet: Sana Kitap’tan vahyedileni oku ve namazı dosdoğru kıl. Gerçekten namaz, çirkin utanmazlıklar (fahşa)dan ve kötülüklerden alıkoyar. Allah’ı zikretmek ise muhakkak en büyük (ibadet)tür. Allah, yaptıklarınızı bilir.

O’nun için Rasulullah (A.S) bazen namazda ellerini bağlamamış, bazan ara tekbirleri almış, bazan göbeğinin üzerinde, bazen göğsüne doğru ellerini bağlamıştır. O’nun için mezheplerde namaz gibi çok meşhur bir sünnette bile farklılıklar oluşmuştur.

Okudunuz mu?  Ahirette arapça mı konuşulacak ?

ÖZETLE; Bütün bunlarla neyi anlatmak istiyoruz, ibadetin kendisi değil sonuçları önemlidir. O’nun için Namazın farzları vardır, sünnetleri vardır. Sünnetlerinde olan hatalarınız namazı bozmaz ama farzlarına dikkat etmeniz gerekir. Kıraat ise arap olmayan müslümanlar için mazaret içerir. Çünkü Allah’ın Resulü: "Kolaylaştırın, zorlaştırmayın, müjdeleyin, nefret ettirmeyin!"… diyor.

Örneğin, bir Fransız "H" harfinin hiçbirini doğru dürüst çıkaramaz. Çünkü küçüklükten itibaren dilleri gereği "H" harfini telaffuz etmezler. Zaten kıraat yalnızca telaffuz değil anlamını idrak etmek demektir.

Kur’an’da namaz hakkında geçen bütün ayetler bunu terennüm ediyor.

Allah hakkıyla namazının sonucunu yaşayanlardan eylesin, amin…


Mümin Bir Kul
ALLAH Razı Olsun cevap için " Seyit Gazi " Kardeşim

Teşekkür Ederim. ALLAH Hayırlı Dualarını Bu Mübarek Ramazan-ı Şerif Hürmetine Kabul Eylesin. AMİN
EsSelamü Aleyküm

ALLAH Senden De Razı Olsun " Ömer Faruk Kardeşim ". YÜCE RABBİMİZ Hayırlı Dualarını Kabul Eylesin. ALLAH’A Emanet Olun. Sağolun

Okudunuz mu?  Maraz-ı vesveseye müptela olanlara derstir

seyit gazi
aciz bir kul

1 meni gelmediyse gerekmez meni geldiyse veya temasınızın detayına göre ayrıca araştırabilirsiniz.

2 içinden okuduğunuz için geçmiş kıldığın namazlarınızı kaza etmeniz gerekmez. namaz kılarken dilin de çabalaması gerekir, senin duyabileceğin, yanındaki kimselerin rahatsız olmayacağı, gündüz namazlarında (öğlen ve ikindi) ve gece namazlarında (sabah akşam ve yatsı) sesini ayarlayabilirsin. imamın dışından okudukları rekatlarda okumayıp, imamın içinden okuduğu rekatlarda dilinin çabalamasında da fayda vardır. bu hususda imam ebu hanife bir hadisle amel etmiş, imam şafii başka bir hadisle amel etmiş, imam malik ise iki hadisi birden yorumlayıp ikisiyle amel etmiştir. birinin içinden kılınan bir namazdan sonra, diğerinin ise dışından kılınan bir namaz sonrasında söylenmiş olabileceğini yorumlamıştır. imamın dışından okudukları namazlarda imama uyar, içinden okuduğu namazlarda (yanımızdakinin duyamayacağı kadar) bizde okuruz demiştir. Allahu alem bu hususda imam malik isabet etmiştir.

Okudunuz mu?  Bugünlerde manevi açıdan çok sıkıntıdayım

vel hasılı kelam bundan sonraki namazlarınızı öğrendiğiniz gibi kılınız. söylediklerime itibar etmeyip daha doğrusunu sizde araştırabilir öğrenebilirsiniz ancak daha önce bilmediğiniz ve içinizden okuduğunuz için geçmiş namazlarınızı kaza etmeniz gerekmez. bilmediğinizi öğreniniz, bildiğinizi yapınız.

3 ) tat yutmak nedir ? boğazınızdan aşağıya giden midenize giren bir şey var mı ? anladığım kadarıyla yok ancak bu hususda sizinde sakınmanız gerekir . diş fırçalıyorsanız macun kullanmayabilirsiniz misvak kullanabilirsiniz, ağız kokusunu gidermek için değişik yollardan uzak durmalısınız, kaçınamadığınız sigara kokusuydu terdi benzer hususlarda da dikkat etmelisiniz.

ramazan kur an ın indiridiği aydır, oruç ise takvadır Allah a yakınlaşmaktır. oruç hususunda sınırları zorlamayınız. karşı cinsden uzak durma hususunda, niyet etme vakitlerini gözetme hususunda ve çeşitli hususlarda sınırları zorlamayınız. birinde olmasa diğerinde Allah korusun orucunuz elinizde kalabilecektir. orucum deyin geçiniz. soruyu doğru da sormayabilirsiniz yanlış cevapda alabilirsiniz. hemen her durumunuzla ilgili verilmiş fetvalara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

yönetici arkadaşlar işinin ehlidir Allah yardımcıları olsun ancak forum niteliğinde olmasının dezavantajlarıda vardır fetvalarınızı durumunuzu detaylandırarak ehlinden alınız ben ancak sizin kadar bilen veya sizden biraz daha fazla bilen birisi olarak yardımcı olmak istedim. yanlışlarım düzeltilebilir veya daha doğrusunu daha güzelini öğrenebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Namaz Kılarken Ağlamak

eşlerin durumu farklıdır, ben meni gelmediyse orucuma devam ederim ancak tevbe ederim, orucu da ziyan ettim der belki kazasını tutarım. namazlarımı imam dışından okumuyorsa insanları rahatsız etmeyecek kadar aydınlığına karanlığına göre sesimi ayarlar dışımdan kılarım. tadla madla kokuyla da uğraşmam uzak dururum o kadar.


