Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:00
sizden5
Abone

Gıybet nasıl yapılır? Toplu yapılan gıybet nedir

Gıybet nasıl yapılır? Toplu yapılan gıybet nedir

uxgxuxrx
Selamunaleyküm gıybet birisini belirterek onun hakkında arkasından konuşmak olduğunu biliyorum. peki birisini belirtmeden olsa mesela herkes veya millet gibi kavramlar kullanılırsa birisini belirtmemiş mi oluruz yoksa tüm herkesin gıybetini mi yapmış oluruz mesela örnek olarak : Millet tatil gidiyor biz gidemiyoruz gibi bunun gıybet şeklinde oluşunu düşünelim eğer öyle olursa ne olur

Okudunuz mu?  Çok saçma sapan şeyler yapıyorum ve düşündüğümde pişmanlık duyuyorum ve çok üzülüyorum

Cevap: Gıybet nasıl yapılır? Toplu yapılan gıybet nedir

mum
< örnek olarak : Millet tatil gidiyor biz gidemiyoruz gibi >
İsim ve ırk belirtmeden yapılan eleştiriler gıybet sayılmaz.


Cevap: Gıybet nasıl yapılır? Toplu yapılan gıybet nedir

uxgxuxrx
yani verdiğim örnek gibi mi ?

Okudunuz mu?  İmam Ali filmi ehli sünnete uygunmu?

Cevap: Gıybet nasıl yapılır? Toplu yapılan gıybet nedir

mum
Evet.
Ama kişiler belirlendiğinde gıybet sayılır.


Kayıtsız Üye
Gıybet ile ilgili falanca şehir de çok vurdum duymaz insanlar var filanca şehrin insanları problemli demek kişi belirtilmesede gıybet midir


Galus
Başka bir kavim yada başka bir şehri kötülemek biz müslümanlarca yapılmaması gereken elzem davranıştır böyle yaparak onlara zulüm etmiş ederiz. Adı gıybet sayılmaz ancak haksızlık ve zulüm etmiş oluruz. Belkide onlar bizden daha hayırlıdırlar.

Okudunuz mu?  Tuvalete gittiğimde ıslak bir leke gördüm cünup muyum

gıybet nedir

Bu kategoride yer alan Günde 5 Saat Uyku Yeterli Midir ? Ve bazen daha az ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gıybet nasıl yapılır? Toplu yapılan gıybet nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.