Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:57
sizden5
Abone

Cümle içinde Boşol kelimesinin kullanımı

Cümle içinde Boşol kelimesinin kullanımı

ismailp
Selamün Aleyküm,
Eşimle aramızda geçen bir tartışma sırasında "Bitti, artık ne olacaksa olsun, böyle devam etmiyor" gibi o an boşama niyeti kesinlikle taşımayan cümleler kullandım. Zaten kısa bir süre sonrada barıştık. Bu kavgadan sonra eşimin bana kullandığım kelimeler yüzünden evliliğimizde herhangi bir durum olurmu sorusuna karşılık eşime bakarak

Okudunuz mu?  Derste yemek yemek yazsak ve yersek dinen sakıncası olur mu

-Eğer o lafları ederken "boşol, seni boşadım…" gibi bir niyetle söylemiş olsaydım, o zaman boşama gerçekleşmiş olurdu. Fakat benim öyle bir niyetim yoktu, için rahat olsun, merat etme-

Şeklinde karşılık verdim. Gerçekten sadece içi rahat olsun, aklına bir şey getirmesin diye söyledim bunları. Daha sonra okuduğum, duyduğum bazı şeyler yüzünden içime bir şüphe düştü (yada şeytan vesvese verip duruyor) Hiçbir amaç, kasıt, irade olmadan, sadece öyle bir durum olmadığını anlatırken kullandığım bu kelimerden dolayı bir sorun olurmu diye sizlere danışmak istiyorum.

Okudunuz mu?  Seladan sonra fatiha okunur mu?

Allah’a emanet olun.


Cevap: Cümle içinde Boşol kelimesinin kullanımı

mum
Bu kullandığın cümleler kinaye ile söylenen cümlelerdir ve niyetin boşama olmadığı için nikahınıza zarar gelmemiştir.


Cevap: Cümle içinde Boşol kelimesinin kullanımı

ismailp
Hocam,
Aslına bakarsanız benim şüphem daha sonradan eşimin içi rahat olsun diye sarf ettiğim sözlerde. Yani için rahat olsun derken kullandığım boşol kelimesinde;

Okudunuz mu?  Makattan gelen sıvı

-Eğer o lafları ederken "boşol, seni boşadım…" gibi bir niyetle söylemiş olsaydım, o zaman boşama gerçekleşmiş olurdu. Fakat benim öyle bir niyetim yoktu, için rahat olsun, merat etme- dedim eşime.

Bu lafları, yani "boşol, seni boşadım" kelimelerini cümle içinde kullanmak (Hiçbir amaç, kasıt, irade olmasada) nikaha zarar verirmi acaba şeklinde bir vesvese var içimde.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa 'a (sav)Nur-u Dilara denme konusu?Kim söylemştr?

Allah razı olsun


Cevap: Cümle içinde Boşol kelimesinin kullanımı

mum
Hayır eşin rahat olsun diye kullandığın boşama sözleri geçersizdir örnek anlamında biz de ders verirken defalarca kullanıyoruz. Bunda dini bir sakınca yoktur.


ismailp
Cevabınız için teşekkür ederim, Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Asila esila isimleri hakkında bilgi

Selametle…

Bu kategoride yer alan İnsan Hayvan Mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cümle içinde Boşol kelimesinin kullanımı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.