Anasayfa
28 Ağustos 2023, 14:18
Sohbet
Yönetici

Şeytan neden Allaha karşı gelmiştir?

Şeytan neden Allah’a karşı gelmiştir?

melle
KISACA ADEM PEYGAMBERE SECDE ETMEYİP KİBİRLENDİĞİ İÇİN

Allah ilk insanı yarattığında bütün meleklere ve şeytana ilk insan ve Pegamber olan Adem’e secde etmelerini emretmiştir.
Fakat şeytan cindir. Ama Allah çok iyi olduğu için onun meleklerin arasına katılmasına izin vermiştir.
Tüm melekler Adem’e secde etmiş ama şeytan o topraktan yaratıldı ben ise ateşten yaratıldım ben daha üstünüm diyerek kendini üstün gördü kibirlendi..
Bu yüzdende Allah’a isyan ederek kıyamete kadar huzurdan kovuldu ve sürekli insanları kandırmaya devam edeceğini söylemiş, Allah da ona izin vermiştir.

Okudunuz mu?  Namaz abdesti almadan önce dişleri misvaklamak

Cevap: Şeytan neden Allah’a karşı gelmiştir?

HADİE
şeytan kibri ve inatçılığı yüzünden Allah’a karşı gelmiş ve h.z ademe secde etmemiştir bu davranış onun cennetten atılmasına sebep olmuştur ve insanlığı kandırmak için peşine düşmüştür

Bu kategoride yer alan Hac ibadetinin faydaları nelerdir? Kısaca başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytan neden Allaha karşı gelmiştir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.