Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:56
sizden5
Abone

Evli birinin zina yapması konu farklı detaylı yazıyorum

Evli birinin zina yapması konu farklı detaylı yazıyorum

yalanhayat
öncelikle selamu aleyküm benim sizlere bir şey sormam lazım internetten çok araştırdım hatta mahallemizde ki imama da sordum ama kafam karışık benim bir tanıdıgım(Bekar)Evli bir yakını ile bir kaç kez zina yapmış ama şimdiki aklım olsa yapmazdım diyor günahının farkında kul hakkına girdigini söylüyor burda hemfikiriz ben ona ALLAH tan ümidini kesme tövbeni et belki o kişiye karşı öyle mükafatlar verir oda sana hakkını helal eder desemde ikna olmadı ALLAH(C.C)kul hakkına ben karışmam diyor dedi bana bende dedimki abi herşey kul hakkına giriyor sen otobüsde araya karışman bile kul hakkı sigara içmeyen bir insanın yanında bile sigara içmen onu rahatsız etmen kul hakkı bu kul hakkı kafirlik değil desemde razı edemedim ve ben bu insanlar nasıl helallik alıcam diye dövünüp duruyor işin aslına bakılırsa kimse diyemez
Ben senin eşinle zina ettim diye ya da evli kadın diyemez ben başkası ile zina yaptım diye bende zamanında kul hakkına girip zina etmiştim bir kaç kez ama çok şükürki kendimi düzelttim Zina yaptıgım halde bile namazlarımı terketmedim utanç duydugum halde bile namazı bırakamadım ALLAH affetsin ümmeti Muhammedi içindede beni (Amin)
Bu durumda kendime ve arkadaşıma nasıl nasihat ve telkinde bulunmalıyım ki azda olsa huzura kavuşalım
ALLAH cümlenizden razı olsun

Okudunuz mu?  Boy abdestim kabul olur mu?

Cevap: Evli birinin zina yapması konu farklı detaylı yazıyorum

Fetva Meclisi
Ve aleykumesselam ve rahmetullahi ve bereketehu. Öncelikli olarak İslamda kul hakkı, insanın can, mal ve namus gibi dokunulmazlıklarına yönelik tecavüz ve haksızlıkların ortaya çıkardığı haktır. İnsana yönelik tecavüz ve haksızlıklar haram ya da mekruh eylemler içinde yeralır. Bu nedenle günah, dolayısıyla ceza konusudur. Kul hakkından doğan günahların ve cezaların Allah ya da devlet tarafından bağışlanması söz konusu değildir. Kul hakkı, ancak hak sahibi kulun bağışlaması ile ortadan kalkabilir. Zina kavramına gelince Zina etmek, bir kadınla nikahsız veya haksız olarak cinsel temasta bulunmaktır. Arapça "zena" fiilinden mastar. Zinanın sözlük ve terim anlamı birdir. Bu da; bir erkeğin kadınla bir akde veya haklı bir sebebe dayanmaksızın önden cinsel temasta bulunmasıdır. Zina eden erkeğe "zanî" kadına ise "zaniye" denir. Zina İslam’da ve önceki bütün semavi dinlerde haram ve çok çirkin bir fiil olarak kabul edilmiştir. O büyük günahlardandır. Irz ve neseplere yönelik bir suç olduğu için cezası da hadlerin en şiddetlisidir.

Okudunuz mu?  Ölen yakınlarımıza karşı Dini görevlerimiz nelerdir?

Kur’an-ı Keri m’de şöyle buyurulur:

"Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, çok çirkin bir iş ve kötü bir yoldur" (el-İsrâ, 17/32). "Onlar Allah ile birlikte başka ilaha dua etmezler. Haksız yere, Allah’ın haram kıldığı kimseyi öldürmezler ve zina da etmezler. Kim bunları yaparsa cezaya çarpar. Ona kıyamet gününde kat kat azap verilir ve o azabın içinde alçaltılmış şekilde ebedi bırakılırlar" (el Furkân, 25/68) Bu itibar ile mümin zinadan daima uzak kalmalıdır. Ziyanaya götüren yollardan da uzak kalmalıdır. Samimi bir tövbe ile Allah’tan af ve mağfiret dileyiniz unutmayınız ki Allah gafur ve rahimdir. Allah affedicidir affetmeye sever. Allah’a bir daha böyle bir fiili işlemiyeceğinize dair söz verip tövbe ve istiğfarda bulununuz selametle kalınız…

Okudunuz mu?  Azrail (as) tek başına binlerce insanın canını nasıl alır?

zina yaptim

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti alırken çok büyük sorun yaşıyorum bakar mısınız ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evli birinin zina yapması konu farklı detaylı yazıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.