Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Namaz kılarken unutkanlık

Namaz kılarken unutkanlık

mum
Namazda unutkanlık hemen telafi edilebilir. Örneğin bir farzı unutmuş ise hemen bir rekat ilave edilmeli, vacip bir durum ise sehiv secdesi yapılmalı, sünnet olan bir durum ise bu namazda bir eksiklik sayılmaz.

Geniş bilgi için yıkla: forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/111467-namaz-kilarken-unutarak-hata-yapiyorum-ve-surekli-vesvese-geliyor.htmlNamaz kılarken unutarak hata yapıyorum ve sürekli vesvese …

Okudunuz mu?  Namazda harfleri yerli yerince çıkarmamakla namaz bozulur mu?

Cevap: Namaz kılarken unutkanlık

AYSEN
namazda unutkanlık vesveseden ilei gelebilir ve bunun hemen önleminin alınması gerekir namazda farz ve vacipte yapılan hatalarda hehiv secdesi gerekir sünnetlerde gerekmez


namaz kılarken şaşırırsak ne yapmalıyız

Benguuu
Merhabalar ben buluğ cağına girmedim ama yeni yeni namaz kılmaya başladım ama şeytan sürekli aklımı kurcalıyor. Hep bildigim seyi unutuyorum. Ama internetten baktım yanlış kılmak günah diyor ve namazı bozmak da günahmış. Yanlış yaptığım şeyi bile bile kılmak da hoş bir şey değilmiş gibi geliyor bana. Çok kez deniyorum ve yanlış yapıyorum bunun bana günahı var midir varsa ben nasıl namaz kılmaya alışmalıyım çünkü bazenleri karisitiryorum neler yapabilirim.
CEVAPLARSANİZ SEVİNİRİM

Okudunuz mu?  Namaz hangi hallerde bozulabilir?

Namaz

Tuğçemişa
Namazda zammı süre olarak sürekli kureyş süresi dökülüyor dilimden baska sure okuyucam dıye baslıyorum namaza fakat aklımdan bir anda cıkıp yine kureyş süresini okudugumu farkediyorum bunun bir fazileti var mı?


arifselim
– Merhaba. Namazda insan karıştırabilir bu normal bir durumdur. Bir şeyi unuttuğundan hemen onu düzeltebilirsin. Bu hatalar ve eksiklikler zamanla gider, sen namazını bırakma kılmaya devam et.

Okudunuz mu?  Namazı yanlış kılınca abdest bozulur mu

– Sürekli aynı sureyi okumak namazı bozmaz. Ama sünnet olan fatihadan sonra farklı sureleri okumaktır.


namaz kılarken yapılan hatalar, ben namaz kilarken bende unutkanlik oluyor ne yapmalıyım, namaz kilarken unutkanlik

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken (kıyamda, rükuda, teşehhüdde) nereye bakmak Gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken unutkanlık Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.