Anasayfa
2 Ağustos 2023, 0:14
Sohbet
Yönetici

Hz Yusufun Mucizeleri

Hz Yusufun Mucizeleri

melle
hz yusuf mucizeleri kısaca

1. Rüya tabirlerini doğru yapması
2. Hz. Yusuf (as) zindan gibi güneşten mahrum bir mekânda, vaktinde ibadet edebilmek için o güne kadar hiç kullanılmamış bir alet geliştirmiştir ki, bu su saatiydi (bazılarına göre bu bir kum saatiydi).

Okudunuz mu?  Camilerin toplumsal hayattaki önemi nedir?

Cevap: Hz Yusufun Mucizeleri

HADİE
hazreti yusuf bilinen büyük peygamberlerdendir hayatı boyunca oda birçok zorlukla sınava tabi olmuştur hazreti yusuf inanılmaz suretinin güzelliği ve rüya tabirleri bilgisyle de tanınan bir peygamberdi


Cevap: Hz Yusufun Mucizeleri

Şema
Hz. Yusuf’un Mucizeleri madde madde

Okudunuz mu?  Musikide makamlar ve ruhsal etkileri

1- Hazret-i Yusuf’un konuşması pek şirin, çok tatlı olduğu için, herkesin kalbi ona meylederdi. Onun tatlı sözleri karşısında imân eden pek çoktu.
2-Hazret-i Yusuf’un yüzü güneş gibi nurluydu. Hatta bir kimse yüzüne bakmak istese, hemen gözlerini çevirmeye mecbur olurdu. Bu nurun tesiriyle, yâni başkasına sirayetiyle huzuruna getirilen âmânın hemen gözleri görmeye başlamıştı.
3- Yusuf aleyhisselâmın duası bereketiyle ağaçların yapraklarından güzel kumaş olmuştu. Huzuruna bir büyük kişi gelmiş, şu gördüğümüz ağaçların yaprakları birbiriyle birleşip güzel kumaş olsun, diye mucize teklifinde bulunmuştu. Hazret-i Yusuf öyle dua edince, kıymet biçilmez bir kumaş olmuştur.

Okudunuz mu?  İbadetle güzel ahlak arasında nasıl bir iliski kurulabilir?

Teşekkurler

Melek kılıç
Çok teşekkürler ödevimde çok yararlı hekeze okulda zihin açıklığı diliyorum.


Eren eroglu
Herkese çok teşekkür ederim yazının ellerine kollarına sağlık herkese BaşarIlan okul hayatında

Eren Eroğlu


Kayıtsız Üye
Hz. Yusuf’un mucizelerinden biri de öldürülecekken Allah’a dua ederek 1 ya da 2 yaşındaki çocuğu küçük yaşta konuşturması…

Okudunuz mu?  İnsanin kaderini etkileyen unsurlar nelerdir?

hz yusufun mucizeleri, hz yusuf mucizeleri, hz yusufun mucizesi

Bu kategoride yer alan Cami ile ilgili akrostiş şiir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Yusufun Mucizeleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.