Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:18
sizden3
Abone

Dedikodu gıybet

Dedikodu gıybet

cassano
iyi günler dün akşam arkadaşla konuşurken bir arkdaşımın ailesi ile taşınmış bende niye gitmişler dedim arkadaşta hangi mahalleye taşınıdığını söyledi orası çok iyi değil gibisinden konuştu daha sonra bizi ilgilendirmez falan dedim gıybet olur mu bir arkadaş komşularla problemi mivar gibisinden konuştu ama ben bir şey demedim

Okudunuz mu?  İmansız Ölmekten Korkulduğu İçin Ölmeyi İstemek??

Cevap: Dedikodu gıybet

arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Falan mahalle veya falan yer pek iyi değildir demek gıybete girmez. Orada yaşayan halkı kötülemeden o bölge ile ilgili gerçek bilgiler konuşulabilir bir sakıncası yoktur. Ama şahıslar hakkında direk konuşulursa bu caiz olmaz.


Cevap: Dedikodu gıybet

cassano
peki arkadaşımın ailesi ile ilgili konuştuklarımız gıybet olmaz değil mi neticede kötü bir şey demedim bir tek arkadaşım komşularıyla arası kötü mü gibisnden bir şey dedi

Okudunuz mu?  Ümitsiz olmak büyük günah mı?

bir sorum daha var hocamla konuşurken bir yerle ilgili onlar kavgacı olur gibi bir cümle kullandım erkekleriyle alakalı hocamda evet gibisinden konuştu .günah olur mu ? ne yapmalıyım.


Cevap: Dedikodu gıybet

#UguR
Gıybet Kısaca Böyle Tanımlanabilir:

Bir kişinin arkasından hoşlanmıyacağı bir şekilde konuşmak giybettir.

Okudunuz mu?  "Şans" Kelimesinin Kullanımı

Konuşmanızda arkasından hoşlanmıyacağı şekilde bir cümle görmemiş bulunmaktayım.


cassano
Allah razı olsun

bir sorum daha var hocamla konuşurken bir yerle ilgili onlar kavgacı olur gibi bir cümle kullandım erkekleriyle alakalı hocamda evet gibisinden konuştu .günah olur mu ? ne yapmalıyım.


Şem’a
Bu toplu gıybet tır
Hepsine dua et ve tevbe et bir daha bir toplumu kötüleme

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla yemin etmek

Kayıtsız Üye
Belli bir yerdeki insanları belirlemeden sadece kızlar serserilere bakıyor tarzında bir cümle kurmuş olmak toplu gıybet mi ? Yani sonuçta bütün kızlar gibi bir şey demedim sadece kızlar dedim ve niyetim aslında bazı kızlar içindi ama ağzımdan böyle çıktı.Şimdi ben ne yapacağım ?

Okudunuz mu?  Cehennemin dibine git bedduamıdır?

arifselim
Her ne şekilde olursa olsun bunu söylemek ancak bir ihtiyaç halinde olursa caiz olur. Aksi takdirde bu toplu gıybete girer. Tövbe et ve bunu tekrar etme.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam dedikodu gıybet yapmaktan çekinirim dikkat ederim ama bu gün arkadaşıma kırıldım bende akşam eşime anlattım arkadaşımı kötülemek için deil ben sadece benim fikrime saygı duyulmadı hep aynı şeyleri yaşıyorum daha önceden de yapmıştı gibi tarzı konuşmalarımı anlattım bu seferde içim huzursuzlandı ben günaha girmiş olurmuyum lütfen cevaplarmısınız kişinin hoşlanmayacağı şeyler gıybete girer diye biliyorum ama insanın tabiki hoşuna gitmez arkadan konuşulmak ama ben onun için fiziksel kişisel olaylarını anlatmıyorum

Okudunuz mu?  Hangi surelerde kelimeleri uzatmak vacip

mum
Bu yaptığınız gıybettir, şayet çözüm amaçlı olsaydı yani araya girip aranızdaki sorunu çözmek için anlatsaydınız gıybet sayılmazdı.
Tövbe edin ve bir daha başkasının hoşlanmayacağı sözleri arakasında konuşmayın.
Konuştukça insanlar birbirlerinden nefret ederler ve birlik bozulur.

Bu kategoride yer alan Meni mi mezi mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dedikodu gıybet Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.