Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:21
Namazlar
Yönetici

Yatsı namazından sonra tebareke okumak

Yatsı namazından sonra tebareke okumak

mum
Yatsı namazından sonra ve yatmadan önce Tabareke süresini okumak sünnettir.

Bu surenin faziletine dair pek çok hadis vardır. Bunlardan birisi İmam Ahmed ile dört Sünen sahibinin kaydedip, Tirmizi’nin hasen bir hadis olarak değerlendirdiği Ebu Hureyre (r.a.)’den gelen Rasulullah (s.a.ân şöyle buyurduğunu belirten hadistir: "Kur’an-ı Kerimde otuz ayetlik bir sure vardır. Bu sure sahibine şefaat etti ve (Allah) o kimseye mağfiret buyurdu. Bu: "Bütün mülk elinde bulunanın şanı ne yücedir" diye başlayan suredir."

Okudunuz mu?  Vitir namazında kunut duasını okumayı unutan kimse namazını nasıl tamamlar?

Bir diğer hadis Tirmizi’nin İbni Abbas’tan rivayetle kaydettiği Mülk suresine Vakiye (koruyucu) ve Münciye (kurtarıcı) adlarının verileceği ile ilgili hadistir. Rasulullah (s.a.) buyurdu ki: "O engelleyicidir, o koruyucudur, o kişiyi kabir azabından korur."


Cevap: Yatsı namazından sonra tebareke okumak

HADİE
tebareke süresi kuranı kerimde yer alan önemli surelerdendir her surenin olduğu gibi bu süreninde hikmetleri ve feyizleri vardır efendimizinde dediği gibi kabir azabından kurtulmaya yardımcı suredir

Okudunuz mu?  Namazda hangi sureler okunabilir?

tebareke hangi vakitlerde okunur, yatsı namazı mülk suresi, tebareke ne zaman okunur

Bu kategoride yer alan Namazda ağızda olan bir parça yemek namazı bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yatsı namazından sonra tebareke okumak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.