Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:32
missa1
Abone

Erkek çoçuk olması için yusuf suresi

Erkek çoçuk olması için yusuf suresi

Kayıtsız Üye
Hamileyim yusuf süresini türkçe olarak yazdık ve üzerimde taşıyorum.erkek evlat istiyorum Allah nasip ederse.yaptığımiz bu şey doğru mudur


Cevap: Erkek çoçuk olması için yusuf suresi

Sabri
Erkek evlat için Allah’a dua edin. Yusuf süresi bu anlamda fayda verir mi bilmiyorum çünkü tefsrinde öyle bir şey geçmiyor.
Allah size hayırlı salih bir erkek evlat nasip etsin.

Okudunuz mu?  Eve yapılan büyü nasıl bozulur?

—————————-
YUSUF SÜRESİNDE HANGİ KONULAR HANGİ MESAJLLAR VAR?

Sure, Hz. Yusuf (a.s.)’un kıssası anlatıldığı için bu ismi almıştır.

Rivayet olunduğuna göre, Yahudiler Rasulullah (s.a.) Efendimize Hz. Yusuf (a.s.)’un kıssasını sormuşlar, bunun üzerine bu sure nazil olmuştur.

Hakimin rivayetine göre Sa’d b. Ebi Vakkas (r.a.) anlatıyor: Peygamberimiz (s.a.)’e Kur’an nazil olmaya başladı. Peygamberimiz (s.a.) müslümanlara inen ayetleri okuyor, anlatıyordu. İnsanlar "Bize kıssa anlatsan, olmaz mı?" dediklerinde, "Biz sana kıssa anlatacağız." (Yusuf, 3; Kehf, 18/13) ayeti nazil oldu. Bir müddet daha Kur’an’ı okumaya devam etti. İnsanlar "Bize konuşma yapsan, rivayette bulunsan, olmaz mı?" dediler. Bunun üzerine "Allah sözün en güzelini indirmiştir." (Zümer, 39/23) ayeti nazil oldu. Bu sure, Mekke’de Peygamberimiz (s.a.)’in Kureyşlilerle yaptığı mücadelenin şiddetlendiği krizli günlerde, değerli pak zevcesi Hz. Hatice (r.a.) ile kendisine yardımcı ve destek olan amcası Ebu Talib’i kaybettiği üzüntü yılından sonra nazil oldu.

Okudunuz mu?  Günlük yapılması gereken dualar

Nüzul sebebi hakkında rivayet edilmiştir ki, Mekke kâfirlerinden bir kısmı Yahudilerle karşılaşmış, Hz. Muhammed (s.a.) hakkında konuşmuşlardı. Yahudiler Mekkeli kâfirlere "Ona sorun, Hz. Yakup (a.s.) ailesi niçin Şam diyarından Mısır’a göçtüler. Ayrıca Hz. Yusuf (a.s.)’un kıssasını da sorun" dediler. Mekkeliler de bu soruları sordular. Bunun üzerine bu sure nazil oldu.

Okudunuz mu?  Erkeğin eşiyle cinsel ilişki sırasında eşinin kalçasını ellemesi günah mı

Yusuf suresi Mekkî (Mekke’de inen) sure olmasına rağmen üslûbu gayet sade ve mana dolu, ünsiyet, rahmet ve letafet hususiyetleri taşıyan bir suredir. Diğer Mekkî surelerde hakim unsur olan uyarı, korkutma ve tehdit damgası taşımamaktadır.

Atâ diyor ki: Üzgün bir kimse yoktur ki, Yusuf suresini dinleyip de huzura kavuşmasın.

Okudunuz mu?  Küllî ve Cüz'î irade nedir, açıklar mısınız?

Beyhakî’nin Delâil’de İbni Abbas’tan rivayet ettiğine göre Yahudilerden bir grup Rasulullah (s.a.)’ın bu sureyi okuduğunu işittiklerinde, ellerindeki kitaba uygunluğu sebebiyle İslâm’ı kabul ettiler


erkek çoçuk olması için yusuf suresi, erkek cocuk için yusuf suresi, erkek bebek olması için yusuf suresi

Bu kategoride yer alan Günah olduğunu bilerek günah işlemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkek çoçuk olması için yusuf suresi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.