Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:44
Kuran Meali
Yönetici

Mülk suresi hangi namazdan sonra okunur

Mülk suresi hangi namazdan sonra okunur

mum
Mülk suresi yatsı namazdan sonra okunur.

< Mülk (Tebareke) Suresi’nin fazileti

1. İbn Abbas (ra)’dan şöyle rivayet edilmiştir: Sevgili Peygamberimiz’in (sas) ashâbından birisi bir kabrin üzerine çadırını kurmuştu, ancak onun bir kabir olduğunu bilmiyordu. Bir de baktı ki, orada bir adam Mülk (Tebâreke) Sûresi’ni okuyor. Sonuna kadar okudu. Bunun üzerine çadır sahibi Hz. Peygamber’e gelerek, Ey Allah(c.c.)’ın Resûlü, ben çadırımı bir kabir üzerine kurmuşum; fakat onun bir kabir olduğunu bilmiyordum. Baktım ki orada bir adam Mülk Sûresi’ni okuyor, sonuna kadar okudu. Resûlullah (sas) buyurdu ki: O sûre Mânia’dır. O zatı kabir azâbından kurtarır.

2. Ebu Hüreyre’den şöyle rivâyet edilmiştir: Allah(c.c.) Resûlü (sas) buyurdu ki: Kur’an’da otuz âyetli bir sûre bir adama şefaat etti. Nihayet o, bağışlandı. İşte bu sûre Mülk Sûresi’dir.


3. Câbir (ra)’den şöyle rivâyet edilmiştir: Peygamber Efendimiz (sas) Secde ve Mülk sûrelerini okumadan uyumazdı. (Tirmizî, Fedâilü’l-Kur’an, 9)


4. Ebu Hüreyre (ra) anlatıyor: Resûlullah (sas) buyurdular ki: Kur’ân-ı Kerim’de otuz âyetlik (şanı yüce) bir sûre vardır. Bu sûre (kendisini okuyan) kimseye (kıyamet günü) şefaat eder ve Allah(c.c.)’ın onu affetmesini sağlar. Bu sûre Tebârekellezî bi-Yedihi’l-Mülk’tür.


5. Tirmizî’de, İbnu Abbas (ra) Resûlullah’ın (sas) şöyle dediğini belirtir: Bu sûre (kabir azabına veya kabir azabına sebep olan günahlara karşı) engeldir, bu sûre kurtuluş sebebidir, kişiyi kabir azabından kurtarır. (Tirmizî, Sevab-ül Kur’an-9) Âlûsî der ki: Bu sûrenin fazîleti hakkında zikredilen haberlerden dolayı söz konusu sûrenin her gece okunmasının mendub olduğu söylenmiştir. Ben de temyiz yaşından beri bu sûreyi okumaya devam ediyorum. Beni buna muvaffak kılan Allah(c.c.)’a hamd eder, bundan böyle de yardım ve kabulünü dilerim. (Âlûsî, Rûhu’l-Meânî).
>

Okudunuz mu?  Peygamberlere itaat ile ilgili ayetler

Sünnet

Sky
Selamün aleyküm.Peygamber efendimiz(s.a.v) mülk ve secde surelerini okurmuş.Fakat ne zaman okumak lazım onu tam anlayamadım.Yatsı mı yoksa akşam namazından sonra mı,eğer gün içinde okursak onun sünnetini yerine yetirmiş olurmuyuz acaba


Yorum: Mülk suresi hangi namazdan sonra okunur

Ebû Mansur
Câbir (ra)’den şöyle rivâyet edilmiştir: Peygamber Efendimiz (sas) Secde ve Mülk sûrelerini okumadan uyumazdı. (Tirmizî, Fedâilü’l-Kur’an, 9)
Yatsıdan sonra okunabilir diye düşünüyorum.Yatmadan evvel ikisini okuyabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Tefekkür ile ilgili ayetler

Yorum: Mülk suresi hangi namazdan sonra okunur

imam
Her akşam yatsı namazından sonra mülk (tabareke) suresini okuruz bu sünnettir


tebareke hangi namazdan sonra okunur, mülk suresi ne zaman okunmalı, tebareke saat kaçta okunur

Bu kategoride yer alan Allah Kimleri sever Kimleri sevmez başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mülk suresi hangi namazdan sonra okunur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.