Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

Gıybet topluca bir cinsi yada milleti eleştirdiğimizde gıybet mi yamış oluyoruz?

Gıybet topluca bir cinsi yada milleti eleştirdiğimizde gıybet mi yamış oluyoruz?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm
Mesela erkekler şöyle böyle diye konuşurken ya da insanlar şöyledir şu millet böyledir dediğimiz zaman da gıybet mi etmiş oluruz? ve gıybetten tevbe ederken bir daha yapmamaya karar veriyoruz ama gıybetten kaçmak o kadar zor ki sen açmasan başkası açıyor hepsini uyaramıyosun zaten günah olduğunu biliyorlar da ortamı da terk edemezsin arakadaşlarla otururken kalkıp nasıl başka odaya gidebilirim ki? sadece bundan hoşlanmamak yeter mi günah olmamak için? her seferinde tevbe etsek ozamanda aynı günahları tevbe edip edip tekrarlamakta günah değil mi?

Okudunuz mu?  Gün gelecek yerin altı yerin üstünden hayırlı olacak

Cevap: Gıybet topluca bir cinsi yada milleti eleştirdiğimizde gıybet mi yamış oluyoru

@mir
ve aleykumusSelam

"erkekler şöyle böyle" diye konuşursanız
Resulullah ashabı ve hatta tüm resuller ile ashabları hakkında ileri geri konuşmuş olursunuz

"şu millet şöyle bu millet böyle" derseniz gıybetten daha tehlikeli olarak ırkçılık yapmış olursunuz

Okudunuz mu?  Burnumda bir sümük var ama çıkaramıyorum.Gusle mani midir?

"amaaaan şimdi günah işleyelim de sonra tevbe ederiz" derseniz Allah’ın dini ile oynamaya yeltenmiş olursunuz


Cevap: Gıybet topluca bir cinsi yada milleti eleştirdiğimizde gıybet mi yamış oluyoru

sametcftc1
Çok doğru 🙂


Gıybet

Kayıtsız Üye
Hocam ben kendime ceki duzen verdim hatalarımı düzeltmeye calisiyorum. Simdi eskiden bir cocukla alay etmistim. Youtube a onunla dalga gectigim videosunu koymustum. Pisman oldum artik silmek istedim videoyu tövbe ettim. O hesabima hiç erisemiyordum. Rabbimin yardimiyla aylardir erisemedigim hesaba tek cirpida eristim ve o videoyu derhal kaldirdim.

Okudunuz mu?  Şahitsiz nikah olur mu ?

Simdi tovbe ettim ama, 70 civari bir izlenmesi vardı bir kısmı da benim tekrar tekrar izlememden geldi tabi. O cocugun hayrina sadaka verip, ona hayir dua etsem yeterli mi?


bbgbbg
Kardeşim helallik alma ihtimalin varda helallik almaya çalış.Açıkça söyle yaptıklarımdan pişman olup kardeşim aramızdaki husumeti bitirelim de.Hakkını helal et kardeşim de.Yok eğer bunu yapma imkanın yok ise onun için hayırlı dualar et kardeşim.Allahu Teala hepimizin günahlarını afeylesim kardeşim.

Okudunuz mu?  Kibirden kurtulma duası

Hoca
Videoyu silmek güzel ama kendine ulaşabilirsen özür dile


Misafir
Tarihi bir olay üzerine bir millet ülke hakkında yanlış bilgiyle suizanda bulundum sonra arastırdım öyle değilmiş hata ettim genelleme yaparak aslında hainleri kastetmiştim yada kimse ,örneğin bir millet için sunlar söyle yapmış demek haklarına girermi milyonlarca insandan helallikte alamam muflismi oldum.

Okudunuz mu?  Boşanmada iddet beklemenin fazileti nedir?

arifselim
Böyle durumlar yaşanabilir ve bunlar için tövbe edilmesi ve dikkat edilmesi yeterlidir. Geçmişte yaşayan kimseler için olsun şu an ki toplumlar için olsun yapılan gıybet veya suizanlar için helallik alınması mümkün olmadığı için tövbe istiğfar edilmelidir.


Misafir
Bilseydim mahiyetini olmazdı ,yani kötü düsünceler geliyor bazı yazılanlara göre sevaplarından onlara verilmesi iflas etme gibi, dusundukce sanki hasa bosa ibadet edioz gibi

Bu kategoride yer alan Hz Muhammed in güzel ahlakıyla ilgili örnek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gıybet topluca bir cinsi yada milleti eleştirdiğimizde gıybet mi yamış oluyoruz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.