AcizKul0
Temasın detayı derken yani böyle nasıl açıklasam erkek ve dişi organların birleşmesi şeklinde değil ve meni geldiği için kaza ettim tabi ama keffaret için cinsel bir birleşmenin olması gerekmez mi?


seyit gazi
ben kefareti gerektiren cinsel birleşme diye biliyorum


AcizKul0
Yani hocam dinimizde,sürtüşme veya elin tene değmesi gibi durumlar sadece kaza gerekli eğer öbür türlü bir birleşme varsa ayrıca keffarette gerekli doğru mu anladım?Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Sevdiğim kızın bana geri dönmesi için dua etsem rabbim bana onu nasip eder mi?

seyit gazi
benim bildiğim meni gelmesiyle ilgili olarak cinsel hususlardan sadece kasten isteyerek cinsel uzuvların birleşmesi kefaret gerektirir.

yalan söylemek gıybet yapmak orucu bozar kefaret gerektirir diyen dört imamın dışında imamlarımız olmuştur, kafa karıştırmak istemiyorum, üzerime vebal de yüklenmek istemiyorum, ben hoca değilim. hangi mezhebdenseniz orucun fıkhını açar, güvenilir bir yerden, derli toplu bir şekilde, başlık başlık okursanız, beş on sayfada aklınızdaki sorulara cevap bulabilir, başka konularda da aydınlanabilirsiniz. Allah sizden de razı olsun


Mümin Bir Kul
Selamün Aleyküm Kardeşlerim.

Ben Secdede topukları birbirine değdiriyorum ve Sonra Kıyama Kalktığımda Ayaklarımın Birinin Diğerinden 2-3 cm önde Olabiliyor Bunuda Tekrar Rükû’ya Gittiğimde Görüyorum.
Bu Namazı Etkiler Mi ???
Sebebi de, Topukları birleştirdiğim için, Kıyama Kalkarken Ayağımın yere teması kesilmeden sürterek kaymasından hizayı ayarlayamamak

Birde Ettehiyyatü Duasını Okurken, " EsSelâmü Aleyke Eyyühennebiyyü Ve Rahmetullahi Ve Berakâtüh " kısmını, bir nefeste okumaya çalışıyorum, Nefesim " Ve Berakâtüh " kısmının sonuna zor yetiyor, ama aslında " Ve Berakâtüh " dememe rağmen, sanki "Ve Berakâtü "dermiş gibi geliyor bana, ama ben " Ve Berakâtüh " dediğimi biliyorum
Bu bir sorun teşkil eder mi ???
Ayrıca Nefesimi nasıl ayarlayabilirim ???

Okudunuz mu?  Rüya tabirlerine bakmak kötü bir şey mi

YÜCE ALLAH’IMIZ Razı Olsun Kardeşlerim. Sağolun. EsSelâmü Aleyküm.


seyit gazi
sesli okudukca nefesin açılır inşaAllah ama zorlamada. benim bildiğim tecvidle okunan sadece kur an ı kerim tilavetidir. dualardan kur an ayeti olanlarda vardır ancak dualar genel olarak kur an okur gibi okunmaz. dua okurken anlam olarak biliyorsan ve dua eder edada okuyabiliyorsan gayet güzel olur ama ayeti celilelerin ağırlığı ve hassasiyeti bunlarda yoktur.

bir gün bir hocaya sormuşlar hocam sakalını yatarken yorganın altına mı koyuyorsun üstüne mi koyuyorsun demişler hoca hiç dikkat etmemiştim bu gece yatarken dikkat edeyim söyleyeyim demiş, ertesi gün hoca gelmiş sakalı yorganın altına koydum olmadı üstüne koydum olmadı sabaha kadar uyuyamadım demiş 🙂 ayağını diğerinin yanına koy gitsin kardeşim .

Okudunuz mu?  Namaz ve Meditasyon

Mümin Bir Kul
ALLAH Razı Olsun Kardeşim. Sondaki Anlattığından Sonraki Son Cümlene Gülmeden Edemedim. YÜCE ALLAH’IMIZ Da Seni ve Tüm, Bütün Sevdiklerini Hem Dünyada Hemde Ahirette Güldürsün İNŞALLAH Kardeşim.


seyit gazi
Allah senden de razı olsun kardeşim, gül diye yazmıştım zaten. rabbim seni de sevdiklerini de gülmekden ayırmasın. ömrünüzü bereketli ve uzun kılsın. hem dünyada hem ahirette sağlık afiyetinizi daim etsin inşaAllah


Mümin Bir Kul
AMİN. ALLAH Razı Olsun Kardeşim. Sağolun.


seyit gazi
amin sende sağolasın kardeşim . Allah senden de razı olsun

Bu kategoride yer alan Kedi Ezildi Vicdan Azabı Çekiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda kıraat hatası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.