Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:59
sizden5
Abone

Abdestten şüphe etmek abdesti bozar mı

Abdestten şüphe etmek abdesti bozar mı

mum
Abdesti bozan şüphe nedir? kısaca bilgi

Abdest aldıktan sonra, abdestli olup olmadığını unutmak ve bu durumda şüphe etmek

Abdestli olduğunu unutmak Hanefi mezhebinde abdesti bozmuyor.
Yani bir kimse abdest aldığını hatırlıyorsa ve bozmadığını biliyorsa, abdestli olduğunu unutmuş olması abdestine zarar vermiyor. ‘Abdestsiz olduğunu’ kesinlikle bilen bir kimse ise abdest alıp almadığından şüpheye düşerse, abdestsiz sayılıyor.

Okudunuz mu?  Dinsiz olduğunu söyleyen kişiye nasıl tavır takınmalıyız?

Hanefi mezhebinde, abdest aldığını bilip, sonra bozulduğuna şüphe edenin, abdesti var kabul ediliyor. Abdesti bozulduğunu bilip, sonra alıp almadığında şüphe ederse abdestsiz sayılıyor, abdest alması gerekiyor.


Cevap: Abdestten şüphe etmek abdesti bozar mı

Molla_Efdal
Abdest aldığını hatırlayan bir kişi eğer abdestini bozacak bir hareket gerçekleştirdiğine dair şüphesi varsa en güzeli tekrar abdest almasıdır. Fakat namaz vakti’nin çıkmadına az bir müddet kaldıysa tekrar abdest almaksızın namaz kılabilir çünkü hala abdestili olarak kabul edilir.

Okudunuz mu?  Hayız sonrası gusül aldıktan sonra vakti gelen namazı kılabilir miyiz?

Gusül Abdestinden Şüphe Etmek

Svvl
Selamun Aleyküm,
Dün gusül alırken yellenmekten şüpheye kapıldım,baştan almaya başladım lakin öğrendim ki aslında gusül sırasında yellenmek guslü bozmuyormuş ama sonradan öğrendim işte,her neyse… Aldım,çıktım. Dün hiçbir şey yoktu aklımda lakin bugün sabah kahvaltı yaparken ”Acaba her tarafımı iyice yıkadım mı? Ayak tırnaklarındaki girinti çıkıntı gibi ete yapışık yerler olsun vs, su girdi mi? Göbek deliğimi yıkadım mı?” gibi şeyler aklıma gelmeye başladı. Aldırmadım,internette birkaç yazı okuyunca unuttum falan ama şuan yine aklımda. Bunlar şeytandan mıdır? Kuru yer gerçekten kaldıysa bile Allah eksiklikleriyle tam sayar mı?

Okudunuz mu?  Rabbim beni sınav mı? ediyor yoksa şeytan beni mi yoldan çıkarmaya çalışıyor?

Yorum: Gusül Abdestinden Şüphe Etmek

Kayıtsız Üye
Sevgili okurum öncelikle herkese selamünaleyküm ilk olarak şeytanı lanet vesvese verici bir yaratık olarak yeryüzündeki Allahın kullarına yanlış yola saptamaktadır gusülde en önemli olan şey niyettir niyeti düzgün olan neredeyse tamamlamıştır peygamber efendimiz S.A.V çok az bir suyla gusül alırmış gusül abdesti alırken dikkat etmemizi gerektiren vücudun hemen hemen her tarafının ıslak olması tabi Allahü teala razı olamasa sen denizde girip çıksan yine cünüp kalırsın inşAllah yardımcı olmuşumdur. Hadi selamünaleyküm.

Okudunuz mu?  Bir isteğe karşı namaz kılmak?

GoSHawk.
şüphemi duydun git tekrar al için rahat etsin. Bir keresinde benimde başıma geldi. Abdestimden şüphe duydum. Gittim yine namaz kıldım. Ama namazı kılarken hep düşündüm, ya abdestsizsem diye o namazı öyle şüphe içinde bitirdim. Kılarken huzursuz oldum anlayacağın. Böyle bir şüpheye tekrar kapılmamak için içimde abdest konusunda birazcık şüphe varsa gidip tekrar alıyorum. Nasıl olsa 45-60 saniye sürüyor bir abdest almak şüphe yok kafa rahat tavsiye ederim. Böylesi daha iyi

Okudunuz mu?  Şeytan, nefisten güçlü mü?

ACİLSERVİS
GoSHawk.a kulak asma çok yanlış. şüphe geldiği zaman kulak asma. Vesveseye (şeytana) uyma. uydukça esiri olursun. nasıl olsa bir iki dakkadır tekrar yapayım deme. Özetle yaptığın şeyi asla ikinci sefer yapma.


Svvl
Anlamadım,n’apayım ben şimdi? Unutmuştum ben,cevaplarınız kafamı karıştırıyor 🙁

Okudunuz mu?  İstibra Yöntemi

Acizanekul
Şüphe hep gelir supheyle hüküm verilmez


2515
Seytana yani vesveseyede muhalifet etmek lazim seytanin encok vesvese verdigi yer abdest gusül banyo vesayre helede takintiliysan banyoda sinirden agladigimi bilirim benimde jiletle biyerim kesildi 1 saat banyoda kaldigii bilirim fikih fikih fikih baska bisey bilmem vesselam

Okudunuz mu?  Papaz büyüsü diye bir şey var mı?

Kayıtsız Üye
Namaz abdestimi alıyorum camiye giderken abdestimi kaçırmadığımı biliyorum ama abdestim varmı yokmu diye süşğnüyorum abdestim bozulmuş olurmu(bide abdestimi alıp oturup ezanı beklerkende geliyor düşünce varmı yokmu diye bozlurmu)


ACİLSERVİS
Düşünce ile abdest bozulmaz. Abdesti bozan durumları okuyup maddeleri öğren.

Okudunuz mu?  Allaha helal olsun demek

abdestten şüphe etmek abdesti bozar mı, şüphe gusül gerektirir mi, gusülü bozan şüphe nasıl bir şüphedir

Bu kategoride yer alan Dişe iğne yapmak orucu bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestten şüphe etmek abdesti bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.