Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:44
Sure Ayet
Yönetici

Mülk sûresinin fazîleti, Mülk Suresi’nin Sırları ve Faydaları

Mülk sûresinin fazîleti, Mülk Suresi’nin Sırları ve Faydaları

Kayıtsız Üye
Mülk sûresinin fazîleti, Mülk Suresi’nin Sırları ve Faydalarının Neler olduğu hakkında eğitici bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Mülk sûresinin fazîleti, Mülk Suresi’nin Sırları ve Faydaları

imam
Mülk sûresinin fazîleti, Mülk Suresi’nin Sırları ve Faydaları
Mülk Sûresi, Mekke’de inmiş ve 30 âyettir. Adını birinci âyette geçen el-mülk kelimesinden almıştır. Ayrıca Tebâreke, Münciye, Mücâdele, Mâni’a, Vâkiye adları ile anılır.

Okudunuz mu?  Kur'an da hükmü kaldırılmış ayetler hangileridir ?

Sûrede Allah(c.c.)’ın kâinattaki kudretine dikkat çekilerek, ölmüşleri diriltmeye de kâdir olduğu belirtilir. Allah(c.c.)’ın insanlara olan nimetleri hatırlatılır ve âhirete inanmayanların kötü sonuçlarına, âhirette gerçeklerin ortaya çıkacağına, kimlerin sapık ve kimlerin doğru yolda olduklarının orada belli olacağına işâret edilerek sûre tamamlanır.

Okudunuz mu?  İyiye ve güzele yönlendiren ayetler

Mülk (Tebareke) Suresi’nin fazileti

1. İbn Abbas (ra)’dan şöyle rivayet edilmiştir: Sevgili Peygamberimiz’in (sas) ashâbından birisi bir kabrin üzerine çadırını kurmuştu, ancak onun bir kabir olduğunu bilmiyordu. Bir de baktı ki, orada bir adam Mülk (Tebâreke) Sûresi’ni okuyor. Sonuna kadar okudu. Bunun üzerine çadır sahibi Hz. Peygamber’e gelerek, Ey Allah(c.c.)’ın Resûlü, ben çadırımı bir kabir üzerine kurmuşum; fakat onun bir kabir olduğunu bilmiyordum. Baktım ki orada bir adam Mülk Sûresi’ni okuyor, sonuna kadar okudu. Resûlullah (sas) buyurdu ki: O sûre Mânia’dır. O zatı kabir azâbından kurtarır.

Okudunuz mu?  Adetliyken ihlas suresi okunur mu?

2. Ebu Hüreyre’den şöyle rivâyet edilmiştir: Allah(c.c.) Resûlü (sas) buyurdu ki: Kur’an’da otuz âyetli bir sûre bir adama şefaat etti. Nihayet o, bağışlandı. İşte bu sûre Mülk Sûresi’dir.

3. Câbir (ra)’den şöyle rivâyet edilmiştir: Peygamber Efendimiz (sas) Secde ve Mülk sûrelerini okumadan uyumazdı. (Tirmizî, Fedâilü’l-Kur’an, 9)

Okudunuz mu?  Tarık Süresi Nüzul Sebebi

4. Ebu Hüreyre (ra) anlatıyor: Resûlullah (sas) buyurdular ki: Kur’ân-ı Kerim’de otuz âyetlik (şanı yüce) bir sûre vardır. Bu sûre (kendisini okuyan) kimseye (kıyamet günü) şefaat eder ve Allah(c.c.)’ın onu affetmesini sağlar. Bu sûre Tebârekellezî bi-Yedihi’l-Mülk’tür.

5. Tirmizî’de, İbnu Abbas (ra) Resûlullah’ın (sas) şöyle dediğini belirtir: Bu sûre (kabir azabına veya kabir azabına sebep olan günahlara karşı) engeldir, bu sûre kurtuluş sebebidir, kişiyi kabir azabından kurtarır. (Tirmizî, Sevab-ül Kur’an-9)
Âlûsî der ki: Bu sûrenin fazîleti hakkında zikredilen haberlerden dolayı söz konusu sûrenin her gece okunmasının mendub olduğu söylenmiştir. Ben de temyiz yaşından beri bu sûreyi okumaya devam ediyorum. Beni buna muvaffak kılan Allah(c.c.)’a hamd eder, bundan böyle de yardım ve kabulünü dilerim. (Âlûsî, Rûhu’l-Meânî).
PROF. DR. DAVUT AYDÜZ

Okudunuz mu?  Fatiha suresinin kolay okunuşu ve yazılışı

mülk suresi fazileti ve sırları , mülk suresinin fazileti, mülk suresinin fazileti ve sırları

Bu kategoride yer alan Akika kurbanı ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mülk sûresinin fazîleti, Mülk Suresi’nin Sırları ve Faydaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.