Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden91
Abone

Bir İnsanın Vesveseyi Dile Getirmesi ?

Bir İnsanın Vesveseyi Dile Getirmesi ?

remr
Herkese Selamın Aleyküm dostlar !

Benim size bir sorum olacaktı…

Bir Müslüman’ın aklına sürekli küfre düşmekle ilgili vesveseler geliyorsa ve bu kişi de bundan çok rahatsız oluyorsa, onun bu huzursuzluk durumunu fark eden yakınları da sorunun ne olduğunu sürekli sorup duruyorsa ve bu kişi ilk önce söylemek istemeyip sonra yakınlarının ısrarı üzerine küfürle ilgili bu vesveseleri söylemek zorunda kalıyorsa bu kişi küfre düşmüş olur mu ? Mesela ” Aklıma şöyle böyle kötü şeyler geliyor, imanımdan şüphe ediyorum. Acaba dinsiz miyim ? Böyle şeyler aklıma geldikçe çok üzülüyorum ve korkuyorum. Acaba dinden çıkar mıyım ? ” gibi şeyler derse küfre düşmüş oluyor mu ?

Okudunuz mu?  Aklıma sürekli takılan kötü şeyler geliyor

Aydınlatırsanız çok sevinirim…


Cevap: Bir İnsanın Vesveseyi Dile Getirmesi ?

Şema
Vesvese ve vesveseyi başkalarına anlatmak ne ayıptır ne de günahtır ne de küfür.
Bu olumsuz düşünceleri binlerce Müslüman yaşar normal durumdur ama atlatmak için şeytandan Allah’a sığınılmalı


Cevap: Bir İnsanın Vesveseyi Dile Getirmesi ?

remr
Yani bir Müslüman’ın aklına gelen bu çeşit vesveseleri (küfürle ilgili vesveseler) paylaşması onu küfre düşürmez değil mi ?

Okudunuz mu?  Namazda El Bağlamak (Önemli)

Cevap: Bir İnsanın Vesveseyi Dile Getirmesi ?

Şema
Hayır kafir olmaz.


Kayıtsız Üye
Allah sizden razı olsun. Aklıma takılmış bir soruyu cevaplandırdınız, merakımı giderdiniz. Allah sizden tekrar razı olsun.


Kayıtsız Üye
Intahar edicem intahar bittim artik


hilal
İlk aylar deli oluyorsun psikolog , herkesten herseyden medet umma , hayatinin tumu imanini kazanmaktan ibaret…. İmanımı mı kaybettim yoksa vesveseyi mi kabulleniyorum ya da buna alistim mi bilmiyorum ama geçiyo sanki gene de bu hep eksik hissediyorsun hep huzursuzsun ….cok zor cook

Okudunuz mu?  APK Oyun İndirmek Günah Mıdır?

Wakabayashi
İmanından şüphe etmek olmaz kardeş,öyle iman olmaz…ya inannıyorsundur ya inanmıyorsundur.imanından şüphe ediyorum demeyiniz,işittik ve itaat ettik deyiniz.

İmanımdan şüphe ediyorum ne demek;inanıp inanmadığına karar verememiş bir kalbim var demek.öyle iman olur mu?daha karar verememiş.

Çünkü;şüphe gelmesi farklı,şüphe etmek farklıdır.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin Çocuk Sevgisi Hakkında Şiirler

Kayıtsız Üye
Şüphe etmekle, şüphe gelmesini açıklarmısınız. Teşekkürler


vesveseyi dile getirmek, vesveseyi birine anlatmak, vesvese

Bu kategoride yer alan Erkeklerin kaş arasındaki kılları makasla kesmesi caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir İnsanın Vesveseyi Dile Getirmesi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.