Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:06
sizden4
Abone

Bugünlerde manevi açıdan çok sıkıntıdayım

Bugünlerde manevi açıdan çok sıkıntıdayım

Farah
Ben eskiden namazlarımı güzel güzel vaktinde seve seve kılardım, hepsi baştan savma oldu. Uzun uzun dualar ederdim, secdeye kapanır ağlardım.. Eser kalmadı. Ne oldu bana bilmiyorum, namazımın sünnetlerini de kılmıyorum çoğunlukla. Aklıma dinimle alakalı olumsuz fikirler gelip duruyor dinimi kötülüyor sürekli bu fikirler. Defalarca ispat ettim her defasında ya aynı teraneler beynimde "sen ispat etmedin kendini kandırdın" diyor, yeni zehirli fikirler giriyor beynime durduk yerde. Nefsime de hakim olamıyorum eskisi gibi. Sürekli Allah bu halimden razı değil diye düşünüp kendimi kahrediyorum ama bunu engellemek için bir şey yapamıyorum. Benim bu halim nedir, yavaş yavaş kalbim mi kararıyor? Ne yapmalıyım? Bir de Allah hakikaten bana çok mu kızıyordur,?

Okudunuz mu?  Karabasan nedir?

Cevap: Bugünlerde manevi açıdan çok sıkıntıdayım

Snowdrop
Müslümanda vesvese olur

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:
Kalbine imanla ilgili vesvese gelen, ileride büyük makamlara layık kişidir. İbadetleri yapıp, ilmihal bilgilerini öğrenmeye çalışan kimseye, Allah’ı, ahireti inkâr gibi düşünceler gelmesi, onun imansız değil, imanlı olduğunu gösterir. Meyveli ağaç taşlandığı, hırsız mücevher olan eve girmeye çalıştığı gibi, şeytan da imanlı olanlara saldırır. İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
İmanla ilgili kötü vesveselerin gelmesine sebep, imanın kâmil olmasıdır; çünkü hadis-i şerifte (Böyle vesveseler, imanın olgun olmasındandır) buyuruldu.

Okudunuz mu?  Yüzde siyah noktalar ,gusül

Peygamber efendimiz Kâbe’deyken, Müslümanların yanı sıra bir de Yahudi geldi. O zamanlar Kâbe’ye Yahudilerle müşrikler de geliyorlardı. Müslümanın biri Peygamber efendimize, (Ya ResulAllah, şeytan bana namazda çok vesvese veriyor, ne yapmam gerekir?) diye sordu. Yahudi hemen atılıp, (Bizim dinimizde vesvese yok, şeytan bize vesvese vermiyor) dedi. Bunun üzerine, Peygamber efendimiz, (Ya Ali, bunun cevabını sen ver!) buyurdu. Hazret-i Ali, (Ya ResulAllah, boş eve hırsız girmez) dedi.

Böyle vesveseler birçok kimsede olabilir. İmanım gitti diye şüpheye düşmemeli, böyle düşüncelere önem vermemeli, her zaman Allahü teâlâyı anmaya çalışmalıdır! Peygamber efendimiz, (Şeytan vesvese verir. Allah’ın ismi zikredilince, söylenince kaçar. Söylenmezse, vesveselerine devam eder) buyuruyor.

Okudunuz mu?  Çapak Namaza Mani midir?

Vesvese ilimle, dua ve zikirle azalıp yok olur. Bunun için, bilhassa günaha meyledildiği zaman, hemen Allahü teâlâyı anmalı, istiğfar, salevat ve dua okuyarak şeytanı uzaklaştırmaya çalışmalı.

Ayrıca, bir meşguliyet bulmalı, boş oturmamalı. Boş oturanları Allahü teâlâ sevmez. Bir kimse boş oturursa ona şeytan musallat olur. Çalışmayıp boş gezenler zengin olsalar bile, bunların arkadaşları şeytan, kalbleri de şeytanın konağı olur. Çalışmak ibadettir. Çalışan Allah’ın dostudur. Onun dostu olmak, rızasını kazanmak için boş durmamalı. Bir gün, Peygamber efendimiz bir yerden geçerken, boş duran birisine selam vermedi. Dönünce aynı kimseye selam verdi. Eshab-ı kiram, bunun hikmetini sorunca buyurdu ki:
(Giderken hiçbir iş yapmıyordu. Boş duranı Allah sevmez. Allah’ın sevmediğine selam vermedim. Dönünce ise, bir çöple yeri karıştırmak suretiyle de olsa, bir şeyler yapıyordu. Onun için selam verdim.)

Okudunuz mu?  Kim benim hakkımda ne düşünüyorsa Allah iki katını versin. duamı bedduamı

Şeytan müminin kalbine giremez. Ancak pencereden vesvese verir. Mümin, kalbinden ruh âlemine pencere açılmış bir kimsedir. İnanmak ve istifade etmek için feyz penceresi açılır. Kâfirin ruh âlemine açılan penceresi kapalıdır.
yani vesveseye takmayın ibadetlerine güzelce vesvesesiz bir şekilde devam edin


Cevap: Bugünlerde manevi açıdan çok sıkıntıdayım

Farah
Ama bende aşırı derece var. Bunlar imanimi bastiracak gibi geliyor o an nasıl canım yanıyor bilemezsiniz. Neden namazlarımı eskisi gibi aşkla kılamıyorum? Neden ozenmiyorum namazlarıma? Neden bazen sünnetleri kılmıyorum? Neden eskisi gibi aglamiyorum? Neden uzun uzun dualar etmiyorum? Ah bu nedenler beni bitirdi. Bir de Rabbimin benden razı olmama ihtimalini düşündükçe… Bogulacak gibi oluyorum bana bir yol gösterin ne olur. Ne oldu bana böyle?

Okudunuz mu?  Gıybet nasıl yapılır? Toplu yapılan gıybet nedir

Cevap: Bugünlerde manevi açıdan çok sıkıntıdayım

yandı_yurek
Bende Aynı Durumlardayım Bilerek demiş gibi hissediyorum Vicdanım çok rahatsız kara kara düşünüyorum İçim rahatlamıyor hayal kurmak zor geliyor .. Ama namaz kılıyorum artık elmiden geldigince ve vesveselerin cogu gitti yanlız İnancımdan şüphelere düştüm hep başka şeyler aklıma geliyor belki dünya haşa kendi kendine olmuştur vs vs sorularını düşünüyorum sonra belkide olmustur diyorum yaparlar diyorum fln sonra haşa diyorumm … Allahımız Affetsin Ama üyelerimiz içimizi çok Rahatlattı … Sen kafanı yorma güzel kardeşim 🙂 Bildigim kadarıyla bu vesveseler müslümanlara gelirmiş ..

Okudunuz mu?  Annem sürekli bana dayak atmaya çalışıyor

Farah
Halimiz çok benzer ama benim namazlarımda da gevşeme var. Sünnetleri kılmıyorum, ozenmiyorum namazlarıma eskisi kadar. Allahım affet.. Ne olur bir yol gösterin bana ben vesvesenin ne olduğunu biliyorum.Bana şunu şunu yap deyin. Bir de Allah bana bu yüzden kızıyor mudur?

Okudunuz mu?  Allah şahidim olsun ki dedim çok pişmanım...

Snowdrop
felak,nas,ayetel-kursuyi bolca okuyun(manasını bilirseniz daha güzel olur sizin için.).her akşam yatmazdan önce 7 defa kafirun suresinin içden okuyun.manasını bilirseniz daha güzel olur sizin için.vesvese geldikde 3 kere Allahu ekber diyin.tovbe edin estağfirullah deyin.vesveseye takmayın.şeytanın maksadı insanlara vesvese vererek ou ibadetlerinden soyutmakdır.şeytana kanmayın.
Risale-i Nur’da şöyle bir kısım vardır:

EY MARAZ-I VESVESE İLE MÜPTELÂ! Biliyor musun, vesvesen neye benzer? Musibete benzer Ehemmiyet verdikçe şişer; ehemmiyet vermezsen söner Ona büyük nazarıyla baksan büyür; küçük görsen küçülür Korksan ağırlaşır, hasta eder; havf etmezsen hafif olur, mahfî kalır Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir; mahiyetini bilsen, onu tanısan, gider

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre nikahı kıyılan bir kimse şafi mezhebine göre nikah tazeleyebilir mi ?

Öyle ise, şu musibetli vesvesenin aksâm-ı kesiresinden kesîrü’l-vuku olan yalnız Beş Vechini beyan edeceğim; belki sana ve bana şifa olur Zira şu vesvese öyle birşeydir ki, cehil onu davet eder, ilim onu tard eder Tanımazsan gelir, tanısan gider

BİRİNCİ VECİH – BİRİNCİ YARA

Şeytan, evvelâ şüpheyi kalbe atar Eğer kalb kabul etmezse, şüpheden şetme(bazı pis hatıralar ve edebe muhalif çirkin haller, sözler) döner Hayale karşı şetme benzer bazı pis hatıraları ve münâfi-i edep çirkin halleri tasvir eder Kalbe Eyvah! dedirtir, ye’se düşürtür Vesveseli adam zanneder ki, kalbi, Rabbine karşı sû-i edepte bulunuyor Müthiş bir halecan ve heyecan hisseder Bundan kurtulmak için huzurdan kaçar, gaflete dalmak ister Bu yaranın merhemi budur:

Okudunuz mu?  Zikir ilahi çalgı aynı anda caiz mi ?

Bak, ey biçare vesveseli adam! Telâş etme Çünkü senin hatırına gelen şetim değil, belki tahayyüldür(hayaldir) Tahayyül-ü küfür, küfür olmadığı gibi; tahayyül-ü şetm dahi şetm değildir Zira, mantıkça, tahayyül, hüküm değildir Şetm ise hükümdür

Hem bununla beraber, o çirkin sözler, senin kalbinin sözleri değil Çünkü senin kalbin, ondan müteessir ve müteessiftir Belki kalbe yakın olan lümme-i şeytanîden geliyor Vesvesenin zararı, tevehhüm-ü zarardır Yani, onu zararlı tevehhüm etmekle, kalben mutazarrır olmaktır Çünkü hükümsüz bir tahayyülü hakikat tevehhüm eder Hem şeytanın işini kendi kalbine mal eder; onun sözünü ondan zanneder Zarar anlar, zarara düşer Zaten şeytanın da istediği odur

Okudunuz mu?  Bende tevbe etmek istiyorum ama bu kadar günahla kabul eder mi rabbim tevbemi....

yandı_yurek
Güzel Paylaşım Allah ( c.c ) Razı olsun


Snowdrop
bunu bir uyenin yazısından kopyaladım.Allah(c.c)hepimizden razı olsun.Amin.


Allahım çok sıkıntıdayım

Bu kategoride yer alan Kaza namazları olan tesbih namazı kılabilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bugünlerde manevi açıdan çok sıkıntıdayım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.